Zoque.Forum
»
javascript ile gizleme, geri açma?
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
javascript ile gizleme, geri açma?
Merhaba arkadaslar. Yine aklıma gelen güzel bir soru ile karsınızdayım. Tuhaf seyler düşünüyorum amabir türlü beceremiyorum. Sizlerden yardım istiyorum.
Şimdi benim 2 satırlık bir tablom var. Tablonun 2. satırında alt alta yan yana markalar yazıyor. Örneğin; Nokia Bosch Siemens Aeg Sony Ericson Vestel Arçelik Kıl-Yün 1. Satırımda ise her markaya ait bir açıklama olacak ama bunlar ilk etapta görünmeyecek. Şöyleki; Nokia En iyi cep telefonları burda bulunur www.nokia.com Bosch Mutfak Aletleri www.bosch.com gibi. (Tabi bunların hepsini veritabanından alacagım ki onlar sonraki aşama. Çünkü bazen JavaScript içine verileri veritabanından alamıyorum) Ben 2. satırda olan bir markaya bastıgımda sayfa refresh olmadan (ki özelliği bu yoksa refresh olsa olay basit) 1. satırda o markaya ait bilgiler görünecek. Olayın özeti bu umarım anlatabilmişimdir. Yardımı gecen herkese şimdiden tesekkürler. Saygılarımla İyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: javascript ile gizleme, geri açma?
Şu şekilde yapabilirsin;
Kod:
<a href="JavaScript:void(0);" onClick="document.getElementById('showInfo<%=ID%>').style.display='block';">Nokia</a> <div id="showInfo<%=ID%>" style="display:none;">Nokia Ürün Bilgileri</div> eklemeyi unutmuşum ASP'ye göre ID ekledim tüm ürün bilgilerini kendilerine ait gizli divlerle açıp kapamak istiyorsan kendilerine ait div ve açıp kapama komutundaki divID sinin adı değişik olmalı bunuda divID sinin sonuna ürün kodunu otomatik olarak ekleyebilirsin. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Küçük bir deneme;
HTML Code:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <HTML xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=iso-8859-9" /> <title>Untitled Document</title> <script language="JavaScript" type="text/JavaScript"> <!-- function gizle(divID) { document.getElementById(''+divID+'').style.display = 'none'; } function goster(divID) { gizle('RYN1'); gizle('RYN2'); gizle('RYN3'); document.getElementById(''+divID+'').style.display = 'block'; } //--> </script> </head> <body> <table cellspacing="0" cellpadding="0" width="153" align="center" border="0"> <tbody> <tr> <td></td> </tr> <tr> <td class="Genel_yazi" style="CURSOR: pointer" onclick="goster('RYN1');" bgcolor="#e7e7e7" height="25"><strong> bilgisayar</strong></td> </tr> <tr> <td><div id="RYN1" style="display:none;"> <table height="20" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" bgcolor="#f7f7f7" border="0"> <tbody> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> <tr> <td width="13%"> </td> <td width="87%" height="25"><div class="Genel_yazi" align="left">Masaüstü</div></td> </tr> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> <tr> <td width="13%"> </td> <td width="87%" height="25"><div class="Genel_yazi" align="left">Taşınabilir</div></td> </tr> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> <tr> <td width="13%"> </td> <td width="87%" height="25"><div class="Genel_yazi" align="left">Cep bilgisayarı</div></td> </tr> </tbody> </table> </div></td> </tr> <tr> <td></td> </tr> <tr> <td class="Genel_yazi" style="CURSOR: pointer" onclick="goster('RYN2');" bgcolor="#e7e7e7" height="25"><strong> Beyaz Eşya</strong></td> </tr> <tr> <td><div id="RYN2" style="display:none;"> <table height="20" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" bgcolor="#f7f7f7" border="0"> <tbody> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> <tr> <td width="13%"> </td> <td width="87%" height="25"><div class="Genel_yazi" align="left">Aspiratör</div></td> </tr> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> <tr> <td width="13%"> </td> <td width="87%" height="25"><div class="Genel_yazi" align="left">Bulaşık Makinası</div></td> </tr> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> <tr> <td width="13%"> </td> <td width="87%" height="25"><div class="Genel_yazi" align="left">Buzdolabı</div></td> </tr> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> <tr> <td width="13%"> </td> <td width="87%" height="25"><div class="Genel_yazi" align="left">Fırın</div></td> </tr> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> </tbody> </table> </div></td> </tr> <tr> <td></td> </tr> <tr> <td class="Genel_yazi" style="CURSOR: pointer" onclick="goster('RYN3');" bgcolor="#e7e7e7" height="25"><strong> Elektronik</strong></td> </tr> <tr> <td><div id="RYN3" style="display:none;"> <table height="20" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" bgcolor="#f7f7f7" border="0"> <tbody> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> <tr> <td width="13%"> </td> <td width="87%" height="25"><div class="Genel_yazi" align="left">Cep telefonları</div></td> </tr> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> <tr> <td width="13%"> </td> <td width="87%" height="25"><div class="Genel_yazi" align="left">DVD player</div></td> </tr> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> <tr> <td width="13%"><div align="right"></div></td> <td width="87%" height="25"><div class="Genel_yazi" align="left">Sinema Paketi</div></td> </tr> <tr> <td colspan="2"></td> </tr> </tbody> </table> </div></td> </tr> <tr> <td ></td> </tr> </tbody> </table> </body> </HTML> |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
arsende üstad eline saglık. ama tam anlatamamışım herhalde istedigim. bu tarz bir uygulamayı daha önce yapmıstım ama su anki durum biraz daha farklı. yani tablodanun üst satırında bilgiler yer alacak. alt satırında markalar. markalara tıklayınca üst satırsa sadece o markaya ait olan bilgiler görünecek.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik |