Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İş İmkanları, İlanlar » ASP Programcısı Aranıyor - Freelance

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 31.05.2006   #31 (permalink)

absconder's Avatar

Yer: istanbul
Re: ASP Programcısı Aranıyor - Freelance

yazdıklarınız subjektif değerlendirmeler olup katıldığım/katılmadığım noktalar elbette mevcut olabilir.

ancak;

Alıntı:
gerçekten iyi bir yüz varmış sizde, bu kadar önerdiğinize göre. sanırım yanlış yazdınız, saati için 50$ değil mi?
bu yazdığınızı son yazdığınız post'un hiç bir yerine koyamıyorum ne yazık ki.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 31.05.2006   #32 (permalink)

cgencer's Avatar

bir yere koymanı beklemem zaten; kişisel bir tavrım bu, komik rakamlar önerenlere artık iyi niyet ve anlayış gösteremiyorum. sen var, açgözlülük ya da terbiyesizlik de sitersen, ben diyeyim senelerin birikimyle bu ucuzcu insanalra kızgınlığımın ifadesi. insanımızın yabancı programcılardan ne aşağı yanı var, aynı rakamları onların da hak ettiğini düşünüyorum. denildiği gibi elance'de cirit atan ucuzcu hintliler olmamalıyız biz. onların fiyatları kırmasındaki sebep ülek ekonomisinde yine de bu işler sayesinde güzel rakamlar kazanmaları. yani bir hintlinin eline geçen aylık maaşın yanında elanceden kazandığ 300-500$ bir hayli iyi bir rakam onların ekonomisinde. ama bizim ekonomimizi hint ekonomisiyle ölçüp fiyatlar böyle böyle, siz de o fiyatlara göre çalışın anlayışında iş deneyimi az da olan programcı gençlerin neden hala düzelememiş 2001 ekonomik krizi bahane edilerek, samimi, aile gibi bir şirketiz biz laflarıyla süslenerek ağzındaki 3 gram lokmalar da çalınmaya çalışılıyor?! ya da arada kazanan komisyon tacirleri neden kendi marjlarını bir programcı marjı kadar ya da daha fazla tutmaya çalışıyorlar, bunları anlayabilmiş değilim halen. hiddetim belki bu tekil örneğe değil, bütününe, ama her birine de aynı düşünceleri yansıtırım.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 31.05.2006   #33 (permalink)

Karakan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 5

lise günlerimde kendime ek kazanc saglamak için cüzi fiyatlarla web sitesi yapıp(üstelik tasarım,programlama,hosting ve domain tescili dahil),universite 1.sınıfta iş için başvurdugum ajans sahibine referans olarak gösterdikten sonra,bu siteleri hangi ücretlere yaptıgımı duyunca "sizin gibiler yüzünden,bizim gelecegimiz yok" demesi halen kulaklarımda sanki..o gün hak vermiştim kendisine,halen de hak veririm,kurumsal bir işletmeyi işletmek kolay degil en nihayetinde..ama piyasa bu kadar "serbest" olursa olacagıda bu..
Old 31.05.2006   #34 (permalink)

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Çok affedersiniz ama bizim tuvaletin musluğu bozulduğunda gelen tamirci 30 Ytl alıp takıp gidiyor, hem de 5 dakika da. Yine çok affedersiniz ama Ev kiraları 600-700-1000YTL. Yine çok affedersiniz ama bir çocuğun okul masrafları aç kalmadan yaşama standartları ortada.

Ben bir doktora gittiğimde vizite neyse onu ödüyorum. Ödemek zorundayım. Çünkü pazarlık etmiyor. Çünkü liseliler doktorluk yapmıyor. Lonca ve ahilik vardı bir zamanlar. Fahiş fiyatlar değil ama insani yaşam fiyatları belirlenirdi.

Ben bu ilanı samimiyetimle söyleyeyim sadece bir olta haber olarak nitelendiriyorum. Burası son derece tanınan bir forum. "Bak burada ki habere adamlar programcıya 50 YTL veriyor. Adam e-ticaret sitesi yapıyor" denmesi için bilinçli konulduğunu düşünüyorum.

