Zoque.Forum
»
table ve javascript
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
table ve javascript
bir tablo içerisinde hangi sütun içerisinde İade sözcüğü geçiyorsa o satırın arka rengini JavaScript ile farklılaştırmak istiyorum. nasıl olabilir?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Kod:
<HTML> <script LANGUAGE="JavaScript"> <!-- function str_replace(text) // replace strings in strings { return text.replace(/\biade\b/gi,"<font class=renk>iade</font>"); } function degistir() { text=document.all.degisecek.innerHTML val=str_replace(text) document.all.degisecek.innerHTML=val } // end func //--> </script> <style> .renk { background-color:#FF0033 } </style> <BODY onLoad="degistir()"> <table align="center" width= border=0 cellspacing=0 cellpadding=0> <tr> <td id='degisecek'>iade degil paul ama olsun biz saul iade edelim</td> </tr> </table> </BODY> </HTML> biraz regexp kasmak gerek. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
Kod:
<HTML> <head> <title>Biolight - tr findText</title> </head> <body> <table border id="mytable"> <tr> <td>No</td> <td>İşlem</td> <td>Malzemenin Cinsi</td> <td>Miktarı</td> </tr> <tr> <td>1</td> <td>Satış</td> <td>Malzeme 1</td> <td>100</td> </tr> <tr> <td>2</td> <td>İade</td> <td>Malzeme 2</td> <td>75</td> </tr> <tr> <td>3</td> <td>Satış</td> <td>Malzeme 3</td> <td>225</td> </tr> <tr> <td>4</td> <td>İade</td> <td>Malzeme 4</td> <td>50</td> </tr> </table> <textarea id="trtext" style="display:none"></textarea> <script language="JavaScript" type="text/JavaScript"> var nerde=mytable.all.tags("tr"); var bul = document.all.trtext.createTextRange(); for (i=0; i<nerde.length; i++) { trtext.innerText=nerde[i].innerText; if (bul.findText("İade")){nerde[i].style.backgroundColor="red";} } </script> </body> </HTML> |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
teşekkürler @biolight, sorunumun bir kısmını verdiğin kod çözüyor. ancak her tr satırı üzerinden
onmouseout="JavaScript:this.style.backgroundColor= '';this.style.fontWeight='';style.cursor=''" onmouseover="JavaScript:this.style.backgroundColor ='white';this.style.fontWeight='900';style.cursor= 'hand'" gibi özellikler vardır. verdiğin kod ile ilk olarak yüklendiğinde rengi değiştiriyorum, over ve out ile yaptığım renk yukarıdaki özelliklere göre değişiyor. nerde[i].onmouseout = nerde[i].style.bgColor=\"darkblue\"; şeklinde bir özellik eklediğimde de varolan, yukarıda verdiğim özellikler iptal oluyor. hem bunları saklayıp hemde yeni özelliği nasıl ekleyebilirim? (+= ile olmadı)...
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
ilk olarak CSS de iade isminde bir class oluşturusun <style> .iade{background-color:red;} </style> şeklinde sonrada JavaScript de ki ( nerde[i].style.backgroundColor="red"; ) satırını ( nerde[i].className="iade"; ) ile değişirisen dilediğin olacaktır. kolay gelsin. Mesaj biolight tarafından 22.12.2003 (22:46) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
aslında istediğim şey tam olarak şu, bir açık bir koyu satırlardan oluşan bir tablom var, bu satırların herhangi birinde İade kelimesi geçiyorsa zemin rengi ve font rengi değişsin diğer tüm özelliklerini korusun.
nerde[i].style.backgroundColor='cyan' yerine nerde[i].bgColor='cyan' kullanırsam istediğim oluyor. yani style özelliklerinin hiçbirine dokunmazsam istediğime yaklaşıyorum. CSS denedim oldu ama istediğim şekilde değil yine de teşekkürler.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
className de bgColor un yaptıgı işi yapıyor
tabi bgColor daha pratik olmuş
Alıntı:
JavaScript te son satırı şu şekilde de ayarlayabilirsin nerde[i].bgColor="cyan";nerde[i].onmouseover=iadegel;} } function iadegel(){ this.style.backgroundColor="renkayar"; this.style.fontWeight="fontayar"; } </script> tabi ki istediğin buysa ![]() kolay gelsin. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!