|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
javascript ile div tagı classı değiştirme?
Selam arkadaslar. Ben basit bir fonksiyonla linke tıklanınca bir div tagının classını değiştirmek istiyorum ama bir türlü beceremedim. yardımcı olursanız sevinirim.
Mesela fonksiyonda document.getElementById('divtagi').className = "siyah"; yapıyorum ama bir türlü CSS içindeki siyah bölümü uygulamıyor. Hatta aşağıdaki adreste de bir örnek vermiş yaptım ama hata veriyor o da. http://www.experts-exchange.com/Web_...?eeSearch=true |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: javascript ile div tagı classı değiştirme?
Selam,
yazdığın kodu bir de buraya yazabilir misin? Hatayı bulmamız daha kolay olur.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
yazdığım kodu ve bir örneği yazdım yukarıya zaten daha ne yazmam gerekiyor anlamadım?
bir function oluşturarak yukarıda belirttiğim cümleyi yazdım. anlaşılmayacak bir durum yok sanırım |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Nedir gerginliğe sebep!
Yukarı yazdığın senin referans aldığın kod. Ama bunun bir de senin yazdığın olanı var. Tek tırnak hatası dahi yapsan script hatası alacaksındır. O sebepten böle bir istekte bulundum.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Kod:
var d = document.getElementById("d1");
d.setAttribute("class", "siyah");
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
1) Firewall kullanıyor musun? (ne alaka demeyin. -js gibi- bir çok browser işlemine engel olabiliyorlar)
2) adresini verdiğin örneği denediğin browser ne ve versiyonun kaç 3) adresini verdiğin orneği nasıl denedin? aynen alıp mı kullandın. bir de şunu dener misin. Kod:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <HTML xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <style> .black{ font-size: larger; font-weight: 900; font-style: italic; font-family: "Baskerville Old Face"; font-variant: normal; color: #FF0000; background-color: #000000; border-style: double; border-width: thick; } .red{ font-family: "Plantagenet Cherokee"; font-size: x-large; font-weight: lighter; font-variant: small-caps; color: #FFFF00; text-decoration: underline; background-color: #FF0000; position: absolute; left: 50ex; } </style> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=utf-8" /> <title>Home Page</title> </head> <body> <script type="text/JavaScript"> function ApplyCS(){ document.getElementById('header1').className = "black"; } </script> <div id="header1" class="red" > Welcome Home! </div> <input name="apply" type="button" value="Apply Style" onclick="ApplyCS()" /> </body> </HTML>
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
@Magos : Olmama sebebi yalnızca bu kod olmayabilir. JS'te kodun herhangi bi' yerinde hata varsa senin bu işlemi yaptığın fonksiyonun içinde olsun yada olmasın sorun çıkartır. Bu sebeple kodun tamamını görmeden bi'şey söylemek biraz zor.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
grkn önce ilgin için teşekkür ederim. Şimdi bir yerde denemiştim className olayını çalışmadı. Ama aynı yerde başka bir div için denedim oldu. Sebebini anlamadım ama bulmaya çalışıyorum.
yani className işe yarıyor teşekkürler. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!