Zoque.Forum
»
e-ticaret sitesinin kurulması
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
e-ticaret sitesinin kurulması
Türkiyenin gözde tekstil markalarından biri ile bir web sitesi projesi üzerinde anlaşma sağlamak üzereyim, ancak benim için çok büyük bir sorunla karşı karşıyayım. Çünkü bu web sitesinde şirket ve ürün tanıtımı dahilinde ek olarak bir online alışveriş sistemi söz konusu. Daha önce online ticaret kurulumu ile ilgili hiçbir deneyime sahip olmadığım için çok zor durumdayım. Gerçek anlamda benim için büyük bir fırsat olmasından dolayı bu işi kaçırmak ta istemiyorum.
Bu konudaki bilgilerinizi ve kaynak olabilecek siteleri paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Dostum, sitede eğer kredi kartıyla ödeme olatı istiyolarsa işin bayağı zor ama sadece sipariş verilip, para hesaba yatırılınca yollanması gibi bi olay istiyosan hazır alışveriş sepeti uygulamaları var. Biz de yeni bir iş için hazır bir PHP alışveriş sepeti uygulamasını kullanıyoruz ve bayağı yol katettik. Bu konularla ekibin diğer elemanları ilgilendiği için nerden bulduklarını bilemiyorum ama istersen öğrenebilirim.
Kredi kartı için de garanti bankası vb. ile anlaşman lazım. http://eticaret.garanti.com.tr/iceri...er.asp?c=7&t=m adresine bakabilirsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Selam...
Ilkoncelikle dedigi gibi arkadasin eger kredi karti islenicek ise sistem biraz zor olabilir cunku hat safada bir guvenlik kurmak gerekli LINUX gibi. Ve ikinci mesajda dendigi gibi Garanti ile anlasmak lazim yillik 200 $ civari biliyorum. sonra bir de SSL sertifikasi almak lazim CC icin buda ilk basta 200 sonra yillik 100 $ civari Kisisel gorusum seninde anlatimindan anladigim kadari ile hazir kod kullanmak istemiyorsun bence de en dogrusu hazir kod veya paket te ileriki bir tarihte degisiklik yapmak onu yeniden yazmaktan daha uzun surebilir. Ve son olarak kisisel dusuncem eger cok fazla veri ve depolama yapmiyacak isen ASP kullanman karli olabilir ama yok benim hem guvenlik hemde hiza ihtiyacim var diyor isen PHP+MySQL kullanman en iyi sonucu cikarticaktir. Iyi Calismalar se@gittigidiyor.com |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
İlginiz için çok teşekkür ediyorum.
Aslen hazırkod veya paket konusunda o kadarda tutucu değilim. Şu an için hazır paketle eğer bu işi yapabileceksem tabiki razıyım çünkü o kadarda uzun bir zamanım yok. Verdiğiniz bilgiler doğprultusunda yaptığım araştırmalarda; Kolaymail in içerisinde SSL güvenlik sertifikası dahil bir hosting paketi mevcut ve oldukçada ekonomik. Ayrıca garantinin POS uygulamasında verilen güvenlik sistemi yeterli olabiliyormuş ve söylenenlere göre banka bütün kurulum desteğiyle birlikte bu paketi veriyormuş, yani ek olarak güvenlik sertifikası almaya gerek yok(muş) "umarım doğrudur" Tekrar Teşekkür...
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!