|
|
|
|
Flash ve fotoğraf...
Merhaba; www.coolkey.net adresinde tasarım ve fotoğraf içerikli kişisel portfolyom bulunuyor. Siteyi tamamen flash ile hazırladım. site konsepti olarak tüm sayfaları, "çalışan insan"ın sıradan bir gününe... |
|
|
|
|
|
Gönderen
gravity
on
20.10.2003
|
|
arkadaşlar bugün sitemin http://mucahityenen.sitemynet.com tarafından (kötü bir şekilde) kopyalandığını farkettim.
Olayı çalıntı siteler bölümündeki mesajımda ayrıntılı yazdım, burada laf kalabalığı olmasın diye tekrar yazmıyorum ama yazdıklarımı bir okuyun, hakikaten ironinin dibine vurmuş bir durumla karşı karşıyayız!.. ![]() |
|
Gönderen
gravity
on
21.10.2003
|
|
O ve onun solundaki fotoğraf (aynı kulübeler zaten) Manisa Spil Dağı'nda çekildi. İzmir'e yaklaşık 1,5 saat mesafede. Güzel kiralık dağ evleri ve at alanları vardır. Kışın kar altında şömine ve sıcak şarap muhabbeti için idealdir (özellikle "kar" kelimesinin sözlükte geçmediği biz İzmirliler için).
O dağ evinde güzel bir haftasonu geçirdik ama pek birşey hatırlamıyorum sanırım alkolü biraz kaçırdım ![]() |
|
Gönderen
ilhamiyucel
on
22.10.2003
|
|
Gönderen
gravity
on
22.10.2003
|
|
yorumlarınız için teşekkür ederim,
ssonmez -- siteyi yapmak toplamda 4 veya 5 ayımı aldı. klasik olarak ilk zamanlar yavaş yavaş yaparken, (altın örümcek yarışmasına yetiştirmek için) son bir ay gece gündüz çalıştım. Hatta çalıştığım şirkette gizli gizli sitemi yaptığımı ve 1 ay neden iş çıkartamadığımı anladıklarında az daha kovuluyordum Aslında 5 ay sürecek bir çalışma kesinlikle değil ama bilmediğim actionscript tekniklerini öğrenmek için Google forumlarında günlerce gezinmem ve bir sürü deneme yanılma yapmam gerekti. Örneğin başımın belası soundtrack'in ayrı bir movie olarak daha etkili çalıştığını ve preloader'ı yanıltmadığını çok sonraları öğrendim ![]() Bu sayede şunu gördüm ki actionscript öğrenmenin en iyi yolu ince ayrıntılarla uğraşmaktan kaçınmayacağın ve mükemmelleştirmeye uğraşacağın bir site (tabi kendi siten oluyor bu) yapmak... İlginç method olarak pek birşey diyemeyeceğim malesef çünkü neler yaptığımı unuttum vardı aslında birkaç güzel yöntem bulmuştum kendime göre ama inanın hatırlayamıyorum şimdi sorunca.... |
|
Mesaj gravity tarafından 22.10.2003 (17:42) yeniden düzenlendi..
|
|
Gönderen
heady
on
22.10.2003
|
|
site kaç scene'den oluşuyor mesela?
Bir de bir şey dikkatimi çekti: sağ tuşla tıklayınca menü geliyor. Onu olduğu gibi bırakmışsın; kısa formatı daha uygun olmaz mıydı? Sağ tuş menüsü ziyaretçinin tasarımcının belirlediği yönergeler dışında hareket etmesine izin verdiği için ben pek tercih etmem, o yüzden belirttim. |
|
Mesaj heady tarafından 23.10.2003 (01:07) yeniden düzenlendi..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!