Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Kişisel/Portfolyo Siteler » Kişisel blog'um: halka açık günlüğüm :)

Kişisel/Portfolyo Siteler Blog tasarımlarınızı, kişisel portfolyolarınızı bu bölümde sergileyebilirsiniz. Ayrıntılar için bölüm duyurusuna bakınız.

Comment

LinkBack Review Tools
Old 03.07.2006  
Kommix

Kommix's Avatar

Yer: Ankara
Kişisel blog'um: halka açık günlüğüm :)

Önnot: Önceki açtığım ve silinen konuda kendimi yanlış ifade ettiğimden blog'um hazır temalı sanılmış, tekrardan özür dilerim

...

Mesaj Kommix tarafından 30.07.2006 (19:58) yeniden düzenlendi..
Kommix şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen Kommix on 08.12.2006
Re: Kişisel blog'um: halka açık günlüğüm :)

Aynen arkadaşlar benim konu unutuldu Neyse, header'ı tekrardan komple değiştirdim, yeni header'ı eleştirmeniz mümkün mü? Şimdilik en sağda temayla birleşen kısımdaki iki piksellik renk farkını yoksayın ama
Gönderen heady on 09.12.2006

Alıntı:
Kommix tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Aynen arkadaşlar benim konu unutuldu Neyse, header'ı tekrardan komple değiştirdim, yeni header'ı eleştirmeniz mümkün mü? Şimdilik en sağda temayla birleşen kısımdaki iki piksellik renk farkını yoksayın ama
senin header ortamı geriyor niye flash?

bence, 'header'da kullandığın renkler (zemin dahil) uyumsuz. kenarlıkların çok kalın olduğunu düşünüyorum. "kafasına göre değişen yazı değil de imaj olsa, nasıl olur acaba" diye düşündüm ne yalan söyleyeyim; ama o değişen imajların çok özenli seçilmesi gerekir. her gün için farklı bir imaj olabilir. vs. vs.
Gönderen Kommix on 09.12.2006

İyi fikir ama genellikle 20 kilobaytın altında tutmaya çalışıyorum header'ımı (şu anda 10.9kb). Diyeceksin ki dışarıdan yükle resmi, o da olmaz bazen sorun çıkarıyor yüklemiyor resmi falan... Yazıları artırıp, o alanı küçültüp, yeni ve ilginç bölümler ekledikten sonra o bölümün gereksiz büyüklüğü de kalkacak aslında. Kalın kenarlar konusunda da haklısın, değiştireyim.

Düzen: Header'ı güncelledim, ince ayarlar yapıp yukarıda belirttiğim sorunu giderdim.
Mesaj Kommix tarafından 09.12.2006 (17:39) yeniden düzenlendi..
Gönderen XXL on 13.12.2006

headerın flash olması gerçekten kötü o efektlerin hepsini javascriptle yapabilirsin flasha gerek yok bence.
Gönderen Kommix on 13.12.2006

Kafasına Göre Değişen Yazı'yı, buton efektini, üzerine gelince gelen açıklamayı JS ile yapamam. Başkası yapabilir belki ama ben yapamam, o kadar bilgili değilim JS konusunda. Hem flash'la boyutun ne kadar küçük olduğunu görebilirsiniz, JS ile aynı şeyleri 10KB'a sığdırmam mümkün değil. Çünkü yalnızca efektler değil olay, header'daki her resmi piksel piksel vektör olarak çizdim

Bir de anlamıyorum yahu, ne gareziniz var flash'a İnsanlar JavaScript'i kapatmak isteyebiliyorlar, ama flash'ı engelleyenler çok az (değil mi yoksa ne bileyim). Ayrıca ilerideki hayalim, gerçekten güzel bir tema haline getirdikten ve flash & XML iletişimini sonunda sağladıktan sonra bu temayı yayınlamak.
Gönderen ba kubah on 13.12.2006

Alıntı:
XXL tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
headerın flash olması gerçekten kötü o efektlerin hepsini javascriptle yapabilirsin flasha gerek yok bence.
mumkunse bir ornek yapabilir misin?
Gönderen Ceyhun Aksan on 13.12.2006

Alıntı:
XXL tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Sanırım DTHML`i kastediyorsunuz?
Gönderen klubismus on 30.12.2006

header için mutlaka çerçeve kullanma zorunluluğun yok sanırım. çerçevesiz denemekte fayda var. zira biraz gereksiz göz kirliliği oluyor. ayrıca blog sitelerinin sadece yazı olması, grafiksel imaj önemsiz anlamına gelmez sanırım. özgün tasarımlar kişisellik yaratır. üst çerçeveleri saymazsak renkler rahatlatıcı.
Gönderen Kommix on 02.01.2007

Alıntı:
klubismus tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
header için mutlaka çerçeve kullanma zorunluluğun yok sanırım. çerçevesiz denemekte fayda var. zira biraz gereksiz göz kirliliği oluyor. ayrıca blog sitelerinin sadece yazı olması, grafiksel imaj önemsiz anlamına gelmez sanırım. özgün tasarımlar kişisellik yaratır. üst çerçeveleri saymazsak renkler rahatlatıcı.
Haklı olabilirsin aslında, onlarsız da bir bakayım nasıl oluyor diye.
Comment

Etiketler

gunlugum , acik , halka , blogum , kisisel

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 12:03.