»
Kişisel blog'um: halka açık günlüğüm :)
|
| Kişisel/Portfolyo Siteler Blog tasarımlarınızı, kişisel portfolyolarınızı bu bölümde sergileyebilirsiniz. Ayrıntılar için bölüm duyurusuna bakınız. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
|
|
|
Yer: Ankara
|
Kişisel blog'um: halka açık günlüğüm :)
Önnot: Önceki açtığım ve silinen konuda kendimi yanlış ifade ettiğimden blog'um hazır temalı sanılmış, tekrardan özür dilerim ![]() ... Mesaj Kommix tarafından 30.07.2006 (19:58) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
Gönderen
heady
on
09.12.2006
|
|
|
Re: Kişisel blog'um: halka açık günlüğüm :)
Alıntı:
niye flash? ![]() bence, 'header'da kullandığın renkler (zemin dahil) uyumsuz. kenarlıkların çok kalın olduğunu düşünüyorum. "kafasına göre değişen yazı değil de imaj olsa, nasıl olur acaba" diye düşündüm ne yalan söyleyeyim; ama o değişen imajların çok özenli seçilmesi gerekir. her gün için farklı bir imaj olabilir. vs. vs. |
|
|
Gönderen
Kommix
on
09.12.2006
|
|
İyi fikir ama genellikle 20 kilobaytın altında tutmaya çalışıyorum header'ımı (şu anda 10.9kb). Diyeceksin ki dışarıdan yükle resmi, o da olmaz bazen sorun çıkarıyor yüklemiyor resmi falan... Yazıları artırıp, o alanı küçültüp, yeni ve ilginç bölümler ekledikten sonra o bölümün gereksiz büyüklüğü de kalkacak aslında. Kalın kenarlar konusunda da haklısın, değiştireyim.
Düzen: Header'ı güncelledim, ince ayarlar yapıp yukarıda belirttiğim sorunu giderdim. |
|
Mesaj Kommix tarafından 09.12.2006 (17:39) yeniden düzenlendi..
|
|
Gönderen
Kommix
on
13.12.2006
|
|
Kafasına Göre Değişen Yazı'yı, buton efektini, üzerine gelince gelen açıklamayı JS ile yapamam. Başkası yapabilir belki ama ben yapamam, o kadar bilgili değilim JS konusunda. Hem flash'la boyutun ne kadar küçük olduğunu görebilirsiniz, JS ile aynı şeyleri 10KB'a sığdırmam mümkün değil. Çünkü yalnızca efektler değil olay, header'daki her resmi piksel piksel vektör olarak çizdim
![]() Bir de anlamıyorum yahu, ne gareziniz var flash'a İnsanlar JavaScript'i kapatmak isteyebiliyorlar, ama flash'ı engelleyenler çok az (değil mi yoksa ne bileyim). Ayrıca ilerideki hayalim, gerçekten güzel bir tema haline getirdikten ve flash & XML iletişimini sonunda sağladıktan sonra bu temayı yayınlamak. |
|
Gönderen
Ceyhun Aksan
on
13.12.2006
|
|
|
Alıntı:
|
|
|
Gönderen
klubismus
on
30.12.2006
|
|
header için mutlaka çerçeve kullanma zorunluluğun yok sanırım. çerçevesiz denemekte fayda var. zira biraz gereksiz göz kirliliği oluyor. ayrıca blog sitelerinin sadece yazı olması, grafiksel imaj önemsiz anlamına gelmez sanırım. özgün tasarımlar kişisellik yaratır. üst çerçeveleri saymazsak renkler rahatlatıcı.
|
|
Gönderen
Kommix
on
02.01.2007
|
|
|
Alıntı:
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!