Ciddi bir iş ilanı kısa net öz olur. Belki binlerce ilan gördüm bu kadar ikna etmeye ve ne tutturursam mantığına en kötüsü bir zamanlar Laleli altın çağındayken onu batıran zihniyete bu denli yakın düşünceleri ardarda görmedim.

Maalesef bu tür iş verenlerle çalıştım. Sabahtan gece yarılarına dek. Onlara inanarak yarın 100 alırım ne olacak bak abim ne iyi diyerek. Elime geçen tek şey sömürülmek oldu. Anama babama çok ihtiyaç duydukları halde yardım edememek, kardeşlerimi dershaneye göndermelerine yardım edememek oldu. O yılları halen öfkeyle anarım. Aldığımı yol ve yemeğe verdim sadece

2. yaptığım iş, bu insanların ne kadar kazandıklarını anlamak oldu. Bunu anlamak için 4 yıl işletme daha okudum bilgisayarın üzerine.

Söylenen doğrudur. Bu tür düşünenleri zengin etmek isteyenler elbette buyursun başvurup iş istesinler.
Yarın 15 YTL 'ye aynı işi yaparlar. Bunun aynısını çok büyük eğitim kurslarının bir çoğunda gördüm. Süslü sertifikalar veren bir sürü yerde ileri office anlatırken saatine 4-5 YTL önerebildiler. Her katılımcı ortalama 500 dolar verirken. Neredeyse yalvartırcasına maaşları geç parça parça verebildiler.

Ülkede bir sektör oluşacaksa boyun eğmeyin. 50 YTL lik ASP kodu aşağıda olduğu gibi olur ve inanın çalışır!

<% for i=1 to 100
response.write "Kredi kartı bilgilerinizi girin. program bu kadar para verdiğiniz için sona ermiştir."
next
%>
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 31.05.2006   #35 (permalink)

cgencer's Avatar

Alıntı:
Maalesef bu tür iş verenlerle çalıştım. Sabahtan gece yarılarına dek. Onlara inanarak yarın 100 alırım ne olacak bak abim ne iyi diyerek. Elime geçen tek şey sömürülmek oldu.
aynen yaşadıklarım.... ve diğer yorumlarında da gayet haklısın. defalarca inandım, defalarca kazığı yiyen ben oldum. artık düşüncem:
BANA NE ADAM YENİ KURUYORSA ŞİRKETİNİ. Dayımın oğlu değil, birşey değil, ona destek olayım. dayımın oğlunun bile kazık attığı bir dönemde yaşıyoruz. Niye böyle insanların kuruş hesabıyla kendimizi heba edelim. Varsın 100 YTL gelmesin oradan. Gelse çok şey mi değişir?! Hayır. Ama biz ödün vere vere mesleğimizden nefret eder hale geliriz. İsteyen de buyursun, sestek olsun, belki atılan 2-3 kemikten birinde ortaklık yazar. Ama o durumda bile kazığa oturmak çok daha mümkün. Onlarca arkadaşım, dostum ve sevdiğim insan böyleleri tarafından resmen meslekten ve canından bezdi. Niye hala böylelerine destek olarak -onların işini yaparak da olsa- var olmalarını sağlayalım ki? Onlar bizim ertesi günü evimize gelen icrayı düşünüyorlar mı? Hayır! ve asla da düşünmezler.

Paramı alırım, işimi yaparım kardeş. Yoksa paran, git başka kapılarda dilen. Ama benim işimin ederi budur ve budur. Pazarlık yapmam, yaptırmam da.

Eline ağzına sağlık ssonmez.
Old 31.05.2006   #36 (permalink)

tesera's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 28

Alıntı:
ssonmez tarafından gönderilen mesaj:
Çok affedersiniz ama bizim tuvaletin musluğu bozulduğunda gelen tamirci 30 Ytl alıp takıp gidiyor, hem de 5 dakika da. Yine çok affedersiniz ama Ev kiraları 600-700-1000YTL. Yine çok affedersiniz ama bir çocuğun okul masrafları aç kalmadan yaşama standartları ortada.

