Zoque.Forum
»
Javascript ile iframe içindeki bir sayfaya müdahale edilebilirmi?
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Javascript ile iframe içindeki bir sayfaya müdahale edilebilirmi?
Merhaba
Hazırladığım bir web sayfası içinde Google search engine kullanıyorum. Google vermiş olduğu scripti sayfaya eklediğimde arama sonuçlarını script yardımı ile sayfaya bir iframe basarak ve iframe içinede Google üzerinden bir sayfaya bağlanarak sayfaya getiriyor. Yapmak istediğim şey arama sonuçları bittiğinde Google ın iframe içinde getirdiği sayfanın görsel kısımlarına müdahale etmek. Örneğin arama sonuçlarındaki linklerin renginin değiştirilmesi vb. şeyler. Bunun için JavaScript ile dom üzerinden iframe içindeki sayfaya müdahale etmek istedim ama bir türlü başaramadım. Sonuçta sayfa tamamemen yüklendiğinde sayfa içindeki tüm alanlar birer nesne olmuyorlarmı ve ben bu nesnelere bir şekilde müdahale edemezmiyim? Bu soruya birkaç gündür cevap aramadım ama istediğim sonuca bir türlü ulaşamadım. Bilgisi olan arkadaşlardan bu tarzda bir şeyin yapılıp yapılamıyacağı hakkında bilgi vermesi. Çoğu arkadaş bu tarzda bir işlem için Google api kullanmam ve verdiği XML sonucu sayfaya parse etmem gerektiği görüşünde olacaklar ama benim kafamdaki soru iframe içindeki bir sayfaya müdahale edilip edilemiyeceği. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: Javascript ile iframe içindeki bir sayfaya müdahale edilebilirmi?
istediğiniz şey mantıklı ama -sanırım güvenlik sebebiyle- tarayıcılar buna izin vermiyorlar...
kesin ve net cevap, iframe içeriği farklı domaindeyse boyle bir şey yapamazsınız... fakat istediğiniz Google ı özelleştirmekse Google buna izin veriyor diye biliyorum. tam bilmiyorum ama yine de www.google.com/webmasters adresini bir araştırın derim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Javascript ile iframe içindeki bir sayfaya müdahale edilebilirmi?
Evet güvenlik ile ilgili olduğu birçok yerde yazıyordu ama bir türlü benim tarayıcımda yüklenen tüm sayfayı görüp müdahale edememek bir türlü kafama yatmıyordu. Herneyse ajax yoluyla bir çözüm bulacam artık. Teşekkürler.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!