Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » türkiyede Freelance pazarı

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 04.02.2002   #11 (permalink)

TASARIMCI's Avatar

Yer: Istanbul
bir de su yonu var

ozellikle Turkiye de bircok insanın oyle cok müthis güzel tasarım olsun onlar ucsun kacsın gibi gayeleri olmuyor iste kartvizite yazıcaz, bizim rakip sirketin de web sitesi boyle ondan iyi olsun ama oyle de cok alengirli olmasın mantigindalar, bircok web tasarımı yaptırıcak firma isin tasarım kısmını pek onemsemiyorlar ya da tasarımdan ve internetten anlamadıkları icin iki tane ucusan yazı gorunce waay diyorlar ya da calıntı bir site kondugunda bunun calıntı oldugunu anlamıyorlar, benim freelance calıstıgım bircok firma web ajansı, onlar kendilerine gelen boyle musterilere tasarım yapıyorlar ama cok alt düzeyde ne zaman gercekten bu isten anlayan ya da Holding gibi iddalı bir kurulus geliyor o zaman bana tel acıp ipek imdat diyorlar
bir de kucuk kucuk sirketler var bu ise binlerce dolar ayıramayacak ama kendilerinin de güzel sitelerinin olmasını isteyen dedim ya herkesin bir web isi var iste onlar zaten ajans ın kapısına bile yaklasmazlar fiyat bile sormazlar gelir beni bulurlar
cok yetenekli hocalarım var onlar da free calısıyorlar bu onların kotu oldugu degil fazla iyi oludugu anlamına geliyor, yine de benim gorusum su krizler gecmeye yuz tuttugu zaman web ajanları da hak ettikleri yeri bulucaklar cunku-bir freelancer olmama ragmen- freelance calısmak gercekten ucuzculuk ve amatörlük
TASARIMCI şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 04.02.2002   #12 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
Alıntı:
cunku-bir freelancer olmama ragmen- freelance calısmak gercekten ucuzculuk ve amatörlük
Hocam kusura bakma da ucuz çalışırsan ucuzculuk olur, hakkettiğine istersen hakkettiğin olur yanılıyor muyum ?
Yani ucuzculuk olan freelance çalışmak değil ucuza freelance çalışmak..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 05.02.2002   #13 (permalink)

TASARIMCI's Avatar

hic freelance calısan beyin cerrahi gordun mu?

web tasarımı yaptırıcak firmaların freelancer kullanmaları ucuzculuk, vergi vermiyorlar, dogru duzgun ödenek ayırmıyorlar bu yuzden ucuzculuk, yoksa freelance islerden hemen her zaman normal ajansta calıstıgından daha fazla kazanırsın benim kastettigim sirketlerin ucuza kacmak icin freelancer kullanmaları idi... Bir de tabii ajanslardan assagi fiyat vermek zorundasın yoksa adam niye sana gelsin???
amatorluk de "ya bize bir site yapıver" lafının altında yatıyor iste bu amatorluk bu bir doktora gelip ya bizim su beyin ameliyatını yapıver demesi kadar komik aslında ama bircok insan bunun farkında degil, bu yuzden de freelance calısmak amatorluk maalesef... Sen hic freelance calısan beyin cerrahi gordun mu?
Old 05.02.2002   #14 (permalink)
KMC

KMC's Avatar

Yer: Sakarya | İstanbul
Re: hic freelance calısan beyin cerrahi gordun mu?

Alıntı:
Gönderen: TASARIMCI
Sen hic freelance calısan beyin cerrahi gordun mu?
Açıkçası çok mantıklı bir örnek değil bu. Yani bir cerrahla bir web tasarımcının faaliyet alanları arasında bariz farklar varken. Birisi can kurtma işi ile ameliyathane gibi gayet özel bir ortamda işini yaparken, diğeri neredeyse internete bağlanabildiği heryerde işini yapabiliyor. Kaldı ki o meslek dalında freelans olmak gibi bişiin olması mümkün olmayabilir. Ama grafikerlik gibi sanatla alakalı işlerde durum bu minvâl üzrine gitmiyor.

