|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
javascript ile bir tr hariç hepsini gizleme?
Merhaba arkadaşlar. Benim kısa bir çözüm yoluna ihtiyacım var. Uzun olanı yapıyorum ama daha kısasını öğrenmek isterim.
Şimdi sayfadam birden fazla <tr> var. bunların id leri sırayla menu1, menu2, menu3..........,menu30. Ve görünürlük özellikleri kapalı. Yani style="display:none" Şimdi ben bir linke onmouseover vererek sadece bir tr yi acıp diğer hepsinin yine kapanmasını istiyorum. Linke şöyle bir şey yazıyorum. onmouseover="menuGoster('1');" bunu yapınca menu1 id li olan <tr> yi gösteriyor, onuda şöyle saglıyorum. function menuGoster(gelen){ menuid = "menu"+gelen; document.getElementById(menuid).style.display = "block"; } böyle yapınca tr görünür oluyor. ama baska bir linkin üstüne gelince (örneğin menu2 idsini gösterecek olan) bu tr de acık klaıoyr, diğeride acılıyor. Bunun uzun yolu tek tek idleri yazarak display.none yapmak. onun yerine daha kısa yapabilmek mümkünmüdür? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: javascript ile bir tr hariç hepsini gizleme?
bütün tr leri aldırıp sizin istediklerinizi ayıklayarak yapabilirsiniz;
function menuGoster(gelen){ trler= document.getElementsByTagName("tr"); //tr leri al menuid = "menu"+gelen; for(i=0;i<=trler.length;i++) if(x[i].id.indexOf("menu")>-1) x[i].style.display = "none"; //id si menu ile başlayanları gizle document.getElementById(menuid).style.display = "block"; //bizimkini aç } sanırım bu işinizi görecektir. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: javascript ile bir tr hariç hepsini gizleme?
her halükarda sadece 1 tr görünecekse;
şeklinde çözebilirsiniz. sayfa gösteridiğinde bütün tr'leri gizleyip, mesela onload'da menuGoster('1') şeklinde çağırarak birinin gösterilmesini sağlayarak sayfanızı gösterebilirsiniz. daha sonda her tık'lamada oldtr bir container görevi görecek ve fonksiyon çağrıldıkça taşıdığı değeri gizleyecek, parametreye göre yeni değer ataması yaparak gösterecektir.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!