|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bu ilan hakkında yorum/eleştiri yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Ufak bir açıklama gereği duydum. Bazı arkadaşlarımız bu niteliklerin fazla olduğunu, böyle birinin var olamayacağını (en azından Türkiye'de) düşünüyorlar. Herkez düşüncesinde özgürdür. Ben bu konular üzerine yaklaşık 6 senedir uğraşıyorum ve belirttiğim nitelikler harici daha birçok özelliği insan kendinde barındırabilir diye düşünüyorum. Buradaki diğer bir üye nickname ini şu an yazmak istemiyorum, fakat; ilandaki nitelikler(tercihen bölümleri kesin olan) + teknik/donanım + lan/wan (win/linux) + gazete/dergi reklam (ajans) vs... gibi konularda da tecrübeli bir arkadaşı ben tanıyorum. Herkesin kapasitesi ve işe olan sevgisi ayrıdır. Ama ilandaki nitelikler, tabirinizle bir supermen değil, artık aranan ve/veya aranacak özelliklerdir. Heady nickname li arkadaşın yazdıkları bizim ilanda anlatmak istediklerimizin açılmış halidir, kendisine teşekkür ederim. Yapılan yorum/eleştirilere karşılık olarak ilanda birkaç değişiklik yapmayı uygun görüyorum. Herkese tekrar teşekkürler. Saygılarımla, Metin KAHRAMAN |
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu presentabl işi çok yönlü olabilir,
süperman olmaya gerek yok Sektörde her tür müşteriye uygun davranmak gerek presentabl olmak sanırım 1 Ciddi müşterilere giderken takım elbise vb. gerekirken ki bu nedenle dövmeleriniz gömlek falan kapatılabilir, saçlarınız jöleyle adam olabilir, burun dudak gibi yerlerdeki delikler dikkar çekmeyecek şekilde olmalıdır, 2 Şekilden etkilenebilen müşteriler içinde tam tersi, en dövmeli ve punk olan kazanır..... ![]() :P amma geyik oldu ama sanırım gerçek payıda yok değil ancak ilk kez bizim sektörde görüyorum, yazmadıkları biçimde müşteri temsilciliği de yaptıracaklar galiba... Bonus...
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Presentabl olmanın sadece kıyafetle ilgisi yok tabi ki. Kıyafet denince takım elbiseyle de ilgisi yok. Giyimle ilgili kısmı uygun yer uygun kıyafet olarak tanımlanabilir kısaca.
Bakışınızdan konuşmanıza, saçınızdan tırnağınızın uzunluğuna, temizliğinize, kullandığınız kelimelere, yaptığınız işe olan hakimiyetinize, iş disiplininize, insan ilişkilerinize kadar giden detaylar içerir. Presentabl olmak sadece müşteriye karşı değil, çevrenizdeki insanlara olan saygınızı göstermek açısından da önemlidir. Bu sadece bir tanım değil, aynı zamanda yaşam biçimidir... Bu yazdıklarımın ilanla hiç bir alakası yok. Doğrusunu söylemek gerekirse kimin ne kadar presentabl olduğuna karar vermek ortamına göre değişir. Ama ben bir ilanda "presentabl olmalı" ibaresini görünce incelemekten direkt vazgeçerim. Bir şirketin üst düzey yönetim katındaki çay ocağında (mutfak gibi bir yer herhalde) görevlendirmek üzere bir eleman ilanı gözüme ilişmişti geçen sene (bir de göze çarpsın diye sayfadaki diğer ilanlardan farklıydı). İlanda "başvuracak adayların presentable olması" şartı vardı. Nasıl yani? Tabi ki olmalı ama ilanda yazınca sorun çözülüyor mu acaba? Adam kirli ayakkabılarıyla görüşmeye gittiğinde "presentabl" olmadığını düşünmeyecek büyük bir ihtimalle. İnsan kendisinin "presentabl" olmadığını düşünür mü? Kısaca: ilanlarda presentabl ibaresini gördüğümde beni gülme alır tekrar ediyorum: "nasıl yani?"
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Yani mesela aldığınız kişi hem tasarım hemde programlama bilebilir ama bu adam tek noktada kullanlacaktır. Bir ajansın bir kişiye bir işi yüklemesi genelde pek olmayan ve olmaması gereken bir iş olur. Eğer siz bir de bir şekilde bu kişiyi müşteri ile muhattab ederseniz zaten bu adam te başına ajans olmuş olacak ? Bu biraz yanlış olmaz mı ? İlana gelince tekrar düzeltildiği hali çok daha iyi olmuş. Bir de bu var tabii ki işveren belki başka bir şey ifade etmek istese de biz hemen onu çekebiliriz . Dolayısıyla kelimeler tam ifade edilmeli. Bir de ilan verirken bu kişinin ne iş yapacağının belirtlilmesi de faydalıdır. Yani tam pozisyon nedir ? Mesela buradaki listeye göre bu kişi bir çok pozisyonda olabilir. Veya belki de siz sadece bu kişinin web takımını yönetmesini istiyorsunuz, bu yüzden bir çok konuda deneyim arıyor olabilirsiniz ki çok mantıklı. Umarım burada söylediklerimiz rahatsız edici olmamıştır bizim amacımız konuyu işveren ve eleman açısından temize çıkarmak bir nevi. Örnek olarak eski ilan yerine bu ilanı başka bir sitede veya yerde yayınlamanız sizin içinde bu ilanı okuyacak diğer potansiyel elemanlar içinde daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Alıntı:
Bu arada metin yazarlığınıda unutmuşsun. İhşallah aradığınız gibi birisi Karşınıza çıkar yada çıkmıştır. Bu arada geçte olsa ilanla ilgili kafaya takılan konulardan birisi olan, Presentabl pazarlama açısından bence tasarımcı içinde gereklidir. Çünkü işi kapma konusunda benim görüşüme göre her zaman bir pazarlamacının yanında işi yapacak olan kişinin olup ona işi bağlama konusunda destek vermesi gereklidir. Bu tarz yaklaşımlar genellikle olumlu karşılanmıştır. Arkadaşlarımın istediği özelliklere presentabl ibaresinin eklenmesi sanıyorum ki bu sebepledir.
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Alıntı:
Güzel Prezentabl abla olayına gelince...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!