Zoque.Forum
»
Javascript ile sayfa yükleme scripti?
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Javascript ile sayfa yükleme scripti?
Selam arkadaşlar. Bir sayfam var ve bu sayfada cok miktarda resim var. Kullanıcıların bunların yüklendiğini anlamaları için sayfaya bir yükleniyor koymak istiyorum. flash da yaptıgımız loading gibi. Nette çok aradım ama düzgün birşeyler bulamadım. Bu şekilde bir JavaScript kodu varmı acaba? Yani ekranda ufak bir yükleniyor animasyonu, arka planda da site yüklenecek.
Herkese teşekkürler şimdiden |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Javascript ile sayfa yükleme scripti?
Sayfandaki body etiketinden hemen sonra ekrana bir yazı çıkartıp, body'nin onLoad olayında da bu yazıyı yokederek amacına ulaşabilirsin. Hatta sayfandaki resimlerin her birinin onLoad olayına bir işlev bağlayıp her yüklenen resim için bir sayacı arttırıp bunu da sayfadaki resimlerin toplam sayısına bölerek yüklenme yüzdesi gösterme şansın da var
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
tabi resimlerin aşağı yukarı aynı boyutlarda olacağını varsayarsak.sayfada 2 resmim var biri 990k diğeri 10 k. o zaman olmaz. bir başka seçenek ajax la content-length header 'ı alıp intervalle gelen dataya oranlama olabilir illa percentage düşünülecekse. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() Güzel öneriler var ama o kadar bilmiyorum demişsin magos ama unutma bilmemek değil öğrenmemek ayıp. İnternette biraz araştırsan, ki biz de sana başlangıç noktası olabilecek şeyler sunduk, yapabileceğine eminim ![]() |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!