|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Grafik Tasarımcı Aranıyor ...
almanya'da yaşayan birinin böyle bir iş ile ilgileneceğini hiç sanmıyorum; oradan istediğini söylemek rahat nasıl olsa. iletişimi düşünmeden önce türkçeni düzeltmeni öneririm, almanya'da kalmak yaramamış sanırım (ben de 8 sene kaldım, ama 3 dili de gayet temiz konuşabiliyorum, almanca -hochdeutsch wie es die deutschen so gerne sagen-, ingilizce ve türkçe. işveren bir şirketin kimseye ne olup olmadığını tanıtmak gibi bir zorunluluğu yoktur. sen kendini kapı görevlisi hissediyorsan öyle oynamaya devam et, ama insanları da rahatsız etme. forum bir communtiy ortamıdır ve saygı gerektirir; sende yoksa bu, yardımcı olamam. ayrıca bu tür tavırlarınla kimse seni iplemez bile, bırak kendilerine çeki düzen vermeyi. tekrar söylüyorum, bir işverenin hiç de böyle bir tanıtım gereksinime ihtiyacı yok. amacı kendini tanıtmak, arkadaşlar edinmek değil, forumda işsiz olan arkadaşlara bir ortam sunmak. ve bu da bence yeterli. almanya'da işsizlik ne durumda bilemeyeceğim, ama burada bir iş ilanı bile bazıalrı için değer taşır. kimse de oturup bu adamlar nedir, necidir, ne hakla ilan verirler foruma gibisinden sorgulamaz. iş görüşmesine gider, işverenle tanıştıktan sonra uygun gelirse çalışmaya başlar. bu kadar basit. meseleyi de "emotional intelligence" gibi kelimelerle süslemenin de sadece gereksiz laf kalabalığı yarattığını bilmeni isterim. zira bu forumda sosyoloji, psikoloji ve felsefe okumuş insanlar da bulunmakta ve onlara da bu dediklerin komik gelecektir. sana bu anlayışınla başarılar dilerim; ihtiyacın olduğunu düşünmekteyim. |
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
@eflatun yukarıda söylediklerinden son paragraftaki söylediklerin mantıklı, iş vereni tanımak gereklidir iş arayan bakımından. Firmanın kendisini tanıtması gerklidir. Ama bu bence ayrıntılı olarak iş başvurusu sırasında yapılacak bir olaydır. Yüzeysel olarak biz bu işleri yaptık bu işleri yapıyoruz, aradığımız elemandan şu işleri yapmasını bekliyoruz denmesi yeterli değil mi? Kaldı ki sitelerinde geçen (sanırımki referanslar ) şirket isimleri çoğumuzun yabancı olmadığı yerlerinde söz sahibi şirketlerdir.
Yani şirket gelip bizim çalışma mekanımız budur. Şu şekilde bu ortamda şu koltukta bu araçları kullanarak şu kimselerle iş yapacaksınız mı demeli... Yazının geri kalanında ise (bana göre)sadece savunama amaçlı sarf ettiğin sözlerle kendin bahsettiğin ortamı bozmuş olmuyor musun??? Haklı olduğun bir konuda üslubun yüzünden haksız duruma düşmüş olmuyor musun? Ek: Bu yazılarım umarım ilana başvurmak isteyecek arkadaşları etkilemez...
St. Nonstop Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Aziz DURMAZ Mesaj stNonStop tarafından 29.03.2004 (23:34) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
madem eflatunun söylediklerini forum etigi ekseninde elestiriyoruz ben de ayni elestiriyi cgencere yoneltiyorum, ne demek once turkceni duzeltmeni oneririm, sizin turkcenizin eflatundan daha iyi oldugu sonucunu cikaramiyoruz "tanıtım gereksinime ihtiyacı yok" gibi cumlelerinizden. madem ki burasi insanlarin yazi ile kendilerini ifade ettikleri bir ortamdir, o halde eflatun da kendi cumleleri ile meramini anlatma hakkini elinde bulundurmaktadir en az sizin ve benim kadar. bence sizin bu tavriniz da fena halde saldirgan ve gereksizdir.
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
forum'da "kraldan çok kralcı" diye tabir edilen yazılar var bence... bir firma iş ilanı vermiş. web adresi açık ve net. ilgilenen kişi açıp bakar. kendince eksik gördüğü konularda da ister buradan, ister özelden isterse de web adresi üzerinden sorularını yöneltir. zaten bir firmanın verdiği iş ilanında kendisini tamamiyle tanıtması da olanaksız. bu karşılıklı görüşme esnasında olur. birisi kalkıp bu ilanı almanyadan eleştirmemeli. eleştireni de üsluba uygun eleştirmeliyiz. "bak senin bu cümlen bozuk" demek olmamalı bu eleştiri. çünkü yazı yazıyoruz. gramer bilgim çok iyi olmasına rağmen ben de yanlış yazabiliyorum zaman zaman. dikkatsizlik, acelecilik vs. sebeplerden dolayı oluyor bu. yazım yanlışları anlamın da hatalı olduğunu göstermediği gibi, anlam kargaşası çıkartmak için aykırı terimler kullanmak da doğru değil bence... müdahale edilmesi gereken kısımlarda zaten forum'un adminleri müdahele edecektir.
firma hala suskunluğunu olgunlukla muhafaza ederken bizler de bence bu konuyu kapatmalı, insanları eleştirebildiğimizi göstererek bir çeşit tatmin(!) yolu denememeliyiz...
|
|
#16 (permalink) |
|
|
ben burada kendimi savunmuyorum, savunma ihtiyacida hissetmiyorum, öyle bir gereksinimim de yok.
sadece stanislaw lec den bir aforizma yazmak istiyorum. cahillerle anlasabilecegimiz alfabeyi kim bulacak diye soruyor. cevap veren bazi alogik düsünce tarzinda olanklar icin. |
|
|
#18 (permalink) |
|
|
esrar'a katılıyorum; benim bozulduğum tamamen tavır meselesi. bazı şeyler iyi niyetle ve saygıyla söylendiği zaman (yine örneğim esrar) gayet de karşı tarafa ulaşıyor. almanya'da yaşayanlardan kastım, almanya'da yaşayan ve türkiye'deki iş başvurusu, işsizlik faktörü ve iş sistemlerini bilmeyenler kastım. almanya'da yaşayan admin, editör ve kullanıcılarla alıp veremediğim yok.
cahil olmayı tercih ederim, gereksiz alıntılar yapacağıma. cahilliğimle de sessiz kalacağım bundan sonra, esrar'ın çağrısına kulak vererek. |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!