Zoque.Forum
»
javascript ile browser size'ında bir pop-up açmak ve ilk sayfayı kapatmak
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
javascript ile browser size'ında bir pop-up açmak ve ilk sayfayı kapatmak
aslında başlık baya bir açıklayıcı oldu ama daha detaylı şekilde buradan yazayım.
şimdi şöyle bir koda ihtiyacım oldu, atıyorum index.HTML ile pop-up.HTML isminde iki dosyamız var. 1. index.HTML'i açtığımızda bize pop-up.HTML'i (toolbar, scrollbar, status bar, location vb. değerler bu HTML'de olmalı. resizable olmamalı.) açmalı. 2. pop-up.HTML'i açtıktan sonra index.HTML bize sormadan etmeden kapanmalı. 3. bu kod aynı zamanda hem Firefox hem de internet Explorer'da çalışabilmeli. böyle bişi mümkün müdür? forum'un pop-up ile ilgili konularını aradım taradım bulamadım, benzer şeyleri birleştirmek istedim birleştiremedim. beceremedim ben bu işi. ![]()
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: javascript ile browser size'ında bir pop-up açmak ve ilk sayfayı kapatmak
eklemeyi unutmuşum bu arada pop-up.HTML dediğimiz arkadaş, mesela çözünürlüğümüz 1600x1200 ise 1600x1200 e uzamalı, 800x600 ise ona göre uzamalı. browser size yanlış olmuş yani, tamamiyle ekranı kaplamalı ama fullscreen olmamalı.
çok mu karıştırdım herşeyi acaba (:
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
ff'in window.opener.window.close(); komutunu calistirmamasi ve msie'in screenX ozelligini tanimamasi sorununu cozemedim.
belki isine yarayabilir diye son halini yazayim: Kod:
<script> var win2 = window.open("window_popup2.HTML","foobar","width="+window.innerWidth+",height="+window.innerHeight+",menubar=yes,location=yes,resizable=no,scrollbars=yes,status=yes,toolbar=yes"); </script> |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
İlk açılan ana pencere (index.HTML)'nin hiçbir şey sormadan kafasına göre kapanması güvenlik sebebiyle mümkün değildir. Browser'lar ya ignore eder ya da "Kapatmak istiyor musunuz?" diye kullanıcıya sorar.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Konya
|
Zamanında şu kodları yazmıştım.
HTML Code:
<HTML> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=utf-8"> <script type="text/JavaScript"> function popup_ac(adres){ var popwidth=300; var popheight=200; var popleft = (window.screen.width-popwidth)/2; var poptop = (window.screen.height-popheight)/2; window.open(adres, 'dyro', 'toolbar=no,status=yes,menubar=no,location=no, directories=no,resizable=no,scrollbars=no,width='+ popwidth+',height='+ popheight+', left='+ popleft+',top='+ poptop); } function PencereKapat() { if (navigator.appName=="Microsoft internet Explorer") { this.focus(); self.opener = this; self.close(); } else { window.open('', '_parent', ''); window.close(); } } </script> </head> <body> <a href="#" onClick="popup_ac('http://www.Google.com/'), PencereKapat()">Tıkla</a> </body> </HTML> ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kapatmak , sayfayi , ilk , acmak , popup , sizeinda , browser , javascript |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!