Zoque.Forum
»
javascript : select ve input
|
| JavaScript JavaScript ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
javascript : select ve input
Kod:
<form name="form1"> <select name="secenek"> <option value="secenek a" id="01A">Seçenek A</option> <option value="secenek b" id="02B">Seçenek B</option> </select> <input name="deger" type="text"> </form> input'a girilecek değer eğer select'teki option'ların birisinin id'siyle uyuşuyorsa select'te option seçilsin. eğer uyuşmuyorsa selectte herhangi bir değişme olmasın. Denediğim bir kaç scriptte (saolsun biolight çok yardım etti) ne yazık ki js hatası veriyor eğer id bulunamazsa.. elinde böyle bir script olan varsa, ya da bırak abi bu işi olmaz böyle iş yok çözümü diyen varsa haber etsin uğraşmayayım. eğer cevabı bilen varsa söyleyebilir tabii o da ![]() ps: JavaScript konusa başlıyorum ama böyle bişiyin altından hemen kalkamadım valla ![]()
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Sorunuza çözüm degil ama şu şekilde kullansanız işinize yaramaz mı
Kod:
<script language="JavaScript"> <!-- function find_select(secenek) { deger=document.form1.deger.value for(var i=0; i<secenek.options.length; i++) { if(secenek.options[i].value == deger) { document.form1.secenek.options[i].selected=true return true break } } return false } //--> </script> <form name="form1"> <select name="secenek"> <option value="xxx">Seçiniz</option> <option value="01A">Seçenek A</option> <option value="02B">Seçenek B</option> </select> <input name="deger" type="text" onChange='find_select(this.form.secenek);'> </form> |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben de cevaplayim dedim, ama ben yazana kadar cevaplamislar
![]() Kod:
<HTML> <head> <title>isimsiz.dosya//</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=iso-8859-9"> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=windows-1254"> <style> body{margin:0px} </style> <script> function dKontrol ( id ) { for (i=0; i<document.form1.secenek.options.length; i++ ) { if ( id.value == document.form1.secenek.options[i].id) document.form1.secenek.options[i].selected=true; } } </script> </head> <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000"> <form name="form1"> <select name="secenek"> <option value="secenek a" id="01A">Seçenek A</option> <option value="secenek b" id="02B">Seçenek B</option> </select> <input name="deger" type="text" onchange="dKontrol( this )"> </form> </body> </HTML> |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
ah süper süper. pek teşekkür ettim efendim..
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Bi tane de benden:
Hazır js+text select olayına girmişken bana da yardımcı olursanız sevinirim.
Şekil XY67'de görülen gene bir iframe durumu. Üstteki linkler bilumum HTML dosyalarına açılıyor. Ve bunlar orta alandaki iframe içerisinde görüntüleniyor. sorun şurda efenim: Sağ alt köşede görüldüğü gibi select ve print linkleri var. Ve ben bunları iframede açılan dosyaları seçmek ve print etmek için kullanacağım ama nafile Hayır deneyeyim dedim şöyle abuk bişi oldu:Kod:
<a href="#" class="other" onclick="JavaScript:this.prompt.text.focus();this.prompt.text.select();">Select</a> <a>&</a> <a href="#"onclick="JavaScript:window.print();" class="other">Print</a>
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
@Blue Critic,
bu sorudaki select ile senin sorundaki select farklı şeyler sanımırım. sorunun cevabı içinse şöyle bir çözüm ürettim. Kod:
<HTML> <head> <title>Biolight - iframe(select+print)</title> <link id="iframeprint" media="print" title="print sayfasi" type="application/postscript" rel="alternate" href="printsayfa.html"> </head> <body> <a href="javascript:void(0);" onclick="parent.myiframe.location.href='url.HTML';">url.HTML</a> <a href="javascript:void(0);" onclick="parent.myiframe.location.href='url1.HTML';">url1.HTML</a> <a href="javascript:void(0);" onclick="parent.myiframe.location.href='url2.HTML';">url2.HTML</a> <br> <iframe name="myiframe" src="url.HTML"></iframe> <br> <a href="javascript:void(0)" onclick="iframeSecYaz()">iframe Sec+Yaz</a> <script> function iframeSecYaz(){ /* iframe icerigini secili konuma getir */ parent.myiframe.document.execCommand("SelectAll"); /* <link media="print"> href ini iframenin href i yap */ iframeprint.href=parent.myiframe.location.href; /* sayafayi(iframe) yazdir */ window.print(); } </script> </body> </HTML> |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Teşekkürler biolight. İstediğim şeyi tam olarak karşılıyor gibi. Fakat select ve print işlemini aynı anda yapması işi biraz bozuyor. Üzerinde oynama yapmak gerekli sanıyorum. script için tekrar teşekkürler, uğraşırsam galiba istediğim sonucu alacağım.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Kod:
<script> function iframeSecYaz(){ parent.myiframe.document.execCommand("SelectAll"); var printkont = window.confirm("Seçili konuma getirdiğiniz alanı yazdırmak istermisiniz ?\n\nGereksizNot :\nTamam ı tıklarsan bundan sonra kendi pc ninde print için verdiği uyarıda\nTamam ı tıklamalısın !!!"); if (printkont) { iframeprint.href=parent.myiframe.location.href; window.print(); /* Sayfanın orjinal print sayfasını geri getir */ iframeprint.href="printsayfa.HTML";} } </script> |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!