29/08/03|13:27
hatta yardımda istiyorum. tasarım mı içerik diye düşünüyorum bu bölümü okudukça. sonra ben yazdığım için içerik diyorum

sitenin nasıl çıktığını anlatayım önce. ben yapımdan anlamıyorum onu başka bir arkadaşa devrettim taa izmir'de. ona anlatabilmek için excel tabloda hazırladım. hazırladım ama hazırladığım görünümden ziyade sevgili excelimdeki görünümünü daha sevdim. bu çıktı işte ortaya.
anlatayım kısaca yabancılık çekmeyin diye
inside günlüğüm işte benim fazla önemsemeyin.
kırmızı duygusal yoğunluktan kaynaklanan, aşk meşk hayat mayat yazıları
corner hani daha çok araştırmaya dayanan, köşe yazısı gibi yazılar
müzik ayırım yapacağız burada sadece bizim istediğimi tarzlar olacak

nusrat fateh gibi
güncel hayatımızı etkileyecek haberlerin bir derlemesi. 4. toplantı öylemi derseniz neden olmasın derim gelebilseydim

daha çok "askerlik kısaldı", "askerlik kaldırıldı"

gibi haberler tercihim. almanak
link inside'da da linkler veriyorum ama buralar daha çok sürekli paslamak istediğim yerler. bakın ben hep gidiyorum buraya sizde gidin gibi.
görsel bölümleri anlatmaya gerek yok sanırım.
hala istediğim bazı şeyler eksik ama çalışır ve kullanılır durumda şuan. ama sıkıntı veren şeylerim;
1. en büyük sıkıntım takvimde... istiyorum ki mouse hangi tarafına giderse takvimde o tarafa gitsin. sonra hangi aya basarsam o ayın inside içeriği görüntülensin. ve güne basınca yine. takvim yalnızca inside için kullanılacak.
2. isimlendirme. yani fotoğrafın adını fotoğraf olarak bırakmak istemiyorum tabi diğerlerininde. kesinleşenler var tabi inside ve corner gibi. (tüm fikirlere açığım)
3.
logo büyük dert şimdi.
4. güzel bi hatun var orada onun üstüne tıklarsanız bi yazı çıkıyor. isterseniz bişeyler yapın gönderin. kendi sitenizle ilgili.
5. sanırım en büyük sıkıntım takvimdeyi değiştirip excel sheet'te demem gerekiyor. durum çubuğunun hemen üstüne sabitlemek istiyorum. orada kalsın ve aşağıdaki boşluk kalksın. olmazsa orası nasıl dolmalı? dolmalı mı?
sanırım bu kadar
http://cisday.org
sonra herşeyi değiştirdim. kolay beğenebilen biri değilim. bu en azından kendi yaptığım şeyler için geçerli. başkalarının yaptığı ve tühh beee keşke ben yapsaydım bunu dediğim sitelerin görünümüne girmeye başladım tabi izin isteyerek. ilk başta yakın iki arkadaşımın görünümüne girdiğim için ihtiyaç duymadım ama sonrasında durum değişti.
ilk başta orjinali esas allıp büyük değişiklikler yapıyordum görünümlerde ama zamanla orjinaline sağdık kalmak daha iyi olur diye düşündüm ve öyle devam ettim. sağolsunlar şu ana kadar hiç kimseden olumsuz yanıt almadım. hatta sonraki bir kaç görünümün listesi hazır bile. vel hasıl beğendiğim sitelerin görünümüne giriyorum artık. tabi daha önce de belirttiğim gibi tasarım veya kodlar çok iyi bildiğim şeyler değil. onun için ilk önce bi sindirmem gerekiyor.
bunun +sı istediğiniz zaman istediğiniz gibi görünen bir siteniz var.
-'si ise güncellemek gerçekten çok zor. bir de kendime ait bir yüzümün olmaması kötü. bir kaç aydır bu yüz için çalışıyorum ve beğenemiyorum. kendi yüzüme kavuşsam bile bu klonlama olayına devam edeceğim sanırım.