Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İş İmkanları, İlanlar » ASP Programcısı Aranıyor - Freelance

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 30.05.2006   #11 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya
Re: ASP Programcısı Aranıyor - Freelance

Gelen mesajlara bakılırsa sanırım burada amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek gibi görünüyor. Bu tip forumlara genel olarak girmeme ve yazmama nedenlerimden biri de bu işte, ben bir tartışma açmak veya bir konu üzerinde fikir almak istemiyorum. Bir eleman arıyorum, o elemanda da neleri aradığımı, neler istediğimi, neler verebileceğimi fazlası ile anlattım sanıyorum. Kimsenin de bu kadar uğraşıp açık ve dürüst olarak bir iş ilanı yazdığını görmedim. Eğer iş ile ilgilenen arkadaşlar varsa, zaten ilanda belirttiğim e-mail'e istediğim bilgileri yollayacaklardır. Onun yerine saatine 50 dolar veriyorsun, e-ticaret sitesi için 150 dolar az değil mi gibi mesajlar ne sizi bir yere götürür, ne de bana bir fayda sağlar, tabir yerindeyse laf olsun torba dolsun tarzı bir geyikten öteye gitmez. Bana kızan arkadaşlar acaba saatte 50 Dolar mı kazanıyorlar, yani ayda 8.000 - 9.000 Dolar maaş ilemi çalışıyorlar merak ediyorum, o zaman bu veya diğer forumlarda para kazanamıyoruz diye mesajlar yollayanlar niye daha fazla. Gönül isterki bu işi yapanlar ayda 8.000 değil 20.000 Dolar maaş alsınlar, veya ben müşterime bir siteyi 40.000 Dolar'a satayım, freelance elemanıma da 20.000 Dolar vereyim, ama gerçekler öyle değil. Vay piyasayı kırıyorsun, niye bu kadar az para veriyorsun tarzı mesajlar ile kendinizi rahatlatıyor ve içinizdeki kızgınlığı bana yansıtıyor olabilirsiniz, ama ben de aynen sizin gibi müşterilerimle benzer sorunlar yaşıyorum. Fakat piyasa bu, bu işlerin piyasadaki bedeli bu, hepsini boşverdim benim alabildiğim işler ve elemanlarıma verebildiğim paralar bu. Eğer bu şartlarla çalışmak isteyenler olursa başım üstüne, onun dışında eleştirenler, niye öyle niye böyle değil diyenlere artık cevap vermek istemiyorum, boşa kürek çekeriz çünkü. Ben piyasadaki eleman maaşlarını, web sitesi fiyatlarını, vs. gayet iyi biliyorum, bu konuda soracağım ve bilmediğim birşey olursa da mesaj yazıp sorarım, ama sizin olaya yaklaşımınız bence doğru değil. Evinizde oturup yarım saatlik bir çalışma ile 50 Dolar kazanacaksınız, belki toplam 10 saat harcayıp 150 Dolar kazanacaksınız. Ayda 800 YTL, 1.000 YTL maaşlarla çalışan bildiğim oldukça yetenekli ve bilgili ASP programcıları var (ama ne yazık ki onlar benim reseller seviyesindeki müşterilerimin elemanları oldukları için onlara bu teklifi yapamam), bu tip bir arkadaşım için akşam evinde oturup çalışarak 100 YTL veya 300 YTL ekstra para almaları hoş birşey değilmi. Olaya bu gözle bakmanızı tavsiye ederim. Ama yine de biz karşıyız diyorsanız bilemem, birşey de diyemem, sizin görüşünüzdür, saygı duyarım.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 30.05.2006   #12 (permalink)

manhem's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
blurise tarafından gönderilen mesaj:
Degerli arkadaslar, hayatbilgisayar gayet seviyeli bir bicimde meramini anlatmis. Isteyen olursa cevap yazar. Istemeyenler cevap vermek zorunda hissetmesin kendilerini. Lisede okuyan bir ogrenci icin hafta ici aksamlari veya hafta sonu calisarak para kazanmak amaciyla bu isi yapiyor olmak gayet mantikli olacaktir.
@blurise'a katılıyorum. Bazılarımıza bu fiyatlar düşük gelebilir. Hatta hakaret olarak da algılanabilir. Bu ilanda yazanlar benim de hoşuma gitmemekle ve verilen fiyatları komik bulmakla birlikte, konuya baktığımda ilanı bırakan kişinin üslubu ile sizinkinin arasında inanılmaz farkı görebiliyorum. Sebebi ne olursa olsun kullandığınız üslup, sizi haklı olsanız dahi -ki bu tartışılır- duruma düşürebiliyor.