Ben bir doktora gittiğimde vizite neyse onu ödüyorum. Ödemek zorundayım. Çünkü pazarlık etmiyor. Çünkü liseliler doktorluk yapmıyor. Lonca ve ahilik vardı bir zamanlar. Fahiş fiyatlar değil ama insani yaşam fiyatları belirlenirdi.

Ben bu ilanı samimiyetimle söyleyeyim sadece bir olta haber olarak nitelendiriyorum. Burası son derece tanınan bir forum. "Bak burada ki habere adamlar programcıya 50 YTL veriyor. Adam e-ticaret sitesi yapıyor" denmesi için bilinçli konulduğunu düşünüyorum.

Ciddi bir iş ilanı kısa net öz olur. Belki binlerce ilan gördüm bu kadar ikna etmeye ve ne tutturursam mantığına en kötüsü bir zamanlar Laleli altın çağındayken onu batıran zihniyete bu denli yakın düşünceleri ardarda görmedim.

Maalesef bu tür iş verenlerle çalıştım. Sabahtan gece yarılarına dek. Onlara inanarak yarın 100 alırım ne olacak bak abim ne iyi diyerek. Elime geçen tek şey sömürülmek oldu. Anama babama çok ihtiyaç duydukları halde yardım edememek, kardeşlerimi dershaneye göndermelerine yardım edememek oldu. O yılları halen öfkeyle anarım. Aldığımı yol ve yemeğe verdim sadece

2. yaptığım iş, bu insanların ne kadar kazandıklarını anlamak oldu. Bunu anlamak için 4 yıl işletme daha okudum bilgisayarın üzerine.

Söylenen doğrudur. Bu tür düşünenleri zengin etmek isteyenler elbette buyursun başvurup iş istesinler.
Yarın 15 YTL 'ye aynı işi yaparlar. Bunun aynısını çok büyük eğitim kurslarının bir çoğunda gördüm. Süslü sertifikalar veren bir sürü yerde ileri office anlatırken saatine 4-5 YTL önerebildiler. Her katılımcı ortalama 500 dolar verirken. Neredeyse yalvartırcasına maaşları geç parça parça verebildiler.

Ülkede bir sektör oluşacaksa boyun eğmeyin. 50 YTL lik ASP kodu aşağıda olduğu gibi olur ve inanın çalışır!

<% for i=1 to 100
response.write "Kredi kartı bilgilerinizi girin. program bu kadar para verdiğiniz için sona ermiştir."
next
%>
Gerçekten içtenlikle bir cevap vermişsiniz teşekkür ederim.

Benim anlamadığım hala bazı arkadaşların bu olayı nasıl savunduğudur. Zoque kaliteli tasarımcıların ve programcıların bilgilerini paylaştığı bir yer. Ben Zoque de 50$ a site yaptırılıyor lafını zoque ye yakıştıramıyorum. 50-100$ a yapılacak işler çalıntı ( üstüne basa basa söylüyorum çalıntı ) template lerle warez e düşmüş scriptlerle yapılır. ( Başka şekilde olursa sihirbazlık olur. ) Yapılan emek hırsızlığı bir yana sektör geberiyor ve ben artık bu olanlara tahammül edemiyorum. Sizin yüzünüzden 1000 - 3000 YTL arası maaş alması gereken insanlar asgari ücrete çalışıyor. Ben affetmiyorum sizi.. Ve bu konu kilitlenene veya silinene kadar yazmaya devam edeceğim. Bu da benim üstüme düşen görev.

Saygı ve Sevgi ile..

