Zoque.Forum
»
bandirma.in
|
| Kişisel/Portfolyo Siteler Blog tasarımlarınızı, kişisel portfolyolarınızı bu bölümde sergileyebilirsiniz. Ayrıntılar için bölüm duyurusuna bakınız. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
Gönderen espirtlotus
28.05.2008 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
cgencer
on
28.05.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
re: bandirma.in
bence bandırma hakkında çeşitli bilgilendirici ve tanıtıcı yazılar yazarsan arama motorları tarafından daha iyi algılanır. yerel kitlenin ilhisini de onların isteyebileceği şeyleri sunarak sağlarsın. bu durumlarda, kendini potansiyel ziyaretçin yerine koymalısın, onların gözüyle bakmalısın biraz da...
|
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
espirtlotus
on
28.05.2008
|
|
re: bandirma.in
Anladım, değerlendirme için teşekkür ederim.
Bandırma ile ilgili tanıtıcı ve bilgilendirici yazıları foruma yazmıstım ama sanırım Google bu konuda yeterli index yapamıyor, daha cok anasitenin indexleri etki ediyor. Google.com.tr'de ilk zamanlar cok fazla meta tag kullanmıştım ama "bandırma" sorgusunda 4.sayfadaydım, şimdi meta tagları düzenledim, haliyle azaldılar. Şimdide 8.sayfayageriledim. Umarım ilk sayfalara dogru yükselir zamanla. Öneriniz üzerine anasiteye bandırma ile ilgili her türlü verinin bulunduğu bir yer acmayı düşünüyorum. saygılarımla; |
|
Gönderen
espirtlotus
on
29.05.2008
|
|
Re: bandirma.in
www.xxx.in/xx/
şeklinde kullanıyorum. |
|
Gönderen
apiko
on
29.05.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Bu Google reklamlari olayi siteyi oldukca itici yapiyor. Yani bu isten para kazanmak icin bunu tutuyorsaniz bilemem ama bir ihtiyaciniz da yoksa bosu bosuna görüntü kirliligi yapmanin anlami olmaz diye düsünüyorum.
Bir cok site ve daha acilacak olan sitelerde en göze carpan sey, site sahiplerinin hemen Google reklamlarina sarilmasi. Halbuki taze sitelerden ne gibi reklam gelirleri beklenebilir ki? Ancak bandirma icinden sponsorlar bulunursa o ayri mesele tabi. Ayrica Galeri de bulunan resimleri zenginlestirmenizi tavsiye ederim. Mesela Bandirma da gezilmesini tavsiye edilebilecek yerleri tanitabilirsiniz. Bunu sagdan soldan kopyalama yazilarla da degil de, sade ve akici bir anlatim ile ve sizin cekmis oldugunuz fotograflar ile süsleyerek gelecegede yönelik ilgi cekici seyler yapmis olursunuz. Mesela her hafta bir kare kismi fotograf ekleyip burasi neresi gibi bir anket veya soru cevap sekilinde bir fasilite hazirlanabilir. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
heady
on
29.05.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Sitenin tasarımı tek elden çıkmış gibi görünmüyor. Daha doğrusu tasarımın bandırma.in için özel olarak yapıldığı hissi uyanmadı bende. Sitenin anasayfasını flash'ın arkasına koymak iyi bir fikir değil bence; ayrıca tasarımı da siteyle tamamen alakasız ve bana çok itici geldi (özellikle sesler). Ziyaretçi çekmek sadece içerikle mümkün değil; tasarıma da en az içerik kadar ilgi gösterilmeli... ya da en azından tasarım bir bütün olmalı. Sitenin girişini o flash uygulama engelliyor... Forumdaki bazı başlıkları direkt siteye taşımak daha mantıklı olurdu gibi geliyor bana. Mesela iş ilanları portalda listelenebilir ve altında mesaj olması da gerekmez; sorusu olan telefon açıp sorsun.
