Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İş İmkanları, İlanlar » ASP Programcısı Aranıyor - Freelance

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 30.05.2006   #1 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya
ASP Programcısı Aranıyor - Freelance

Tüm arkadaşlara merhabalar,

Şirketimiz Anadoluhisarı'nda home office tarzı çalışan küçük bir web tasarımı - hosting şirketidir. Detaylı bilgiyi sitemizde (http://www.hayat.com) bulabilirsiniz. Kurulduğumuz günden beri sürekli olarak freelance arkadaşlar ile çalışıyoruz, son olarak ASP programcısı arkadaşımız okulunu bitirdi ve askere gitmek üzere, o nedenle yeni bir çalışma arkadaşı arıyoruz. Bu konuda çalışma şartlarını ve iş sistemlerini elimden geldiği kadar açık olarak yazmaya çalışacağım, sorularınız olursa da lütfen çekinmeden e-mail yollayınız (ASP@hayat.com).

Aradığımız arkadaşın ASP (Active server Pages) konusunda oldukça tecrübeli, gerekirse detaylı e-ticaret siteleri hazırlayacak kadar bilgi sahibi olması olmasını isteriz. Bu tip sitelerin doğası gereği JavaScript bilmesi de tercih nedenimizdir. ASP konusunda bilgi sahibi olmasının yanısıra, gerek müşterilerimizin gerekse bizim isteklerimize olmazsa olmaz gözü ile bakmaması, gerekirse bizi uyarması, şöyle değil de böyle yapalım, veya bu fonksiyon burada olmaz, onun yerine bunu kullanalım diye işi sahiplenip bizim kadar kafa yormasını da isteriz.

Yapılacak işler her türlü ASP kaynaklı site olabilir, örneğin ilk aşamada elimizde basit bir e-ticaret sitesi işi var, ama burada ürünler bir veritabanında bulunmayacak, alışveriş yapacaklar ürünlerin kodunu, adını, cinsini ve diğer detaylarını kendisi yazacaklar ve sepete ekle diyecekler, bu arada ürün alanlarının hepsinde bazı kontroller yapılacak (bu alan 10 haneli olacak, bu alan 14 haneli olacak, bu alanı boş bırakmayınız gibi), sipariş bitince yolla diyecekler, sipariş hem e-mail ile gelecek, hem bir veritabanına yazılacak, admin bunları kontrol edecek, siparişin her kalemi yollandığında admin şu ürünler yollandı diye işaretleyecek, alıcıya bunlar e-mail ile gidecek, vs. Bunun dışında online bir web sitesi işimiz var, site 5 - 6 sayfadan oluşuyor, bunlar bir Access veritabanında olacak, her sayfa Access veritabanındaki sayfa field'ından okuyacak ve web sayfasını oluşturacak, admin kısmında da admin her sayfayı Online site Editörü tarzı bir uygulama ile değiştirebilecek. Elimizde ilk aşamada bu tip işler var, bu veya benzerleri diğer işler de gelmek üzere.

Çalışacağımız arkadaşın ilan başlığında da yazdığımız gibi freelance olmasını tercih ediyoruz, yani isterse evinden hiç çıkmadan çalışabilir, eğer halihazırda çalışıyorsa bizim işlerimizi akşamları geceleri evinden de yapabilir. Kendisi ile e-mail ve telefon ile haberleşeceğiz, ama nadiren de olsa bazen yüzyüze görüşmek de gerekebilir, o zamanda arkadaşımıza önceden çayı demle geliyorum diyeceğiz ve pastamızı alıp evini/işini ziyaret edeceğiz. O nedenle bize yakın bir yerde oturuyor olması da bir tercih nedenimiz olacaktır (Anadoluhisarı, Kavacık, Beykoz, Levent, Ulus, Etiler, Akatlar, Mecidiyeköy, Şişli, Ümraniye, Dudullu, vs. gibi). Belki ama belki, eğer çok büyük bir iş için toplantıya gideceksek, ve benim bilgim o konuya yetmezse kendisinden benimle toplantıya gelmesini de rica edebilirim, ama bu 8 yıllık şirket hayatımızda 3 defa oldu, yani 3 - 4 yılda bir böyle birşey rica edebileceğimizi de bilin, ona göre temiz bir gömleğiniz ve kumaş pantalonunuz olsun, kravatı ben getiririm