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 01.06.2006   #37 (permalink)

UlgenKhan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 7

Başlığı açan kişinin sahibi oluğu firmanın sitesine girdim va genel fiyatlara baktım. hosting fiyatları (Ankara'ya ve bana göre) fahiş olmasa da yüksek geldi. Hele ki domain fiyatı benim aldığım fiyatın tam 2 katı... Tasarım fiyatlarını bilmiyorum, o yüzden ona bir şey diyemeyeceğim. Bunları niçin söylediğime gelirsek : Fiyat serbestisi liberal ticaretin ana kuralı, katılıyorum. cgencer ve diğer arkadaşlara da katılıyorum, etik bir sınır hep olmalı.

Ama benim farklı düşündüğüm kısım şu : Fiyat kırılmasına karşı olan arkadaşların bahsettiği etik sınır, gerçek anlamda profesyonelleşmiş, EKMEĞİNİ BU ALANDAN KAZANAN, yani bu işi MESLEK edinmiş kişiler ve kurumlar için geçerlidir. Amatör ya da hobi cihetinde bu alanla uğraşan kişilerin tabi olmaları gereken sınır ise, bildikleridir, tecrübeleridir. Yani; amatör veya hobi sahibi kişi, bu işin çok büyük tecrübe ve sorumluluk gerektiren alanlarına girmemeli, illa girecekse oyunu kuralına göre oynamalıdır. X Bankası'nın sitesini yapmaya kalkışmamalı, kalkışacaksa profesyonelliğin gerektirdiği hukuki, ekonomik ve ticari altyapıya sahip olmalıdır. Zaten kaderin cilvesi olarak, bu kuralı çiğneyenler ezilip gitmeye mahkumdurlar. Kendimden örnek verecek olursam; benim esas işim web tasarımı değil, ileride olur mu bilmem, o beceri ve tecrübe şimdilik bende olmadığından profesyonelim ASLA diyemiyorum. Çok küçük paralara eşin dostun sitesini yapıyorum, ama asla büyük işlere tasallut etmiyorum. Profesyonel arkadaşlarım varsa onları öneriyorum ancak...

Kısacası şudur ki, fiyat kırmak kural olarak caizdir ama PROFESYONEL OLMAYAN kişiler için etik değildir. Profesyonel arkadaşlarımızın EMEK VE EKMEK haklarını ihlal etmek, hem toplumsal anlamda hem de insani anlamda bindiğimiz dalı kesmek olur. Profesyonel arkadaşlarımızın ise, ekmeklerini kazandıkları bu piyasanın yıllar içinde oluşmuş şart ve tabularını isyan ederek değil, organize olarak, yaşlarının getirdiği olgunluk ve hayat tecrübesiyle, benim gibi amatör kişilerin de sevgi, anlayış ve desteğini alarak yıkabileceklerine inanıyorum. Herkesin yiyeceği kadar ekmek yoksa, insanları öldürmek çare değil, ekmek üretmek çaredir diye düşünüyorum.
UlgenKhan şu an çevrimdışı  
Old 01.06.2006   #38 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya

Maalesef konu kişisel saldırılara dönüştü, sen ne anlarsın bu işten, böyle ilan mı yazılır, kötü işveren gibi hakaretvari tavırlara dönüştü. Bunların hiçbirine cevap yazmaya tenezzül dahi etmem, yazan arkadaşların da önceki mesajlarımda belirttiğim gibi Mercedes olduğunu sananlar olduğunu görüyorum, ne yazık ki Mercedes değillermiş, Mercedes olsalar benim gibi Lada ile uğraşmazlardı. Düş dünyasında yaşamak istiyorlarsa devam etsinler, kendileri bilir, benim onlarla işim yok.
Bu forumdaki diğer mesajları okuyorum, programcı maaşlarının piyasa ortalamasının 1000 - 2000 YTL olduğunu söyleyen var, 800 - 900 - 1000 YTL arası maaşlar aldığını söyleyen tasarımcılar var. Yani saat ortalamaları ayda 180 saatten 5 - 11 YTL arası bir bedele geliyor. O 50 Dolar diye yerden yere vurulduğum işi eski bir arkadaşıma yaptırdım, ASP konusunda iyi sayılır, saat tutmasını istedim, bilgisayarın başında oturmuş ve tam 23 dakikada işi yapıp hatasız olarak bitirmiş, kontrolleri de dahil. Kendisinin banka hesabına da az önce 80 YTL'yi EFT ile gönderdim. 23 dakika için 50 Dolar ödediğimi görür ve kaba bir hesap yaparsak saati 130 Dolar'a, çarpın 180 ile aylığı 23.478 Dolar'a gelir. O çok bilen ve herşeye karşı çıkan arkadaşlar, hangi ASP programcısı ayda 23.000 Dolar maaş alıyor, veya siz hiç hayatınızda bu kadar maaş ile çalıştınız mı. Türkiye sınırları içerisinde belki birkaç kişi hariç bu maaşı alan kaç tane web tasarımcısı, web programcısı, ne dersiniz o tür işleri yapan eleman var? Cevap verebiliyormusunuz şimdi, çok merak ediyorum. Şu an bu piyasada benden daha çok para veren bir patron varmıdır acaba, onu da merak ediyorum.

