»
punkreas: müziğe duyarlı blog
|
| Kişisel/Portfolyo Siteler Blog tasarımlarınızı, kişisel portfolyolarınızı bu bölümde sergileyebilirsiniz. Ayrıntılar için bölüm duyurusuna bakınız. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
Gönderen oky
02.05.2008 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
ooruc
on
02.05.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: punkreas: müziğe duyarlı blog
RSS ile takip edilme amacına uygun olarak RSS okuyucu link ve imajının solda büyük boyutta verilmesi akıllıca olmuş. yatay kaydırma genel olarak kullanıcı bazlı pek kabul edilmeyen bir format olsa da kendi açımdan arada bir bu tarz site görmek hoşuma gidiyor. bu arada şu andaki 9 postun üstüne gelecek olan yeni eklemelerle nasıl bir görünüm alacağını tahmin edemiyorum. tekmetokat'taki format biçimine kayacak herhalde diye düşündüm. gizli arşiv sayfalarıyla tek bir sayfada yayınlama. yine de zamanla dikey kaydırmaya dönüşme ihtiyacı belirecek gibi.
kullanılan renkleri sevsem de ( ki son zamanlarda mor ve yeşilin ama daha fosforlu bir yeşilin tenis sahalarında ve bilardo turnuvlarında masa rengi olarak bolca kullanıldığını görmeye başladım ama ne alakaysa güzel gözüküyor açıklayamadığım bir rahatsızlık edicilik hissettim. mor ve yeşilden değil de gri-beyaz ve diğerlerinin karışımından. gri nötr bir etki yaratıyor belki ondandır. yorum yazısının italikliği, yazı line height değerinin biraz fazla gelmesi, bold yazıların fazla kullanılmış hissi gözüme çarpanlardan. yazı başlıklarının da imaj kullanımıyla farklı tipografi halinde sunulması bir fikir olabilir.bu arada blogspotun bu tarz değiştirilmesi açısından tebrikler. sanırım sana ait gördüğüm 3 site, benim blogspota hiç bulaşmadığım zamanlardaki "ya bu bloglar da hep böyle mi olmalı?" tarzı düşüncemi kırmış ve yeni fikirler vermişti. blogspot hack anlamında iyi örnekler. içerik olaraksa söylenebilecek çok bir şey yok. geliştirildiği taktirde değerli bir içeriğe sahip olacağı belli. kolay gelsin. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
oky
on
02.05.2008
|
|
öncelikle bu detaylı ve güzel inceleme için teşekkür ederim
![]() içerik olarak evet henüz 1 günlük bir blog olmasından ötürü nasıl gelişeceği kestirilemiyor ancak ben bu konuda biraz kararlıyım. blogtan çok bir müzik haber portalı zenginliğinde güncellemeye gayret edicem. günde minimum 4-5 post şeklinde diye kafamda plan yaptım ancak tabii ki zorlama bir içerik olmaması kaydıyla. RSS ye bu yüzden çok önem verdim, amacım punkreas blogunu takip eden birinin başka bir müzik kaynağına ihtiyaç duymadan her şeyden haberdar olabilmesi. tasarım olaraksa ben de senin gibi düşünüyorum. yani klasik blog görünümleri beni bayıyor. dünyanın en güzel içeriğine de sahip olsa klasik blog görünümü blogu sıradanlaştırıyor. siteyi yatay olarak planlarken dergi sitelerinden etkilendim. hani tüm sayıların kapaklarını yan yana sıralarlar. açıkçası yatay kaydırma çubuğu akılda hemen bir bozukluk, sanki sitenin düzgün yüklenmediği gibi olasılıkları getiriyor (özellikle dikey kaydrma çubuğuyla beraber çıkarsa) ancak alışma süresini (ki ben bunu blogta kalınan ilk 10 saniye sonrası diye tahmin ediyorum) atlattıktan sonra yukarda söylediklerime bağlantılı olarak artı bir faydaya dönüşeceğini umuyorum. biraz da onun için her çözünürlükve browserda hiç değilse dikey çubuğun çıkmayacağı şekilde planlıyorum postları. anasayfada 19 post düşünüyorum. yani 19 sütun. bir de en baştaki var 20. bir tane de en baştaki gibi en sona koymayı düşünüyorum, arşiv ve kategori ve bilimum ek listeler için. renkler konusunda ise söyleceğim şu ki, palas pandıras seçimler oldu doğrusu. tek aklımda olan açık arkaplana koyu metin şeklinde idi, zira koyu arkaplana açık metinden fazlasıyla dilim yanıyor (her ne kadar vazgeçemiyor olsam da). o yüzden aceleyle beyaz ve griyi seçmiş bulundum. mor ve yeşil ise logomsu imajı düzenlerken (henüz şablonu yazmadan önce) ilk seçtiğim renkler olarak kaldı ve link renklerini de ona paralel olarak oluşturdum. kısacası biraz aceleye geldi evet uğraşırken sıkılıp vazgeçmekten korktum.mesajına cevap mahiyetinde sitenin oluşum sürecini biraz anlatmış bulundum, gevezelik için kusura bakayın hehe ![]() tekrar teşekkür ediyorum, fikirlerini dikkate alacağım. |
|
Gönderen
ooruc
on
02.05.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
e, ben de yazına yine paslama yapayım