Daha önce de dediğim gibi biz hizmet sektöründeyiz ve yaptığımız iş de emek işidir. Bedeninize ve aklınıza verdiğiniz değere göre istediğiniz miktarı kabul edip/reddetme hakkına sahipsiniz. Hiç kimse gökten zembille "üstad" olarak düşmedi. Bu işe yeni başladığınız zamanları düşünün: 10.000-100.000$'larla mı oynuyordunuz?

Herkes tercihinde özgürdür. Kimseyi rencide etmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum.
manhem şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 31.05.2006   #13 (permalink)

tesera's Avatar

Görsel: 28

Her işin bir rayici olmalı bana kalırsa hiçbir turizm şirketi beni 5 YTL ye Ankaraya götürmez. Düşünün bir turizm şirketisiniz Ankara için 50 YTL (mazot + araç amortismanı + vergiler + eleman ücreti ) alıyorsunuz. B şirketi gelip aynı işi 10 YTL ye yapıyor ( Bu işi ne kadar yapacağı belli olmaz ) . Ve Bunun reklamını da 50 YTL lik ürün satan şirketlerin derneğinde veya topluluğunda yapıyor. Ben bu olayda art niyet görüyorum. Belki 50$ yarım saatlik bir iş için ( vergi vs. de yok ? ) çok iyi olabilir tabi süreklilik olursa ( Örneğin bir duvar ustasıda günlük yevmiye 100 YTL alabilir ama kaç gün iş çıkar ayda ? Maaş = 100 YTL x 30 olarak hesaplanmaz ) 8000 $ 9000$ lık hesaplamalarınız bu yüzden çürür. Hiçbir programcı devamlı yeni baştan yazılım yazmaz, eğer böyle biri varsa ne yazık ki ben henüz görmedim. Türkiye' de bilişim sektörü bu mantalite yüzünden baltalanıyor.

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 31.05.2006   #14 (permalink)

tesera's Avatar

Alıntı:
blurise tarafından gönderilen mesaj:
Degerli arkadaslar, hayatbilgisayar gayet seviyeli bir bicimde meramini anlatmis. Isteyen olursa cevap yazar. Istemeyenler cevap vermek zorunda hissetmesin kendilerini. Lisede okuyan bir ogrenci icin hafta ici aksamlari veya hafta sonu calisarak para kazanmak amaciyla bu isi yapiyor olmak gayet mantikli olacaktir.
Şunu da eklemeyi unuttum.

Olaya gençlere teknolojiyi sevdirmek ve para kazandırmak açısından baktığımızda güzel bir şey gibi gözüküyor. Peki size sorarım müşteri konumundaki XXX A.Ş. nin bundan haberi var mı? Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki insanlar karşılarında bir firma gördükleri için güvenip işlerini bize emanet ederken biz o işleri 50$ 100$ karşılığında lise talebelerine mi vermeliyiz? ( vergi ? sigorta ? )

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 31.05.2006   #15 (permalink)

blurise's Avatar

Alıntı:
tesera tarafından gönderilen mesaj:
Her işin bir rayici olmalı bana kalırsa hiçbir turizm şirketi beni 5 YTL ye Ankaraya götürmez. Düşünün bir turizm şirketisiniz Ankara için 50 YTL (mazot + araç amortismanı + vergiler + eleman ücreti ) alıyorsunuz. B şirketi gelip aynı işi 10 YTL ye yapıyor ( Bu işi ne kadar yapacağı belli olmaz ) . Ve Bunun reklamını da 50 YTL lik ürün satan şirketlerin derneğinde veya topluluğunda yapıyor. Ben bu olayda art niyet görüyorum. Belki 50$ yarım saatlik bir iş için ( vergi vs. de yok ? ) çok iyi olabilir tabi süreklilik olursa ( Örneğin bir duvar ustasıda günlük yevmiye 100 YTL alabilir ama kaç gün iş çıkar ayda ? Maaş = 100 YTL x 30 olarak hesaplanmaz ) 8000 $ 9000$ lık hesaplamalarınız bu yüzden çürür. Hiçbir programcı devamlı yeni baştan yazılım yazmaz, eğer böyle biri varsa ne yazık ki ben henüz görmedim. Türkiye' de bilişim sektörü bu mantalite yüzünden baltalanıyor.

