Zoque.Forum
»
MG Online Portfolyo
|
| Kişisel/Portfolyo Siteler Blog tasarımlarınızı, kişisel portfolyolarınızı bu bölümde sergileyebilirsiniz. Ayrıntılar için bölüm duyurusuna bakınız. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
|
|
|
MG Online Portfolyo
Action script'i kendi sitemi yaparak geliştirmeye çalışıyorum.
Fotoğraf galerimden oluşan sitenin, AS kullanarak hazırladığım tasarımını yayına attım. Öneri ve eleştrilerle geliştirmeye çalışıyorum. "Şurası olmamış, şu şekilde daha doğru olur" diye başlayan... |
|
|
|
|
|
Gönderen
MGoktas
on
07.06.2007
|
|
Re: MG Online Portfolyo
for döngüsü ile while aynı şey sanırım.
Elimdeki kitapta while ile ilgili bir açıklama vardı ona baktım ve bir uyarlama yapmaya çalıştım. Bir mc üzerinde eklediğim kod şöyle: Kod:
onClipEvent (load) {
kategoriNames = ["doğa", "erciyes", "insan", "günlük yaşam", "çiçek", "detay", "hayvan", "sürü"];
katMenu._visible = false; //katMenu bu mc içinde bir mc
function listeyiCogalt() {
bosluk = katMenu._height+2;
yStart = 18;
kategoriSayisi = kategoriNames.length;
var i = -1;
while (++i<kategoriSayisi) {
name = "katMenu"+i;
katMenu.duplicateMovieClip(name,i);
this[name].kategoriText.text = kategoriNames[i];
this[name]._x = 0;
this[name]._y = yStart+i*bosluk;
this[name].pictureID = i+1;
}
}
function listeyiKapat() {
var i = -1;
while (++i<kategoriSayisi) {
name = "katMenu"+i;
this[name].removeMovieClip();
}
}
//Kategorileri sahneye yerlestiren fonksiyon
function kategoriYerlestir(pictureID) {
cogalt = "pictures"+pictureID; // pictures her bir kategorinin adı ve yanında sayısı var. örnek doga kategorisinin mc örneğinin adı pictures1.
xSpacing = 48;
ySpacing = 48;
xStart = 260;
yStart = 18;
v = 0;
i = -1;
while (++i<26) {
j = -1;
while (++j<1) {
++v;
name = "picture"+v;
_root[cogalt].duplicateMovieClip(name,v);
_root[name]._x = xStart+i*xSpacing;
_root[name]._y = yStart+j*ySpacing;
_root[name].gotoAndStop(v);
}
}
listeyiKapat();
}
}
Mesela hepsinde 24 resim olsaydı 6*4 bir ızgara ile yerleştiriyordum sahneye. resimSayisi = ? Bunu nasıl tanıtabilirim kodla? while (++i<26) yerine while (++i<resimSayisi) yapmak istiyorum yani. v değeriyle her movieclip içinde bir sonraki frame'e gidiyor ve takip eden x ve y değerine göre sahneye alıyor. 1- Bunun yöntemi böyle mi yoksa başka şekilde mi çözmem gerekecek? 2- i nin değeri 6 ise j nin değerinin de 6 olması gerekiyor bu şekilde. Eğer j daha küçük olursa boş kalan bölüme aynı resmi çoğaltarak yineliyor. |
|
Mesaj MGoktas tarafından 07.06.2007 (14:22) yeniden düzenlendi..
|
|
Gönderen
panteray_2005
on
09.06.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Merhaba. Sitende oldukça eksiklikler var. flash olarak yapmışsın ama flash olunca insanlar daha dinamik ve ilgiçekici bir site bekliyor. Kişisel bir portfolio sitesi için en az 2-3 ayını ayırman gerekli. Çünkü kişisel site önemlidir. Yardımcı olabilmesi için beğendiğim bir fotoğrafçı portfolio sitesini referans olarak vermek istiyorum.
http://oviedofoto.com Bu arada fotoğrafların güzel ve daha iyi bir sunum ve tasarımı hakediyor.Kolay gelsin... ![]() |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
MGoktas
on
10.06.2007
|
|
|
Alıntı:
İlginizi için teşekkür ederim. Aslında 2-3 aydan daha uzun süreyi de göze aldım. Sıfırdan öğreniyorum action scripti. Hemen hemen hergün uğraşıyorum yeni birşeyler keşfetmeye ve site üzerinde uygulamaya. Şu hali baktıkta bana da çok yetersiz geliyor ama zamanla daha iyi olacak inşallah. Verdiğiniz linke ve benzeri bir çok linke baktım aslında. Sanırım ben de fotoğraflara eşit bir boyut ve belli bir şablon yaparak daha çok görüntüye önem verrmeliyim diye düşünmeye başladım. Selamlar. |
|
Zoque'a hoşgeldiniz!