koyu arka plana açık metinden vazgeçmen iyi olmuş. tekmetokat'taki yazıları okumak ( hatta isimsiz olarak orada bir yorumum vardı ) açıkcası çok zorlayıcı olmuştu. ve sanırım ziyaretimin kısa sürmesine yol açmıştı. siten için de müzik haber portalı yerine müzik magazin ya da dergi tanımlaması yapmak belki daha farklı açılımlara yol açabilir. magazin stili olarak da beyaz ve temiz arka plan en azından kendi açımdan çekici. bu tarz sitelerde farkedilmeyen, hatta özellikle farkedilmemesine çalışılan ( içeriği öne çıkarmak adına ) ama sağlam kurulmuş tasarım yeterli olabilmekte. domain ilk başta aklıma punk ya da tarzı müziği aklıma getirmişti ama daha geniş ölcekli bir içerikte yukarıda bahsettiğim tarz denenebilir. tek tarz müzikte ise o tarza ait görsellik iyi giderdi. ( mesela rap ikonları olan tshirt-şapka-madalyon vesairemsi gibi![]() geliştirme aşamasında olduğun için çekinmeden yazıyorum. site logo ve punkreas yazısına evet ama "müziğe duyarlı blog" yazısı bence tipografi ve boyut olarak ayrı tutulmalı. hepsi bir bütün olarak algılanıyor ve hangisi marka hangisi değil karışması yaşanıyor. logo da kullanılan kasetin ise belki de vektör tarzı ve daha şematik bir görsel olarak seçilmesi algıyı ve bir logo havasını kolaylaştırabilir. Neyse böyle işte tasarım sırasındaki aşamaların zor olduğunu biliyorum. özellikle de "uğraşırken sıkılıp vazgeçmekten korktum" kısmını. eğer proje dediğin gibi devamlı olacaksa bence zaten zamanla ihtiyaçlara göre en iyi haline oturur. ya da toptan değişir. nasılsa müşteriye yetişmiyor. kolay gelsin yine.Değerlendirme düzenlemesi: @cihangir; şu, şu, şu olsa iyi olur dedikten sonra nasıl değerlendireme yapsam ki diye düşünüp, hadi zorlamayayım demiştim, ama "puanlama sistemini de kullanmaları gerekmektedir" uyarısını atlamışım. |
|||||||||||||||||||||
|
Mesaj ooruc tarafından 03.05.2008 (16:05) yeniden düzenlendi..
|
||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
cihangir
on
03.05.2008
|
|||||||||||||||||||||||
|
Alıntı:
bunun haricinde cok temiz ve güzel bir tasarim oldugunu düsünüyorum. yatay scrolling ilk basta yadirgansa da tasarima farklilik katmasindan dolayi kabul edilebilecek bir adim bence. ellerine saglik diyorum. son olarak RSS'de haberlere ait tüm metinleri vermek istiyor musun, yoksa belli bir karakter sayisindan bunlari azaltacak misin? @ooruc, konu ile ilgili degerlendirme puani vermeyi unutmussunuz sanirim, fakat bunu sonradan da yapmanizin mümkün oldugunu hatirlatmak isterim ;). |
||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
oky
on
03.05.2008
|
|
@ooruc;
müzik dergisi güzel bir tanımlamaymış isteklerim arasında punkreas'ı kollektif bloga çevirmek de var, ki hazir lafını etmişken "müziğe duyarlı" blogger'lara bir çağrı olsun bu. punkreas adına birkaç kişi daha takıldı, punk içerik olduğunu düşünen. isim aslında benim için nostaljik. ortaokulda falan defterlere hep bu adı değişik biçimlerle yazardım. ilerde bu isimde bir müzik grubu kurucam diye zamanla benim müzik zevkim de değişti tabi, hemen hemen gitar içeren her türlü müzik punkreas'ın içeriğinde olabilir yani. zaten artık müzik türleri öyle bir içiçe girdi ki birbirleriden farkı kalmadı neredeyse. yorumların için teşekkürler tekrar, tipografi eleştirine bir alttaki paragrafta cevap vereceğim. sağol..@cihangir; öncelikle teşekkürler. logomsu görseller hazırlamak ezelden beri en beceremediğim şey. genelde gözüme hoş görünen fontu dümdüz yazmaktab ibaret oluyor hep. haliyle olaya "sanat" katıcam diye alt alta yazıp sütunun sağına dayamak da çare olmuyor orda şöyle bir şey düşündüm. başlık pembe, not yeşil, içerik de siyah. yani sütundaki tepeden tınağa inerkenki sıralama. içerik sütunlarında da post başlığı pembe, not yeşil ve içerik siyah. hatta post sütunu iskeletini ilk sütundaki iskelette oturtmaya çalıştım. RSS adamı da içerik oluyormuş gibi. ama tabi bunlar biraz fantazik ve temeli oturtulamamış olarak yansıdı. bir elden geçirmekte fayda var boş bi vakitte. RSS olarak ise haberlerin tamamını veriyorum. devamını oku bana takipçinin rahatını kaçırmak, siteye girmeye zorlamak gibi geliyor. tekrar teşekkürler yorumların için ![]() |
|
Gönderen
sabricanzaim
on
03.05.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Sitenin tasarımı çok güzel olmuş ama scroll kaydırmak bi yerden sonra yorar diye düşünüyorum.
İçerik olarak sevdim,hatta sık kullanılanlarımada ekledim. |
|||||||||||||||||||||
Zoque'a hoşgeldiniz!