|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Javascript ile değişken adı
selam arkadaşlar. Şimdi aşağıdaki gibi bir cümleyle bir alana JavaScript yardımıyla yazı yazdırabiliyoruz.
document.getElementById("alan").innerHTML = xmlHttp.responseText; Şimdi benim isteğim şu. Ben link ile öyle birşey gönderecemki istediğim alana yazdırabileyim. Mesela benim alanlarım alan0, alan1, alan2, alan3...... diye devam eden alanlar. Linkte sadece yaziyaz(0); gibi birşey gönderecem ve JavaScript şu şekilde çalışacak. document.getElementById("alan0").innerHTML = xmlHttp.responseText; veya yaziyaz(9); gönderecem şu olacak orada ve idsi alan9 olan yere yazı yazsın. document.getElementById("alan9").innerHTML = xmlHttp.responseText; Ben şöyle birşeyler denedim ama çalışmadı. Bunu nasıl çözerim? var url alanadi = "alan"+gelenid; document.getElementById(alanadi).innerHTML = xmlHttp.responseText; Bu çalışmadı. Birde siz bakabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Javascript ile değişken adı
selam
id özelliği alan1 alan2 alan3 olan elemanlara (span gibi) sizin gönderdiğiniz örneklerde sorunsuz biçimde innerHTML değeri değişebiliyor. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Üstad öncelikle ilgin için teşekkürler, ama şöyle denedim olmadı.
var alanadi = "alan"+gelenid; document.getElementById(alanadi).innerHTML = xmlHttp.responseText; Hata olarak şunu veriyor : 'alanadi' tanımsız |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
eğer gelenid diye bir değişken önceden tanımlanmışsa ve
"alan"+gelenid id'sine sahip bir nesne varsa o satır hata vermez. ayrıca "var" kısmını kullanmana gerek yok alanadi="alan"+gelenid; yeterli.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!