Zoque.Forum
»
Ajax ile çekilen verileri ayrı ayrı yakalamak
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ajax ile çekilen verileri ayrı ayrı yakalamak
İstek yaptığımda isle.PHP dosyasında 4 farklı işlem gerçekleşiyor.Her işlemin sonunda farklı bir sonuç geliyor.
Bu verileri ajax ile alırken kodunu kullanıyorum, bu sefer de gelen verilerin hepsi tek bir dive yazılıyor. Gelen verileri ayrı ayrı alıp ayrı divlere yazdırmanın bir yolu var mıdır? Kütüphanem: jquery.js
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Dreams
|
Re: Ajax ile çekilen verileri ayrı ayrı yakalamak
ilgili PHP dosyandan hangi parametreler ile alıyorsan aynı yöntemi kullanarak bunu elde edebilirsin.Yani;
isle.PHP?islem=kitap isle.PHP?islem=kalem gibi parametlerin varsa bu parametreleri jquery ile isle.PHP değilde isle.PHP?islem=kitap şeklinde alman gerek.Eğer bundan farklı bir sistemin varsa yukardaki gibi yapmanda bir sakınca olacağını düşünmüyorum.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Şöyle;
isle.PHP içinde rastgele bir sayı ve veritabanında o sayıyla ilişkilendirilmiş verileri çekiyorum.Örneğin rastgele şube: şubeye ait isim,resim ve adresi çekiyorum.Bunları alırken tek dive yazdırmak istediğimde isle.PHP den gelecek verileri div için içinde nasıl görünecekse isle.PHP PHP Code:
HTML Code:
<div id="sube"> <div id="sube_isim"></div> <div id="sube_resim"></div> <div id="sube_adres"></div> </div> Farklı bir anket örneğinde şöyle yapmıştım: PHP Code:
|
|
|
#6 (permalink) |
|
JSON ya da XML ile yollamayı deneyebilirsiniz. JavaScript ile iki biçimdeki verileri de işlemek çok kolay.
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Dreams
|
The_İlkay fikir olarak güzel ama PHP fazla kodlarından kurtulayım derken JavaScript için fazla kod yazman demek.En azından gelen verilerde anahtar kelime veya anahtar element ataman daha mantıklı olacaktır diger türlü bence kod kalabalığı ortaya çıkar.Anahtar element yada kelime atayarak bu verileri javasciptle yakalama şansın var.
En azından PHP Code:
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
PHP'de echo ile yollamadan once butun bilgileri tek bir variable'a yaz ve her birinin arasina ayirmasi icin bir string koy. Soyle ki
$ayirac = "!@#$"; $result .= $sirket_ismi+$ayirac; $resutl .=$sirket_turu; en sonunda da echo $result seklinde JS'ye dondur. JS kismindaysa split("!@#$") kullanarak butun verileri birbirinden ayir. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Açıkçası bgul'un önerdiği yöntem yerine
Kod:
{ isim: $sube_isim, resim: $sube_resim, adres: $sube_adres}
Kod: