Zoque.Forum
»
Ajax window.location
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ajax window.location
subeduzenle.PHP?id=20 ile çektiğim sayfadaki veriyi ajax ile sildikten sonra sayfayı yönlendirmek yerine yenileme işlemini nasıl yaparım?
window.location='subeduzenle.PHP'; dediğim vakit boş bir sayfa geliyor.Post ettiğim veri de id yi post ederken PHP Code:
post edilen idye işlem yaptırırken de PHP Code:
sanırım bulunduğum sayfanın idsini de post edip window.location='subeduzenle.PHP'; kodunun sonuna bir yere yazdırmam lazım fakat tek onclick ile iki ayrı veriyi post edemedim. Ya buluduğum sayfanın idsinide post edip yönlendirmede kullanacağım yada işlem başarıyla sonuçlandığında bulunduğum sayfayı bir kere yenileyeceğim.Ama ikisi içinde bir çözüm bulamadım.Umarım anlatabilmişimdir.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım etmelerini rica ediyorum.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Ajax window.location
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Şöyleki, zaten işlemi yaptığım sayfa ile yenilenmesi/yönlenmesini istediğim sayfa aynı.resmi silme işlemi suberesimsil.PHP isimli dosyada gerçekleşiyor.Resim silindikten sonra değişikliklerin sayfada gösterilebilmesi için sayfayı yenilemek lazım.Bu yenileme işlemini bu zamana kadar window.location='subeduzenle.PHP'; kodu ile yaptım.Yani şubeyi düzenledikten sonra subeduzenle.PHP tekrar çağırılacak böylece sayfa yenilenmiş, yapılmış değişiklkler görüntülenmiş olacak.Fakat veritabanından id ile veri çektiğim için subeduzenle.PHP ye giderse doğal olarak id tanımlanmadığı için herhangi bir veri çekemeyecek.Ben istiyorum ki subeduzenle.PHP?id=5 sayfasında yaptığım değişiklikleri görebilmem için silme işlemi başarıyla "success" gerçekleştiği zaman sayfanın subeduzenle.PHP ye değil de işlemin yapıldığı subeduzenle.PHP?id= ye geri gitmesi lazım.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Sorununu anladım ancak ben kendi derdimi anlatamadım
Demek istediğim şu, sen silme işlemini ajax ile yapıp bu değişikliği göstermek için sayfayı yeniliyorsan, ajax kullanmanın hiç anlamı yok. Onun yerine direk subresimsil.PHP?id=xx adresini aç, ekrana veriyi basmadan önce silme işlemini yap ve devam et.İlla ajax kullanmak istiyorum diyorsan arkaplanda silme işlemini yaptıktan sonra ekrana yapılacak değişiklik her neyse onu JavaScript DOM işlevleriyle yap, yani sayfayı tekrar yükletme ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Teşekkürler BYK söylediklerinde haklısın. ajax' a yeni başladığım için henüz keşfetme safhasındayım.Sorunumu şu kod ile hallettim.
PHP Code:
|
Zoque'a hoşgeldiniz!