Yine de itiraf etmek lazım ki gayet çarpışıu ve bir okadar da yanıltıcı bir başlık. Eski yununda olsa idin çok ünlü bir sofist olabilirdin
  • Not: Umarım kırıcı olmamışımıdır.
KMC şu an çevrimdışı  
Old 05.02.2002   #15 (permalink)

TASARIMCI's Avatar

ilgi cekici olsun diye soylemistim zaten

iste ben buna inanmıyorum, tek basına web tasarımı yaparsın ama nereye kadar?
tamam güzel olur bir güzel olur iki güzel olur ama nereye kadar?
programcı isterim, bilgisayar operatoru isterim, güzel bir arşiv isterim, teknik donanım isterim oyle her bilgisayarda calısmak istemem, hızlı olucak, internet baglantısı cayır cayır olucak, ekran kartı iyi olucak, kulaklıgım, wacom tabletim, kocamaaannn monitorum, güzel müzik ve güzel ortamda rahat kafayla, kahveyle ve bir takımla güzel isler cıkar evimdeki donanımı dusunuyorum ve ameliyathane den cok da farklı degil
ve kendimi beyin cerrahi gibi hissettigim zaman cok daha iyi isler cıkıyor
kırılmam, cunku esnek nesneler kırılmaz
merak etme...
Old 21.02.2002   #16 (permalink)
koala

samimi bir şey sormak istiyorum benden freelance iş istiyorlar ASP de ürünleri değiştirebilecekleri kontrol paneli bu iş için kaç para almalıyım piyasa belli mi bir fikir verirseniz sevinirim

Old 21.02.2002   #17 (permalink)

Nightmarex's Avatar

Yer: İstanbul
Bence...

Ben yazın hosting+domain+kontrol paneli = 700 $ veya 750 $ a yaptım en son kontrol panelli bir site ASP ile hazırlamıştım. Cgi ile hazırlarsam da 500 $ istemiştim ASP yi tercih etti(Benim de payım var bunda)Ypacağın işe göre değişir...
Nightmarex şu an çevrimdışı  
Old 22.02.2002   #18 (permalink)

TASARIMCI's Avatar

ADAMINA GORE FIYAT...

Sabit bir fiyat soylemek benim icin cok zor, sozlesme filan yoksa her zaman daha fazla is yaptırıyorlar yok bu boyle olmasın soyle olsun yok karar degistirdik boyle olsun bir eskiz daha yapabilir misiniz? filan falan, bu yuzden neden ne kadar istediklerini tam ogrenmek lazım 2 eskiz, sadece anasayfa ya da site 1 anasayfa 15 alt sayfa arama moturu mu ne istiyorlarsa tam ve kesin sayısını ogrenip, kac gunumu alacaksa ona gore fiyat veriyorum ve mümkün mertebe fazla birsey istedikleri zaman biz sadece bunun icin anlastık bir de flash intro istiyorsanız onu ayrıca fiyatlandırmak lazım deyip sıyrılıyorum...
Dolar bazlı calısmak istemiyorlar bu yuzden TL üstünden ve gün bazlı fiyat veriyorum...
2 gün icin 300 milyon gibi...
Ama portfolyonda cok şık durucak bir isse bir holding gibi o zaman isler degisir bir de adamların tavrına gore degisir, baktın daha cok isleri var daha az fiyat soylersin ama kıl tüy bir firmaysa ona gore fiyat verirsin portfolyonda durmayacaksa...
Adamın arabasına, kıyafetine bakarak bile fiyat verebilirsin bazı insanlara da hic fiyat vermezsin ve onlar her zaman düsündügünden fazla verirler
Old 27.02.2002   #19 (permalink)

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Freelancer & Corporate Mixup

2 sene oncesine kadar freelance calismaklar beraber bagli sirketlerle maasli olarak calistim hersey gayet iyiyken isin artik sirket kurma evresine yukselmesi gerektigi kanaatine warip bir sirket actim bir fotografciyla beraber. freelancer devam etseydim su an oldukca buyuk sorunlar yasiyor olurdum tahminimce, cunku tasarimcinin kalitesi freelancerlikla kriz ortaminda salt bir orana indiriyor, yani en iyisi ve en kotusu bu ortamda ayni fiyati oneriyor musteriye freelancer olarak cunku musteri karsisinda sirket degil bir birey goruyor ve guvenine bagli olarak ona gore daha dusuk fiyati kabul ediyor.

Sirket kurduktan sonra freelance isleriminin biriki tanesini sirkete aktardim su an o islerin hicbiri yok. Neden mi. Kendim cikardim musteriyi. Cunku kisisel olarak bana odedikleri ucretin guncelleme esnasinda iki katina yaklasik hesabini istedim. Sirket giderleri, profesyonellik, kurumsal kimlik vs vs..

