Zoque.Forum
»
javascript ile bb code ekleme
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
javascript ile bb code ekleme
Arkadaşlar fazla JavaScript bilgim olmamasına rağmen kendimce şöyle bir kod yazdım:
var kalin='false' function b() { x=document.getElementById('mesaj') x.focus() if(kalin=='false') {x.value=x.value + "[b ]" kalin='true'} else {x.value=x.value + "[/b ]" kalin='false'} } amacım başlıktanda belli olduğu gibi textareaya [b ] [/b ] kodlarını ekleyebilmek üstteki yazığım kodla bunu başarabiliyorum ama tam olarak istediğim gibi değil. Benim istediğim [b ][/b ] kodunu koyup imlecide ikisinin arasına getirebilmek kullanıcının tekrar kalın düğmesine basmasına gerek kalmaması. Bunu nasıl yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum bir de JavaScript yeni yeni öğrendiğim için anlayabileceğim şekilde anlatırsanız sevinirim teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: javascript ile bb code ekleme
istedigine yakin bisey yapmaya calistim:
http://azer.kodfabrik.com/code/js/bbcode.html Kod:
<HTML> <body> <button bbcode='b'>B</button> <button bbcode='i'>I</button> <button bbcode='u'>U</button> <br /><textarea id="textarea" style="width:300px; height:200px"></textarea> </body> </HTML> <script> var bbcode = { element : document.getElementById('textarea'), // istedigin textarea'yi burada belirtmen gerekiyor sel : { start:0, end:0 }, init: function(){ try { document.attachEvent('onmousedown',bbcode.replace); } catch(e) { document.addEventListener('mousedown',bbcode.replace,false); } }, replace: function(event){ try { var target = window.event.srcElement; } catch(e) { var target = event.target; } if(target.getAttribute('bbcode')) { bbcode.sel.start = bbcode.element.selectionStart; bbcode.sel.end = bbcode.element.selectionEnd; bbcode.element.value = bbcode.element.value.substring(0,bbcode.sel.start) + '[' + target.getAttribute('bbcode') + ']' + bbcode.element.value.substring(bbcode.sel.start,bbcode.sel.end) + '[/' + target.getAttribute('bbcode') + ']' + bbcode.element.value.substring(bbcode.sel.end,bbcode.element.value.length) } } } bbcode.init(); </script> Kod:
start = bbcode.element.selectionStart; end = bbcode.element.selectionEnd; iyi calismalar |
|
Zoque'a hoşgeldiniz!