Şunu da eklemeyi unuttum.

Olaya gençlere teknolojiyi sevdirmek ve para kazandırmak açısından baktığımızda güzel bir şey gibi gözüküyor. Peki size sorarım müşteri konumundaki XXX A.Ş. nin bundan haberi var mı? Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki insanlar karşılarında bir firma gördükleri için güvenip işlerini bize emanet ederken biz o işleri 50$ 100$ karşılığında lise talebelerine mi vermeliyiz? ( vergi ? sigorta ? )
Verdigin otobus firmasi ornegi ne yazik ki birebir orneklemiyor olayi. Bu daha cok suna benziyor. Ben tum tasima firmalarina gidip diyorum ki "beni Ankara'ya 10 YTL karsiliginda goturur musunuz?". Cevap gayet basit: evet ya da hayir. Eger bir firma bunu kabul ediyorsa ve anlasiyorsak sonrasinda alacagim hizmet, talep sahibi olarak beni ilgilendirir. 10 YTLye goturmeyi kabul etmeyecek firmalar bu noktadan sonra mudahil olamazlar. Anlamsizdir.

Her isin bir rayici olmalidir dedigin zaman devletin acikladigi Pamuk Taban Fiyatlarina benzer bir mantik olur ve zarari tuketiciye olur. Mesela "donanim ureticileri de bu mantigi benimseseydi ne olurdu?" konusunda cok uzun bir paragraf hatta bir yazi yazilabilir. Rekabet vs. konusunda detayli bilgi almak istiyorsaniz bir yerden ECON101 kitabi edinebilirsiniz.

Vergi vs. konusunda artniyet veya bir suc varsa bu konuda rahatsiz olunmasi da fiyatin dusuklugu ile alakali degildir. Bilgi/belge sahibi sikayetini ilgili yere yapacaktir.

Ayrica Musteri konumundaki XXX A.Ş. bundan haberdar olmak istiyorsa da bu kendi tercihidir. Hayatbilgisayar bu konudaki bilgilendirme hakkina ve neticesinde karsilacaklarina zaten hakim olmali.
blurise şu an çevrimdışı  
Old 31.05.2006   #16 (permalink)

Dhilgul's Avatar

Yer: Kocaeli & İstanbul

@blurise: Ben de konuyu ilk okuduğumda oldukça lakayt bi cevap vermiştim. Sonradan o mesajı silmeye çalıştım ama sanırım böyle bi opsiyon yok.

Sonuçta ilgilenen çıkabilir.. Haklısın..

P.S. : İlgililerden özür dileriz..
Dhilgul şu an çevrimdışı  
Old 31.05.2006   #17 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya

Rica ederim Dhilgul, özür dileyecek birşey yok, bazen sizin gibi genç arkadaşlar böyle ani çıkışlar yapabiliyor, ben de gençken çok yaptım Sonra yaş ve tecrübe ile biraz daha sakin olmayı, olaylara birkaç yönden bakmayı öğreniyor insan.
Diğer arkadaşlara ise mesajları için teşekkür ederim, gerçekten olumlu mesajlar yazılıyor. Görülüyor ki konu fiyat üzerinde odaklanmış gidiyor, vergi, sigorta, müşteriler konularına ise girmenin anlamı yok, o mesajları yazan arkadaşların bu konularda tecrübeleri varmı bilemiyorum, hayatta şirket işletmemiş, müşteri ile birebir karşılaşmamış, faturasını kesip aylarca 500 - 100 YTL'nin peşinden koşmamış birinden bu konularda fikir almanın pek bir anlamı olmadığını sanıyorum. Bu laflarım kimseyi incitmesin lütfen, belki de arkadaşlar bu konuları birebir yaşıyorlardır ve bana bilgilerini aktarmak istemişlerdir.
Bilginiz olsun diye söylüyorum, bu forumda verdiğim ilana şimdiye kadar biri Ankara'dan biri İstanbul'dan iki arkadaş başvurdu, Ankara'daki arkadaşa mesafe yüzünden çalışamayacağımızı söyledim, İstanbul'daki arkadaş ile de bugün yarın görüşeceğim. Diğer forumlarda verdiğim ilanlara ise toplam 10'a yakın arkadaş başvurdu, onlarla da ayrıca görüşeceğim.
Old 31.05.2006   #18 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