Kolay is degil, sirket kurayim da kendi basimin caresine super modda bakayim, ve de patron olayim ben ya! isterikleri bi yere kadar guzel sonuc veriyor ama sirket yapisi ticari dusunce tarzi, pazarlama stratejisi ve gorsel tanitim ogeleriyle entegre calisiyor. Tek basima olsaydim patlardim kesinlikle. freelance calistigimiz tasarimci ve coderlar da var, maasli olanlar da.

Isin ilginc tarafi bazi durumlarda aksamlari bira icmeye gittigim freelancer arkadaslarima isler dagittigimiz zaman cok ufak capta da olsa sorunlar olabiliyoken(ki aramizda bunu sorun olarak saymayiz hic bi zaman); maasli calisan elemanda hic bir zaman isin ticari ve islevsel yonunde fikir catismasi meydana gelmedi.

Cunku kendimden biliyorum, freelancer rahattir, yaptigi isin hesabinin sorulmasini istemez, isini zaten bilir, parasini alir, gerekirse sevmediyse ortadan kaybolur cunku freelancerdir, kendi basina kurumsaldir.

Musterilerin artik freelancerlara pek pay vermemesinin agirlikli sebebi bu olsa gerek. Cunku kurumsal medya sirketlerinin musteriye sundugu strateji de "bu calismayi su kadara yapan da mevcut ama tek bir kisi, 6 ay sonra onu aradiginda ona erisebilecegine garantin varsa buyur git onla anlas" cumlesinde yatiyor.

Freelancerlarin, ozellikle Turkiye'deki freelancerlarin kaymasi gereken konum da artik bence direk musterilerle degil de direk interaktif ajanslarla beraber calismasi. Cunku bundan sonra sartlar bunu gerektirir benim fikrimce.

Her zaman bi trend vardir isin ticari yaninda, populer olur bi sure, sonra bu popularite duser ve baska hedeflere kayar, ayni bu durumda da oldugu gibi...

Eywallah..

» Monofactor -Journal | Showcase | » DevArt Gallery
ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 27.02.2002   #20 (permalink)

TASARIMCI's Avatar

DOGRU

Tabii en güzeli bu işi profesyonelce yapmak fakat nasıl anlatsam, simdi buradaki bircok insan "olmaz öyle şey" diyecek ama ben sadece tasarım yaparım, Photoshop da Fireworks de flash da ama sadece tasarım yaparım, oturup tek satır HTML yazmadım Dreamweaver kurcalamadım, ama tasarımlarımda clipartalara kadar cizerim freelance islerimi de boyle yaparım, dolayısı ile kel alaka bir müsteriye calısamam cunku benden tasarımı alıp uygulayacak eleman gerekir, bu yuzden ajanslarla calısıyorum ve cok ekstra iyi olması istenen tasarımlarını yapıyorum... Bu tip is -en azından benim calıstıgım ajanslara- beni istihdam edecek kadar sıklıkta gelmiyor bu yüzden freelance calısıyorum haa tabii full time isimin haricinde bu isleri yapıyorum sadece freelance calısarak karın doyurmayı düsünemezdim...
Ama arkadaslarım arasında oturup HTML ini yapan, upload unu yapıp ismini cismini alan adamlara anahtar teslim site yapan tipler de var tabii is boyle olunca freelance calısmak önce mantikli gözükse de dogru degil, bir kere müsteriye karsı kendilerini koruyamıyorlar, adamlar ne olacak suraya soyle birsey koyuver mantıgındalar oyle olunca birkac 1000 $ a bile anlassalar aylarca ve gecelerce sürdügünden alacakları para kus oluyor en profesyoneli böyle ajanslarla calısmak ama sadece ajanstan alınan parayla da yasamaya calısmamak arada freelance de kovalamak gerekiyor... Cunku burası Turkiye, ajans batabilir, isten atabilirler, sonucta maasın oyle bir anda degismez degisse bile dogalgaz dı bilmem neydi maasını alır götürür, tamam full time is+freelance de cok yorucu oluyor ama en azından kendimi güvende hissediyorum, çevrem genisliyor, portfolyom güzellesiyor filan falaaannn....
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

pazari , freelance , turkiyede

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?