Zoque.Forum
»
[JavaScript Sorunu] - HTML Editörden Veri Alma
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
[JavaScript Sorunu] - HTML Editörden Veri Alma
Editör bir iframe içinde. form gönderildiğinde altta yer alan butonun
onclick olayına formSubmit() diye bir fonksiyon çağırılmış. Ben bunu yapmadan iframe'in içeriğini almak istiyorum. Asıl amacım içeriği JavaScript ile değil de server Side script ile almak ama pek JS bilmediğim için olayın içinden çıkamadım. Fikri olan paylaşırsa sevinirim.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: [JavaScript Sorunu] - HTML Editörden Veri Alma
sorunu tam anlamadım; ama anladığım iframe kullanmadan refresh edilmeden güncelenen sayfa içeriği ise istediğin; ajax diye bir arama yaptır. (xmlhttp)
şöyle bir de link veriyim. http://rajshekhar.net/blog/archives/...-Tutorial.html
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Şöyle de anlatabilirim aslında derdimi. HTML Editörün içeriğinin olduğu iframe'in ID'si idContent.
Ben, JavaScript:document.write(idContent.document.body. innerHTML); olarak görebildiğim içeriği bir sonraki sayfaya nasıl aktarabilirim form SUBMIT olunca?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
iframe ve form'un olduğu sayfayı aşağıdaki gibi düzenleyip;
Kod:
<script language="JavaScript"> function subif() { ifster.iframeval.value = I1.document.body.innerHTML; return true; } </script> <iframe name="I1" src="ifr.htm"></iframe> <form name="ifster" method="POST" action="formproc.ASP" onsubmit="return subif();"> <input type="submit" value="Submit" name="B1"> <input type="hidden" name="iframeval" value=""> </form>
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Sorunu çözdüm. Kodu kurcalayınca kafam karıştı ama sonunda oldu
![]() HTML editör kodları arasına bir tane TEXTAREA yerleştirip style="display: none;" yaparak gizledim. Yukarıda anlatılan şekilde idContent'in içeriğini form gönderilirken bu textarea'ya kopyaladım ve buradan aldım değeri. Çok mu dolambaçlı oldu, bilmiyorum ama hallettim.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!