İçerik bir bütün halinde sunulmazsa çok dağılır; ve bu dağınıklık odaklanmayı engeller. Odağın bu kadar dağıtılması ziyaretçiyi soğutur. Portal kısmında anasayfayı gereksiz link imajlarla donatmışsın. Hatta bazılarında ciddi hatalar var (Bende editör olucam.. gibi). Bandırma.in ciddiye alınmak istiyorsa diline çok dikkat etmek zorunda. Başka bir sçenek yok maalesef. Cicili bicili butonlar ciddiyete gölge düşüyor. Tabi sevimlilikle cicilibicili olmak karıştırılmamalı. Ciddiyet soğuk duruş anlamına gelmez. Anasayfadan orta kısımdan linklenebilecek içerik mevcut. Orta kısmı öyle değerlendirmek daha iyi bence.Ayrıca sanırım tasarım başka bir yerden alınma yoksa butonlar tasarımla bu kadar ters düşmezdi... o yüzden hazırlanan butonların tasarıma uygun olmasına dikkat etmek gerekir. Zeminler çok önemli. Krem zemin hakim bir tasarımda cart beyaz zeminli butonlar olmuyor... Böyle bir portal ciddi bir iştir. Her yönüyle uğraşmak zorundasın. Eğer portala alınacak reklamlardan para kazanmak istiyorsan önce Google'a yönelik değil içeriğe yönelik çalışmalısın. İçerik tamamlandıktan sonra Google'a yönelik çalışma başlar. Başka şehir portallarını incelemeni tavsiye ederim ve bu incelemeyi Türkiye'yle sınırlı tutma. bandirma.in'in şu anki tasarım ve içerik anlayışı maalesef epey geçmişte kaldı... biraz hızlı güncellenmek gerekiyor... daha çok ve daha hızlı araştırma yapmak gerekiyor... |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
nurkan
on
29.05.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Merhaba elinize sağlık
anladığım kadarıyla Joomla olarak düşündüğün portalda synapse temasını kullanmışsın. Fakat heady nin de dediği gibi iconlar ve giriş animasyonu bu temadan çok kopuk. Eğer içerik açısından faydalı bir portal çıkarmak istiyorsan joomlanın varsayılan temaları bile işini görecektir tema editlemek yerine içeriği geliştirmeni tavsiye ederim. ama tasarımyla içeriği ile kaliteli bir portal çıkarmak istersen takım çalışmasına ihtiyacın olacak gibi... kolay gelsin. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
espirtlotus
on
29.05.2008
|
|
|
Gerçekten çok iyi eleştiriler gelmiş. Hepinize ayrı ayrı teşekkür etmeyi bir borç bilirim.
Siteye baktığımda biryerlerde eksiklik, birşeylerin amatörce ve bazı şeylerin tam oturmadığının farkındayım. Sitede o kullanıcıyı cezbedecek ruh yok şuanda. Bende bu yüzden sormustum neler yapabilirim diye, sizlerde sağolun yanıtlamışsınız. Evet site joola üzerine inşa edildi. Dün gece seolu linklerde sorun yaşadım, ve şuanda butun linkler değişti. Google'daki indexlerden sitede istenilen bölüme ulaşılamıyor. Bu haftasonuda sınavlarım var. Şimdilik 3-5 gün siteyi askıya almayı düşünüyorum. Ardından, ilk giriş ekranındaki animasyonu kaldırmayı düşünüyorum.Direk anasite açılsın. Daha sonra tasarımı baştan aşağıya yeniden yapılandırmalıyım. İlk etapta Google reklamlarınıda kaldırmayı düşünüyorum. forum - anasite entegresini daha verimli kılmam gerekiyor. PHPbb3 nimetlerinden faydalanmak avantaj olabilir. İçerik olarak ise, şuanda Istanbul'da bulunduğumdan dolayı hiçbir şekilde resim vs. ekleyemedim. Zaten kesinlikle başkalarının çekip internete koyduğu resimleri kullanmam. Yada mutlaka fotoğraf sahibinin kendisinin eklemesini sağlarım. Haziran ortalarında bandırma'da olursam, bu eksiğide kapatabilirim. Siteye hergün haber ekliyorum. 305^tane haber var şuanda o bölge ile ilgili. apiko'nun dediği gibi; Alıntı:
Teşekkürler |
|
|
Gönderen
espirtlotus
on
18.06.2008
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop |