»
JavaScript & VBScript msgboxları ve işaret ögeleri
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
JavaScript & VBScript msgboxları ve işaret ögeleri
Merhaba arkadaşlar, mesajı yanlış yere yazmış olabilirim ama işin içinde hem VBScript hem de JavaScript olunca bu bölüme yazmayı uygun buldum. Sorum şudur; VBScriptte msgbox olayı ve işaret kodları şu şekildedir. <script language=vbscript>msgbox("Ziyaretçi Defterine Henüz Bir Mesaj Eklenmemiş.")</script> <script language=vbscript>msgbox"Çarpı",vbCritical,"Uyarı" </script> <script language=vbscript>msgbox"Bilgi",vbInformation,"Uya rı"</script> <script language=vbscript>msgbox"Ünlem İşareti",vbExclamation,"Uyarı"</script> <script language=vbscript>msgbox"Soru İşareti",vbQuestion,"Uyarı"</script> <script language=vbscript>msgbox"Evet Hayır",vbYesNo,"Uyarı"</script> <script language=vbscript>msgbox"Tekrar dene",vbRetryCancel,"Uyarı"</script> vs .... gibi... Bunları JavaScript ile nasıl yapabilirim. Yani; kullanıcı üyelik kısmında yanlış şifre girdi karşısına üzerinde çarpı işareti bulunan JavaScript ile yazılmış "Yanlış Şifre" yazan bir msgbox çıkartmak istiyorum. Bu VBScript ile oldukca kolay benim için, ancak IE 'den başka VBScript tanıyan yok ... Ya da başka bir örnekle açıklamak istersem; onclick="return confirm('isimli üyeyi silmek üzeresiniz.\n\nDevam etmek istediğinizden emin misiniz?');" java kodu yukarıdaki gibi... Vatandaş tıklayınca silmek istiyor musunuz diyor ama işaret olarak Soru İşareti çıkıyor mesela buraya Çarpı koymak istesem. İstiyorum ama kodları bilmediğim için yapamıyorum, elimde Java kitabıda yok, hemen açıp baksam. Kısacası, JavaSriptte msgbox olayları ve msgbox işaret kodları nasıl? Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler.
Aza sormuşlar nereye gidiyorsun diye. Çoğun yanına demiş. :confused: Mesaj fatihunal tarafından 15.12.2004 (01:03) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Başlıkta ve konuda bir ayrıntıyı atlamışım. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: JavaScript & VBScript msgboxları ve işaret ögeleri
şurada JavaScript'te mümkün olan 3 pencere kullanımı örnekleriyle var:
http://www.webdevtips.com/webdevtips...rt/index.shtml bunlar dışında, pencerenin resmini değiştirme olayları bildiğim kadarıyla (ki epey ileri seviyede kullanıyorum denebilir) JavaScript'de mümkün değil, ne yazık ki... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Yani düşündüğüm ve daha önceden de çokca aradığım gibi Çarpı işareti olan bir msg box çıkartamıyorum.
O da güzel ... Hem daha güzel
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Çarpı işaretini niye bu kadar istiyorsun bilmiyorum ama, JavaScript kullanacaksan alert box'da çıkan ünlem işaretli levha bence bu tür uyarılar için gayet uygun. Kaldı ki bu iş için pek çok site bu kutuyu kullandığından genelde insanlar da yabancılık çekmiyor. Bence alert box ile devam et, kolay gelsin.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!