Para konusunda ise bugüne kadar değişik şartlarda çalıştık, bir sistemde birden fazla arkadaş ile çalıştık, kendilerine her iş geldiğinde işin detayını ve hatta örnek sayfaları e-mail ile gönderdik, kendilerinden ücreti ve zamanı talep ettik, verdikleri cevaplara göre işi bir arkadaşa verdik. Bir başka sistemde işi, vereceğimiz ücreti ve zamanı biz söyledik, arkadaş kabul ederse çalıştık, etmezse başka arkadaşlara söyledik. Bu sistemlerden hangisi ile çalışmak isterseniz bizim için farketmez, zamanla hangi sistem ile çalışacağımız zaten belirlenecektir. Ödeme konusunda ise önceden bize banka hesabınızı söylüyorsunuz, işe başlayıp ortaya müşterinin göreceği birşeyler çıkınca ücretin yarısını havale / EFT ile yolluyoruz, iş tamamı ile bittikten 1 hafta hadi 10 gün sonra da paranın kalanını yolluyoruz. Şu anda elimizdeki işler çok paralı işler değil, örneğin ilk basit e-ticaret sitesi için size 100 - 150 Dolar ödeme bütçemiz var, ikinci iş için 50 Dolar bütçemiz var. Ama sizin 300 - 400 Dolar alabileceğiniz işler de yolda, yeterki karşılıklı rahat çalışacağımız ve anlaşacağımız bir arkadaş bulalım, müşterilerimize hadi başlıyoruz diyelim.

ASP konusunda ise işe ve duruma göre kendiniz de kodu yazabilirsiniz, hazır script de kullanabilirsiniz, bu konuda serbestsiniz, yeterki kodlara hakim olun, hazır script kullanıp da müşteri başka birşey isteyince bununla bu iş olmaz, başka bir script'i baştan yazalım demeyin. Ben işlerin çoğunu http://www.candypress.com daki CandyPress ve http://www.codedynamic.com daki CodeDynamic programı ile yaptım, yani en azından onları düzeltecek kadar ASP bilgim var, eski işlerden de istekler olursa bu script'ler üzerinden gideceğiz, şimdiden bilginiz olmasında fayda var diye düşünüyorum. Ayrıca grafik tasarımı veya flash tasarımı konusunda sizden bir isteğimiz olmayacaktır, yani bu konularda bilgi sahibi olmanız veya referanslarınızın olması artı puandır, ama normal olarak sizden çok saf, hatta fontları ile dahi oynanmamış ASP sayfaları isteriz, biz gerekli grafik tasarımları yapacağız. Ama tabii genel site tasarımı konusunda da bilgi sahibi olmanız gerekecektir, en azından bizi tasarımı çok zor olacak ASP sayfaları ile başbaşa bırakmamanızı isteriz. Eğer grafik tasarım konularında da iyi iseniz, ileride size komple projeleri de yani tüm site işini de olduğu gibi verebiliriz.

Zaman konusunda ise normalde kimsenin boğazına basıp da çabuk çabuk diye iş istemeyiz, ama tabii bir işin aylarca sürmesini de hoş karşılamayız, ancak çok dertli müşteri çıkarsa ve proje uzun sürerse ona göre ekstra zaman ve ücret konularını ayrıca değerlendiririz. Yani ben size karşı sonuna kadar dürüst ve açık olurum, çalışacağımız arkadaşın da bize (bana) bu şekilde olmasını tercih ederim.

Bunların dışında oldukça titiz ve dikkatli biri olduğumu da bilmenizde fayda var, home office çalışarak, yani açıkçası tek başına çalışarak (freelance elemanlar ile demek istedim 400'e yakın hosting müşterisini ve 50'ye yakın site tasarımını bu şekilde yapabildim, bu şekilde çalışma ile zengin olamadım, olacağımı da sanmıyorum, dolayısı ile siz de benden binlerce dolar para kazanıp da refah içinde yaşamayabilirsiniz (tabii ki keşke olsa , ama hiçbir zaman işsiz ve parasız kalmazsınız, ufak ufak da olsa sürekli olarak bir işler gelir, ve siz de bizden sürekli olarak ufak ufak da olsa paralarınızı alırsınız. Yılda bir veya iki tane büyük iş de gelir, o zaman iyi para da alırsınız, bu şekilde siz evinizden ben evimden mutlu mesut yaşarız, işin ve bu ilanın en kısa özeti bu olsa gerek. Ama titizlik konusuna geri dönersek, çalışacağımız arkadaşın örneğin e-ticaret sitesinde Ynetici Giriş yazmamasını, Yönetici Girişi yazacak kadar imla hatalarına dikkat etmesini özellikle rica ederiz. Aynı şekilde ASP kodlarının da bu şekilde sistemli ve düzenli olmasını rica ederiz.

Eğer bu anlattığım şekilde freelance bir çalışma içine girmek istiyorsanız, lütfen asp@hayat.com e-mail'ine biraz kendinizi anlatan, nerede oturduğunuzu yazan ve yaptığınız işlerin referanslarını listeleyen bir e-mail gönderiniz. Eğer çok başvuru olursa referansları incelemekte biraz zaman harcayabiliriz, ama kesinlikle her başvurana cevap vereceğiz. Lütfen 2 tane ASP script'i yazıp da ben bu işi öğrenmek istiyorum, sizinle çalışayım tarzı mesajlar göndermeyiniz, keşke zamanımız olsa da bu arkadaşlara şans verebilsek, ama işin doğası gereği işe yeni başlayan arkadaşlar ile çalışmamız mümkün değildir. Bu mesajımda sürçü lisan ettiysem de affola, kimseyi kırmak istemem.