Yapılacak işi bilmeden, işin konusunu detayını bilmeden, boşa ahkam kesiyorsunuz. Mesajların başını okumadan sonunu okuyorsunuz, sonra bana 50 Dolar'a site tasarımı yapıyor damgası vuruyorsunuz, halbuki ben 50 Dolar'a hangi işin yapılacağını ilk mesajımda anlattım. Siz sormadan söyleyeyim, o 150 Dolar'lık e-ticaret işini de arkadaşıma anlattım, bu kadar para vereceğim dedim, 10 saatte yaparım dedi, hadi 12 saatte yapsın, saati 12,50 Dolar'a, aylığı 2.250 Dolar'a gelir. Yukarıdaki rakamı vazgeçtim, peki bu kadar maaş alan kaç programcı var. Bu arkadaşım çok büyük bir uluslararası firmada programcı olarak çalışıyor, aslen Visual Basic, Visual.Net programcısı, ama ASP programlamalarını da yapıyor ve aldığı maaş 2.000 YTL'ye yakın. Sakın bana ama sürekli böyle iş gelmezki, böyle aylık hesap yapılmaz bahanelerini sürmeyin, hesap ortada, matematik yalan söylemez. Kendisi iyi bir programcı, ama işinde çok yoğun çalışıyor ve çok yoruluyor, o yüzden dışarıdan böyle ekstra işleri fazla alamıyor. Sadece benim gibi hakkından fazlasını veren, parasını zamanında ödeyen, olaylara iyiniyetle yaklaşan birkaç işverenin işlerini dışarıdan yapıyor.

Siz daha hala işin detaylarını bilmeden herkesi yargılamaya devam edin lütfen, rüya aleminizden de sakın çıkmayın; olayları bilmeden, detayını incelemeden hemen beni yargıladığınız ve suçlu bulduğunuz için sizleri tebrik ederim. Yaşasın Mercedes'ler
Old 01.06.2006   #39 (permalink)

manhem's Avatar

Yer: İstanbul

Başlangıçta iyi niyetli olduğunuzu düşünmüştüm. O nedenle ilk yazdıklarımda olaya daha makul bir gözle bakmaya çalıştım. Fakat görüyorum ki sizin de üslubunuz çirkinleşmiş. Şu aşağıdaki cümleyi okuyunca da artık sizin ve ilanınızın daha çok tartışılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Alıntı:
hayatbilgisayar tarafından gönderilen mesaj:
Şu an bu piyasada benden daha çok para veren bir patron varmıdır acaba, onu da merak ediyorum.
Bazı küçük firmaların sorunu nedir biliyor musunuz? Kendilerini çok "büyük" görmeleri. Bazı "küçük" insanlar için de aynı şey geçerlidir. Fi tarihinde eski çalıştığım şirketlerden birinin patronu -ki kendisinin bahsi geçmişti daha önce şurada- insanların maaşlarını meleterek verir, süründürür her türlü yalanı gözümüzün içine baka baka söylerken, ben işten ayrıldığımda şöyle demişti: "Şu an bu piyasada benden daha dürüst bir insan bulamazsın" Bu cümleyi bu kadar rahat kurmasına g.tümle gülmüştüm.
Sizinki de buna benziyor biraz. Yapmayın allahaşkına söylediğinize kendiniz inanıyor musunuz? Ben sizden daha çok verenleri gördüm, biliyorum ve onlarla çalışıyorum zaten. Üstelik dakika hesabı ile değil kalite hesabıyla çalışıyorlar.