salı pazarı fiyatlarını sunanlara tepki göstermekten vazgeçemem; kusura bakmayın. serbest piyasa, haksız rekabetin sebep olduğu fiyat kırma politikası ile eşdeğer değildir. pamuk taban fiyatlarını hor görmeni anlamıyorum; zira GMK da grafik ajansları için yol gösterici bir fiyat çizelgesi hazırlamıştır ve ajanslar da bunu göstererek pekiala fiyatlarını yüksekte tutabiliyor. olması gereken de budur zaten; bir işin en ucuzcusu ile belirli bir kalitede, düzgün iş yapan adm arasında tabii ki fiyat farkı olmalıdır.
tabii ki öğrenciler vs bu fiyatlara talip olsun. ama alan da bunlarda ne tür bir kalite alacağını bilsin ve tam teşekkülü alışveriş sitesini de 100-150$'lara ysıfırdan yazdırılamayacağını. zira böyle bir yazılım, müşteriye özel hazırlanıyorsa, güvenlik, genişleyebilme ve bilimum problemi de içinde getirir. bunları temiz aşmak da deneyim ve uzmanlık gerektirir (ki öğrencide bunlar pek de yoktur; istisnalar hariç). haliyle bu kadar arge ve deneyimin karşılığı da bu kadar para olamaz, olmamalı. birisi elinde hazır (bulduğu veya dfaha önceden yazdığı) bir scripti bu rakamlara veriyorsa bu, biraz haksız rekabet tanımlamasına girer. zira benzer firmalar arge ile böyle bir yazılıma birkaç bin$ harcayacakken, komik rakamlara bu işi satmak diğer firmaların inemeyeceği bir rakam ile bel altından vurarak var olabilme şansını baltalamaktır. tabii bir ticari hukuk uzmanına danışmakta fayda var bu gibi konularda, uzmanlık alanım değil sonuçta. hepsiburada gibi sitelerde acaba kaç kişi çalışıyor yazılım ve geliştirmede? ve bu alışveriş yazılımını acaba kaç ayda inşa ettiler? =böyle bir programın maliyeti 50-100$ mı yoksa çalışan eleman sayısı*geliştirme süreci+ofis masrafları mı?
Old 31.05.2006   #19 (permalink)

tesera's Avatar

[quote=cgencer]...hepsiburada gibi sitelerde acaba kaç kişi çalışıyor yazılım ve geliştirmede? ve bu alışveriş yazılımını acaba kaç ayda inşa ettiler?....QUOTE]

+1

Hepsiburada.com un yeri kavacık ta kendine ait bir plaza yaklaşık 70-80 kişi çalışıyor programları hazır değil kendileri geliştiriyorlar.

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 31.05.2006   #20 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

70* en en kötü olsa da 500 ytl maaş bile = 35000 ytl aylık masraf, plaza kirası, elektrik, su giderlerini saymadım bile. ve bu 1 aylık maliyet. eminim ki (piyasada proje yöneticisi olarak bulunduğumda edindiğim izlenime göre) böyle bir yapı, en iyi programcılarla dahi 3 ayda bitmez. onbinlerce test işlemi yapmak, güvenliğini her çıkan hain yönteme göre test etmek ve gardlarını almak...
50-150$ deniyordu değil mi? aynısını hepsiburada gibi yerlerin sahiplerine sorun bakalım, verirler mi yazılımlarını o fiyata?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Kapalı Konu

Etiketler

freelance , araniyor , programcisi , asp

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun