»
blogkardesligi.com
|
| Kişisel/Portfolyo Siteler Blog tasarımlarınızı, kişisel portfolyolarınızı bu bölümde sergileyebilirsiniz. Ayrıntılar için bölüm duyurusuna bakınız. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
|
|
|
Yer: istanbul
|
blogkardesligi.com
merhaba; blog Kardeşliği 2,5 aylık uğraşılardan sonra bugün itibariyle açıldı. bu aşamadan sonra lafı fazla sulandırmadan siz değerli zoque üyelerinin standartlar, usability ve diğer site öğeleri hakkındaki...
plasticwings ~ değişik konularda yazan birkaç kişinin web günlüğü. blogkardeşliği ~ blog yumağı Mesaj plush tarafından 11.06.2005 (00:10) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
Gönderen
nikita
on
12.06.2005
|
|
Re: blogkardesligi.com
bence de eleştiriye açık en önemli nokta diğerlerinin de dediği gibi kardeş blogların listelendiği sayfa. öncelikle pek çoğu'nun ismi üzerine gelmeden tam okunmuoyorum, sonunda (...) ibaresi olmasa daha iyi olur.
listede genel bir düzensizlik var, örneğin bazıları sırf büyük harfla yazılıyken bazıları tamamen küçük hatta bir kısmı bir büyük bir küçük tabi sitelerin kendi yazılış tarzlarıdır mutlaka ama yine de böyle bi listeleme yapılırken standardizasyona gidilmesi kullanıcılar açısından yararlı olur.bi de teklif olarak şunu söyleyebilirim. sağda "cemiyet hayatı" kısmı gibi misal her hafta müstesna bi blog'un screenshot'lu bi tanıtımı da yapılabilir. geri kalanı çok güzel, plush'a belirttiğim gibi. renklerin uyumu ve sadelik tam komunite tarzı sitelerde olması gerektiği gibi. emeği geçen herkesi tebrik ediyorum buradan.... |
|
Gönderen
Passion
on
12.06.2005
|
|
merhaba,
ilginiz için hepinize teşekkür ederiz. oldukça güzel geri bildirimler almaya başladık. site isimlerinin belli bir standarda sahip olmamasının sebebi, sistemin site isimlerini rsslerden otomatik olarak alıyor olması, yani XML dosyasına site ismini ne girdiyseniz blogkardesligi.com'da da o gözüküyor. bu yüzden bazı isimler de oldukça uzun, kesmek durumunda kaldık. şimdiye kadar yalnızca hatalı karakterleri değiştirdik. ama bu isimlerde bir standarda gidilmesi şart gibi gözüküyor. blogkardeşlerinin görüntülendiği sayfa da en kısa zamanda çeşitli kriterlere (alfabetik, baş harfler, içerik vb.) göre düzenleme yapacağız. her türlü konuda eleştiri ve fikirlerinizi bekliyoruz, çalışmaya devam ![]() |
|
Gönderen
ssonmez
on
13.06.2005
|
|
http://arsiv.sabah.com.tr/2005/06/12...50612-102.html
Röportaj ve blog günlük değildir sonunda yazılmış oh be ![]() |
|
Gönderen
Immo
on
13.06.2005
|
|
|
Alıntı:
|
|
|
Gönderen
sahip
on
13.06.2005
|
|
site harika, tertemiz bir görünüm, renkler uyumlu, ve benim aklımın ermedği alt yapı elemanlarına sahip
![]() ancak bazı şeyler var ; - site geçerli kod testinde 62 hata veriyor, script ve js kodlamalrından anlamadığım için nasıl düzeltilebilir bilemiyorum, ancak kesin birileri bilir... bir hata da title' ın yeri yanlış gibi kolayca düzeltilebilecek hatalar da var.sanırım forumda geçerli kodların nasıl olacağını çok iyi bilen kişiler var. yardımcı olurlarsa harika bir şey olur diye düşünüyorum. herkes erişebilsin sonuç olarak harika bir işe imza attığınız için sizleri bir kere daha kutlarım |
|
Gönderen
plush
on
13.06.2005
|
|
sanırım o ufak tefek hatalar ben oluyorum
passion'un da bahsettiği gibi site daha çok kullanıcıya ulaştıkça bakmaktan körleştiğimiz bir takım tasarım ve kod hatalarını da bize gösteriyor.bahsettiğiniz validation sorunu bizim için en önemlilerinden bir tanesi diğer bloglara örnek olabilmemiz ve bu güzel siteyi (yaptık diye söylemiyorum) CSS showcase'lere sokmamamız için validation konusuna eğileceğiz. ikincisi @nom RSS.gif'i sevdin mi sevmedin mi anlayamadım ben boyut'u söylüyorsan 300x120 ama pixel çalışmayı seven bir insanım yine baturalp'in benden önce bahsettiği standartizasyon ve ya bir şekilde kategorilendirme bir an önce yapılmalı. 183 üye ve 3655 blog arasından istediğinizi bulmak oldukça zor olabiliyor. hepinize tekrar teşekkürler ![]() |
Zoque'a hoşgeldiniz!