Alıntı:
hayatbilgisayar tarafından gönderilen mesaj:
Sadece benim gibi hakkından fazlasını veren, parasını zamanında ödeyen, olaylara iyiniyetle yaklaşan birkaç işverenin işlerini dışarıdan yapıyor.
Biraz mütevazi olamaz mısınız? Tartışmayı daha fazla uzatmak istemiyorum. Zoque ailesindeki değerli sektör çalışanlarına şunu bir kez daha söylemek isterim: Her zaman dediğim gibi. Bu iş bir emek işi. Üstelik kas gücüyle değil "beyin" gücüyle yapılıyor. Doğal olarak herkes kendi beynine biçtiği fiyattan iş yapar. Doludizgin çatlarcasına hızlı yaşadığımız bu çağda gençliğinizin, beyninizin, bedeninizin ve zamanınızın hızla tükendiğini unutmayın. Sonraki yıllarda içi geçmiş bir fosil olarak çok pişman olabilir, içinizde yaşadığınız bu ezikliği etrafa saldırararak geçirmeye çalışan "huysuz bir ihtiyar" olabilirsiniz. Dolayısıyla kendinize değer katan, iyi projelerde yer almak, biraz seçici olmak sizin daha da yararınıza olacaktır. Dakika hesaplarıyla kimse zengin olmaz.
internet'in karanlık dehlizleri fabrikasyon site çöplüğü ile doludur. O çöplüğün bir parçası olup olmamak size kalmış.
manhem şu an çevrimdışı  
Old 01.06.2006   #40 (permalink)

genom's Avatar

Yer: izmir

Bence Her Meslek Kolunun Etik Değerleri Vardir.insanlarin Bu Meslekler Ile
Hayatlarini Devam Ettirmeleri Icin Almalari Gereken Ucretler Vardir.eger
Bu Degerleri Saymayan Ucuza Işler Yapan Kişiler Sadece Günü Kurtarirlar
Ileriye Dönük Bir Bakiş Açilari Yoktur.bu Karaborsaci Bakiş Acisiyla
Arkadasim Bir Yere Gidemezsin Hem Kendine Hemde Bu Mesleklerden
Ekmek Kazanan Insanlara Zarar Verirsin.sizin Gibi Buyuk Patronlara
Yakismiyor Boyle Seyler.hele Lada Denen Arabayi Kendinize Simge Olarak
Gostermeyin Adini Lekelemiş Olursunuz O Arabanin
Neyse Konu Acik Aslinda Arkadasimizin Amaci Ucuz Yapayim Butun Işler
Bende Toplansin Sürümden Kazanayim Mantigi.bu Bakkal Anlayisiyla
Is Yapan Yerlerin Sonu Belli.
Ben Bu Meslekten Olmadigim Icin Konuya Daha Genis Acidan Bakabiliyorum.
Tasarimci Ve Programci Arkadaslar Size Bu Kadar Yuklenmekte Haklilar.
Ozaman Bende Disardan Işler Alayim 50 Dolara Yapayim Siteleri Sizce Bu
Bu Işe Beyinlerini Yillarini Vermiş Insanlara Haksizlik Olmazmi.toplumun
En Altindan En Ustune Bu Pazarci Mantigiyla Bir Yere Gidemeyiz.
genom şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Kapalı Konu

Etiketler

freelance , araniyor , programcisi , asp

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore