Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » JavaScript » Betik Kütühanesi ve Tanıtımları

JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 30.11.2007   #1 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8
Javascript Betik Kütüphanesi

Merhaba herkese. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve bazı kısımlarını gerektiğinde parça parça burada da yayınladığımız genişçe ve kullanımı kolay bir JavaScript Kütüphanesi yazdık bir kaç arkadaşımla ve ücertsiz olarak yayınlıyoruz/dağıtıyoruz sitemizde.

İçlerinde ajax'ı nesne değil işlev(fonksiyon) yaklaşımıyla içeren bir kütüphane, çeşitli görsel efektleri kolaylıkla yapmanızı sağlayan bir kütüphane, sayfayı resimler de dahil olmak üzere pratik bir şekilde düzenlemenize(in-place-editing) izin veren bir kütüphane ve sayfa dilini XML dosyasından ve sayfayı tekrar yüklemeden değiştirmeye yarayan bir kütüphane barındırıyor şimdilik. Yakın zamanda yeni kısımlar da eklenecek.

Kodların tamamını neredeyse satır satır yorumladık ki kullanımı, geliştirilmesi ve öğrenmek isteyenler için de anlaması kolay olsun. Ancak dil olarak İngilizce'yi seçtik çünkü yabancı kaynaklarda da yer alabilmek istiyoruz gerek bu çalışmamızla gerek diğer çalışmalarımızla.

Konuyla ilgilenen forumdaşlarımın yorumları benim için gerçekten çok önemli bu yüzden inceleyip vakit ayırıp yorum yazabilirseniz daha da geliştirmek istiyorum(istiyoruz hatta ekip olarak ) bu seti. Adres aşağıda:
http://amplio-vita.net/JSLib

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler

Mesaj BYK tarafından 07.02.2008 (14:19) yeniden düzenlendi..
BYK şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 03.12.2007   #2 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Re: Betik Kütühanesi ve Tanıtımları

1 tane bile yorum alamayacak mıyım olumlu/olumsuz?

BYK şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 03.02.2008   #3 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

ajax_main.js ve visual_main.js dosyalarının yorum ve belgelendirmeleri baştan yazıldı.

Daha önce bahsettiğimde dosyalara bakıp karmaşık geldiği ya da yorumlamalar yetersiz geldiği için kullanmayan/kullanmaktan çekinen arkadaşlar varsa artık çok daha rahat anlayabilirler iki kütüphaneyi de.

BYK şu an çevrimdışı  
Old 07.02.2008   #4 (permalink)
junKie

junKie's Avatar

Yer: Avcılar

incelemeye tam zaman bulamasamda, heart sitesindeki ajax ile içerikleri getirme olayı çok güzel olmuş, hem efekt dolu hemde hızlı, gayet başarılı (inceleyebildiğim kısımlar için konuşuyorum), devam etmen güzel olur

birde lisanslama kısmını hallet bence, şahsen kullanasım geldi benim
Old 07.02.2008   #5 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Güzel yorumun için teşekkür ediyorum öncelikle

Lisanslama için ciddi bir araştırma gerekiyor. Yanlış bilmiyorsam BSD hem benim haklrımı koruyor hem de kullananlara oldukça geniş bir özgürlük sağlıyor ancak sözleşmeleri tamamen okumadan böyle bir seçim yapmam akıllıca olmayacaktır, yine de aklımda kenara koydum çok teşekkür ediyorum

İkinci olarak çok yakın zamanda namespace sürümleri çıkacak kütphanelerin yanında bir kaç eklenti ile birlikte, şu an son testler ve dökümantasyonuyla uğraşıyorum. Özellikle dökümantasyonla ilgili ama genel oalrak her konudaki görüş, istek, şikayet ve önerilerinizi bekliyorum.

BYK şu an çevrimdışı  
Old 07.02.2008   #6 (permalink)
scriptMan

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 14

Alıntı:
BYK tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Güzel yorumun için teşekkür ediyorum öncelikle

Lisanslama için ciddi bir araştırma gerekiyor. Yanlış bilmiyorsam BSD hem benim haklrımı koruyor hem de kullananlara oldukça geniş bir özgürlük sağlıyor ancak sözleşmeleri tamamen okumadan böyle bir seçim yapmam akıllıca olmayacaktır, yine de aklımda kenara koydum çok teşekkür ediyorum

İkinci olarak çok yakın zamanda namespace sürümleri çıkacak kütphanelerin yanında bir kaç eklenti ile birlikte, şu an son testler ve dökümantasyonuyla uğraşıyorum. Özellikle dökümantasyonla ilgili ama genel oalrak her konudaki görüş, istek, şikayet ve önerilerinizi bekliyorum.
Burakcım yoğunluğumdan deneme şansım olmadı henüz, ama kaliteli ve temiz bir iş olduğundan şüphem yok.

Eline sağlık, inceledikçe buraya yazarım eksik / gediklerini zaten
Old 15.02.2008   #7 (permalink)
junKie

junKie's Avatar

Yer: Avcılar

Alıntı:
BYK tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
bizim insanımıza hitap edecek bir frameworks ise, kesinlikle dökümantasyonda yazılan her kodun, bir örneğini göstererek neler yapabileceğini göstermen gerekiyor. misal bir mootools diğer frameworklere göre bence geri bir fw olmasına rağmen, efektlerini çok güzel göstererek pazarladılar bu ilk olay olsun.

ikincisi ise, birebir insanların kullanabileceği örnekler olmalı. misal sayfaya eklendiği gibi çalışacak, hiçbir düzenleme gerektirmeyecek (bu yöntem ile birçok insana ulaşabilirsin eminim ) bunlar işin hamallık kısımları olsada, insanların kullanması için en güzel dürtükleme yöntemi bence.

kodlama yapmayı bilmeyen insanlar blog yada benzeri siteler kurabiliyor ve sitelerinde bu tarz uygulamalarıda kullanmak istiyorlar, örnekler yeterince açık olmayınca tabi kullanamıyorlar
Yanıt

Etiketler
javascript , gorsel efekt , duzenleme , betik , ajax , script

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:47.