|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Tasarım Yarışması (Birinci olan işi alır)
herhangi bir sözleşme, gönderilen eserlerin eser sahiplerinin izni olmadan kullanılamayacağını belirtir bir durum mu söz konusudur? yoksa katılımcı olan eserlerin sahipliği kimdiro.com'a mı geçecektir?
bunları belirtir yazılı bir sözleşme metni mevcut mudur?
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Absconder'ın tüm dediklerine katılıyorum ve tüm sorularını tekraralıyorum...
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Şu andan bu konuda yazımış herhangibir sözleşme yoktur. Kimdiro.com için yaratılan eserlerin sahipleri yaratıcılarıdır. Zaten bu eserlerin izinsiz kullanılması söz konusu olamaz.
Herhangibir şekilde ve sebepte polemik yaratıp forumda açılan bu başlığın anlamını kaybettiren arkadaşlar lütfen sitemizi ziyaret ederek işimiz hakkındaki ciddiyetimizi görsünler. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
diyelim ki benim tasarım kazandı ve 5000$ çektim; ödeyecek misiniz? o zaman normal teklif sunmaktan ne farkı var? yarışmanın getireceği pek de birşey yok. sonuçta düz teklif sunanlarda da önce önerdikleri tasarıma ve fiyata bakacaksınız, yanılıyor muyum?
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Fikrimi söylemeden geçemeyeceğim. Asıl polemiği verdiğiniz cevapla bizzat yarattınız. Şahsen sorulan soruların çok normal olduğunu düşünüyorum; Fakat hemen savunmaya geçerek bahsettiğiniz ciddiyetinizi (fikrimin kimin gözünde ne kadar değeri vardır bilmem ama) benim nezdimde düşürmüş oldunuz. Verdiğiniz ihalenin şartları/sonuçları eksik maalesef. Bence savunmaya geçmek yerine -bir ihale gibi olacaksa- daha düzenli yaklaşın olaya ki kafalarda fazla soru işareti olmasın.
Sizin içiniz rahatken tasarım yapacaklar da rahat olurlar. Boşverin "polemik yapılıyor" düşüncelerini. Teklif ne kadar net olursa katılımcı o kadar az soru işaretiyle çıkar karşınıza. Bilmem yazdıklarımın fikir verme amacı güttüğü anlaşılıyor mu?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
'konkur havası' verilmeye çalışılan bu tür yaklaşımların, aslında tüccar mantığı'nın, "iş bilir" bir uzantısı olduğuna inanıyorum. reklam sektöründeki konkur işleyişi'nin de, bile/isteye yaratılşmış vahşi kapitalist bir durum olduğunu düşünmekle birlikte; yine de, konkur açan markalar'ın nereden bakarsak bakalım piyasa'nın elle tutulur markaları olduğunu görmezden gelemeyiz.. kısacası, öyle her önüne gelen konkur açamaz..
unutulmamalıdır ki, burası bir "amele" pazarı değildir.. (Birinci olan işi alır) da bir yarışma sloganı değildir.. Mesaj La Haine tarafından 22.03.2004 (23:02) yeniden düzenlendi. Açıklama: ek, cümle.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
belki siteyi kaç paraya yaptıracağınız, yani tasarım karşılığında ne verileceği ortada olsa bu kadar itiraz olmazdı.
ihale ile karşılaştırma olgusu da komik; zira ihale, yarışma gibi birçok insanın katılacağı ortamlarda ibr kurallar grubu vardır. Ayrıca tasarımda "en iyi" diye birşey olamaz. Bu kişisel/relatif bir olgudur. "En iyi"yi ölçebilmek için tüm tasarımların kullanılması ve karşılaştırılması gerekir. Bu da her tasarımı satın almanızı gerektirecektir. Yani, en beğeneceğimiz deseniz daha doğru olurdu. Kaldı ki, aynı anda 3-5 tasarım da gayet kolaylıkla en uygun çözümler olabilir.katıalcaklara başarılar. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Konun içeriğinde yarışma geçmesi ve yapılacak secimin yarışma olarak adlandırılması bence hata. Astronomik fiyatla bir sözde yarışmaya girip birinciliği hak eden tasarım doğal olarak birinci seçilmez. (Kendi kişisel görüşümdür. İnatlada birinci seçilebilinir
) İhale şartları oluşturulup ihale olarak gündeme getirilmesi bence daha doğru olacaktır.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
tasarım yarısmasımı
Arkadası tanırım. Su anki kimdiro.com tasarımı bana aittir. Arkadasla olan tanısma ortamım calısma duzenimiz ve sonunda gordugumuz karsılıklı alısveris hicde ic acıcı degi hic bir arkadasa tavsiye etem |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!