|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Ajax ile harici görüntülemeyi engellemek
Merhabalar arkadaşlar,
ajaxın islem sayfalarının(PHP,ASP vs.) harici olarak görüntülenmesini nasıl engelleyebiliriz. Mesela get kullanıyorum ajaxda diyelim index.PHP?islem=ajax1 . Kullanıcının tarayıcısına index.PHP?islem=ajax1 yazdığında bu sayfanın görüntülenmemesini sağlayacak bir yol var mı? Referer bu işi halletmiyor sanırım. Session kullanmakta pek akıllıca olmaz siteye mutlaka girilip sessionlar tanımlanacaktır. Herhangi bir yol var mı? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Ajax ile harici görüntülemeyi engellemek
İlgilendiğin için teşekkür ederim öncelikle. Çünkü header ve footer olmadan sayfalarımı göstermek istemiyorum. Bunun bir yolu olmalı ? Eğer kesin bir çözümü yoksa JavaScript ve PHP yardımıyla karışık bir algoritma yaparak bu işi çözmeyi düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Birisi zaten özellikle o adresi girmediği sürece sayfanı yarım görmez ki ajax'ın mantığı sadece gerekli bilgileri aktarmaya dayandığı için bunu yapan da zaten gördüğünde gözüne hoş gelecek bir sayfa beklentisinden vazgeçmiş demektir. Ayrıca PHP ve/veya JavaScript'le istediğin kadar karıştır, benim gibi Firebug kullanan birisi isterse sayfanın yaptığı TÜM ajax çağrılarının adres ve içeriklerini çok rahat bir şekilde takip edebilir.
Bilmeyenler için: Firebug web geliştiricilerine yönelik olduka kullanışlı bir Firefox eklentisi. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Zaten bende özellikle yazacak olanlardan rahatsızlık duyduğum için böyle bir araştırma içerisine girdim. Javascriptle karıştırmak en mantıklısı en azından seni uğraştırmış olurum
Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: Denizli
|
Alıntı:
kullanıcı bazında yetkilendirme veya site içi session kullanarak gönderdiğin sayfada (ajax ile çağırılan sayfada) bunu kontrol etmek olabilir.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!