C.Hayri Dumanlı
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 30.05.2006   #2 (permalink)

tesera's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 28
Re: ASP Programcısı Aranıyor - Freelance

Alıntı:
hayatbilgisayar tarafından gönderilen mesaj:
....

Para konusunda ise bugüne kadar değişik şartlarda çalıştık, bir sistemde birden fazla arkadaş ile çalıştık, kendilerine her iş geldiğinde işin detayını ve hatta örnek sayfaları e-mail ile gönderdik, kendilerinden ücreti ve zamanı talep ettik, verdikleri cevaplara göre işi bir arkadaşa verdik. Bir başka sistemde işi, vereceğimiz ücreti ve zamanı biz söyledik, arkadaş kabul ederse çalıştık, etmezse başka arkadaşlara söyledik. Bu sistemlerden hangisi ile çalışmak isterseniz bizim için farketmez, zamanla hangi sistem ile çalışacağımız zaten belirlenecektir. Ödeme konusunda ise önceden bize banka hesabınızı söylüyorsunuz, işe başlayıp ortaya müşterinin göreceği birşeyler çıkınca ücretin yarısını havale / EFT ile yolluyoruz, iş tamamı ile bittikten 1 hafta hadi 10 gün sonra da paranın kalanını yolluyoruz. Şu anda elimizdeki işler çok paralı işler değil, örneğin ilk basit e-ticaret sitesi için size 100 - 150 Dolar ödeme bütçemiz var, ikinci iş için 50 Dolar bütçemiz var. Ama sizin 300 - 400 Dolar alabileceğiniz işler de yolda, yeterki karşılıklı rahat çalışacağımız ve anlaşacağımız bir arkadaş bulalım, müşterilerimize hadi başlıyoruz diyelim.

...
Siz bu ücretlerle hele hele bu sitede daha çok beklersiniz.

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 30.05.2006   #3 (permalink)

Dhilgul's Avatar

Yer: Kocaeli & İstanbul

...........

Mesaj Dhilgul tarafından 30.05.2006 (20:30) yeniden düzenlendi. Açıklama: Biraz lakayt buldum kendimi.. :)
Dhilgul şu an çevrimdışı  
Old 30.05.2006   #4 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Mesajınıza teşekkür ederim. Valla ücretleri bilemem, takdir arkadaşlarındır, o 50 Dolar vereceğimiz iş için tahmini çalışma süresi 30 dakika, siz 30 dakikada 50 Dolar kazanıyormusunuz, onu da bilemem
Old 30.05.2006   #5 (permalink)

tesera's Avatar

Görsel: 28

Gerçekten merak ediyorum neymiş bu 30 dk lık iş.

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 30.05.2006   #6 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Mesajımızda "Bunun dışında online bir web sitesi işimiz var, site 5 - 6 sayfadan oluşuyor, ..." ile başlayan konuda bu işi biraz açıkladım zaten, hemen olumsuz görüşlerinizi bildirmek yerine keşke önce mesajı okusaydınız.
Old 30.05.2006   #7 (permalink)

Dhilgul's Avatar

Yer: Kocaeli & İstanbul

Ama bi e-ticaret sitesi için de 150$ az değil mi sizce?
Dhilgul şu an çevrimdışı  
Old 30.05.2006   #8 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

gerçekten iyi bir yüz varmış sizde, bu kadar önerdiğinize göre. sanırım yanlış yazdınız, saati için 50$ değil mi?
Old 30.05.2006   #9 (permalink)

blurise's Avatar

Degerli arkadaslar, hayatbilgisayar gayet seviyeli bir bicimde meramini anlatmis. Isteyen olursa cevap yazar. Istemeyenler cevap vermek zorunda hissetmesin kendilerini. Lisede okuyan bir ogrenci icin hafta ici aksamlari veya hafta sonu calisarak para kazanmak amaciyla bu isi yapiyor olmak gayet mantikli olacaktir.
blurise şu an çevrimdışı  
Old 30.05.2006   #10 (permalink)

MuTReFT's Avatar

Yer: Bursa - İstanbul

Alıntı:
blurise tarafından gönderilen mesaj:
Degerli arkadaslar, hayatbilgisayar gayet seviyeli bir bicimde meramini anlatmis. Isteyen olursa cevap yazar. Istemeyenler cevap vermek zorunda hissetmesin kendilerini. Lisede okuyan bir ogrenci icin hafta ici aksamlari veya hafta sonu calisarak para kazanmak amaciyla bu isi yapiyor olmak gayet mantikli olacaktir.
@blurise arkadaşıma katılıyorum, e-ticaret denildiğinde sanırım aklınıza koca koca portallar geliyor, Bakınız bu da bire e-ticaret sitesi, internet üzerinden ürünlerini pazarlıyor/satıyor, kısmende olsa e-ticaret sınıfına giriyor. Bakış acınızı geniş tutun bence. Sevgiler...
MuTReFT şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Kapalı Konu

Etiketler

freelance , araniyor , programcisi , asp

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses