|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara/turkiye
|
İş İmkanları-Türkiye mi, Yurt Dışı mı?
Sizce ülkemiz iş imkanı konusunda(özellikle yeni gelişmekte olan, Halkla ilişkiler veya bilişim sektörü gibi) yurt dışından daha elverişli çalışma ortamlarına sahip mi veya sahip olabilir mi?Örneğin mezun olduğunuzu düşünelim. İş imkanları açısından Türkiye'yi nasıl değerlendirirsiniz? Sizce de Türkiye günümüzde de birçok insanın düşündüğü gibi, özellikle bu sektörler açısından, kısıtlı iş imkanına sahip ve kişisel gelişime imkan vermeyen bir piyasaya mı sahip yoksa tam aksine yurt dışından daha rahat ve elverişli çalışma ortamına mı sahip? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Yurt Disina Calismaya Gitmek
Son zamanlarda bu konu uzerine yogunlasmıs durumdayım 1 yıl kadar once kriz gazisi bircok yetenekli Turk gibi dusunmeye basladım gitmeyi dusunuyorum ama herkesin kafasındaki sorular bende de var nereye? para kazanıp yasayabilecek miyim? Turkiye ye donsem burada yapabilecek miyim? internet ve tasarımda ne durumdayım?
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
yurtdışı
giden arkadaşlarımın tecrübelerine dayanarak :
------------------------------------------------------------------------ 1- çalışacağınız yeri garantilemeden kesinlikle gelmeyin. 2- çalışacağınız yerin 2-3 ay sonra batmayacağından emin olmaya çalışın .( Enron bile batabiliyor )3- maaşınızı ve oranın şartlarını çok iyi öğrenin.kesinlikle şaşırabilirsiniz. ayda 5000 dolar alıp abrtı harcama yapmadan hiçbirşey arttıramayanlar var. 4- gelmeden önce çoookkkk iyiii düşünün.sosyal şartlar ve ortama alışamayacağınızı hissediyorsanız ille de yurtdışı diye kendinizi zorlamayın. ------------------------------------------------------------------------ bu kadar.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
burası da zor
burada calısmak is bulmak is yapıp para almak da cok zor ama bir sekilde gitmek gerekiyor ozellikle tasarım konusunda buradaki müsteri kitlesi o kadar dusuk kalite ki yaptıgın tasarım cok iyi bile olsa bir sekilde mahfetmeyi beceriyorlar...
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
aynı konuyu ben de acmıstım
aynen aynı seyi ben de dusunuyorum web tasarımı yapıyorum Turkiye de yuzunu gormeden tasarım yaptıgım sirketler var ee niye yurt dısı olmasın diyorum tabela bile yaptım hani artık basılı isler icin bile patronun yuzunu gormene gerek kalmıyor! simdilik Yesil Atatürkler goruyorum
)) Yurt dısına gitme konusu daha bir agir bastı cunku bir arkadasım Londra ya gidiyor beraber gidelim dedi orada bir ajans ayarlamıs ne yapacagimi bilmiyorum ben birkac yıl sonra gitmeyi dusunuyordum ama oyle bir yere de tek basına gitmek biraz urkutucu sonucta hic tanidigim yok! piril piril bir Ingilizcem de yok ne yapacagim bilmiyorum ama yurt dısına kesin gideceğim onemli olan tarih ve yer!
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
yurtdisinda herseye en bastan baslaman gerektigini unutma. yeni arkadasliklar, yeni bir cevre...
akdeniz ülkeleri haric avrupa insani mesafelidir, ayrica kimi ülkelerde bir takim önyargilara karsi da hazirlikli olmalisin. havasina, suyuna alismak ayri bir dert. 1994'ten beri almanya'dayim. yazin bile eksik olmayan bulutlu ve yagmurlu havasi insani depresyona sokabiliyor mesela
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
haklısın
dogru Londra da soguk ve yagmurlu Avrupa beni cok cekmiyor aslında biraz daha sabredip insan çorbası dedigim Amerika ya gitmeliyim orada her tur insan oldugu icin ırkçıymış dinciymis bilmem neymis mesafeymis oyle seylerle ugrasmayacagimi umuyorum elin Hintlisi Çinlisi gidiyor ben niye gitmeyim? hehe zaten orada bir ben eksigim
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Alışabilmek
Dünya üzerinde Türkleri en çok seven ülkedir macaristan ama orasıda belki gidilecek en son yerler arasindadir. Samiyetine güvenebileceğim tek ülke insanı ise iskoçlardır. Bir ülkeye alışmak aslında bu o kadar da zor olmasa gerek. Kendim gördüm biliyorum. Asla dışına çıkmadığım istanbuldan kalkıp osmaniyeye okula gitmek bir kültür şoku yaşamak o kadar kolay değildi ama insan belli bir sureden sonra bunada alışıyor... Yurtdışıda buna benzer herhalde (tabiki dil problemi yoksa) Gidilmesi gereken yermi... Dunyanın en büyük 4. ulkesi ama sadece 30,000,000 nufusu var. CANADA |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Kesinlike canada olayına katılıyorum ( c ? )
15 yasında bir ark ım annesiyle birlikte orda yasıor akrabaları falan orda. . ove ove bitiremedi , cevre , doga ( gerci o niagara nın orda ![]() annesi çalışmıyor şimdilik . . 600 den 1200 kanada doları mı ne alıolarmıs ole geçiniolarmış
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
Yurtdışına gittikten sonra Türkiye'ye dönmeni kesinlikle tavsiye ediyorum. Tamamen gitmek yerleşmek bana buradan kaçış gibi geliyor. ( her ne kadar yazmak istemesem de, her ne kadar Türkiye'yi bize kötü gösterseler de, buradan kaçmak da benim için vatan hainliği ile eşdeğer)
ben de üniversiteden sonra gitmeyi düşünüyorum. bağlantılarım şimdiden hazır geri dönmeye yemin etmiş olarak giderim gidersem.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!