Zoque.Forum
»
Soluk Sayacı Kasabası
|
| Kişisel/Portfolyo Siteler Blog tasarımlarınızı, kişisel portfolyolarınızı bu bölümde sergileyebilirsiniz. Ayrıntılar için bölüm duyurusuna bakınız. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
Gönderen frickmeimfamous
23.07.2008 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
ooruc
on
24.07.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: Soluk Sayacı Kasabası
Öncelikle çoğu kişiler tarafından bir hata olarak görülen yatay kaydırma sorunun var. Bunu ben demiyorum, işi bilenler söylüyor. Ama kullanılmaz diye de kesin bir kural yok sanırım. Fakat yine de sayfa arayüzünü bu biçimle uygun hale getirmen yerinde olur. Alt kaydırma barına dikkat etmeseydim, benim ekran çözünürlülüğüme göre, yaklaşık 1.5 yazıdan oluşan ve "aa, sayfa elemanları kaymış" diyebileceğim bir siteye bakıyorum diye düşünüyor olacaktım. O nedenle yazıların altına, üstüne ya da uygun bir yere sayfanın sağa doğru kaydırılması gerektiğini belirten, tercihen grafik, renkli ve kesinlikle farklı (eğer yazı kullanacaksan) fontla bir imaj ya da imaj serisi kullanabilirsin.
nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama yaklaşık şöyle bir şeydi. "siyah zemine sahip siteler, çok spesifik bir konu üzerine değillerse bir zaman sonra web dünyasından çekilmeye mahküm oluyorlar" Kendim de azıcık yorum kattım Ama bence doğru bir yaklaşım. Artık rock, metal ve dark konular dışında pek siyah zeminli siteye rastladığımı hatırlamıyorum. Karamsar sayılabilecek yazılara sahip bir içeriği zaten karamsar olabilecek kişilere kabullendirmektense, bunlar üzerinde pek kafa yormayan kişilere daha aydınlık bir yüzle sunmak, izleyici grubunu çeşitlendirmeye yarayabilir.Bu arada sadece text tabanlı bir site için yazı biçimlendirmesi bence önemli. Sitendeki her yazı grubu, konu başlığı dışında neredeyse aynı font, renk ve büyükükte. İnsanın navigasyonu şaşıyor Yazılar için daha büyük font ve satır aralıklarını, belki de "Georgia" gibi bir fontu deneyebilirsin. Bir de her ayrı postun sağına bir border koysan bile yazıların bloklanmasına ve daha iyi ayrılmasına yardımcı olabilir. Aslında sitenin tasarımını sadece tipografi üzerine kurman bile daha iyi olabilir.İyi içeriğe sahip bir sitenin daha çok okuyucuya ulaşması iyi olur. Ekleme: Bir daha baktım da kesinlikle daha büyük font ve satır arası boşluklar lazım. Aslında bu forumda da benzer font ve aralık kullanılıyor olmasına rağmen, beyaz zemin nedeniye daha okunur bir haldeler. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
frickmeimfamous
on
24.07.2008
|
|
vay canına, kesinlikle doğru şeyler söylüyorsun bence de, bunların üstüne düşeceğim.
detaylı yorumun için teşekkür ederim. söylediğin yönde değiştirmeler yapacağım. |
|
Gönderen
erdinç
on
24.07.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Soluk sayacı isim olarak fazla surrealist olmuş. İsmin anlamı değil ama tuhaflığı zaten bir huzursuzluk yaratıyor. Açıkçası ben ismi hiç beğenmedim. Daha az tuhaf bir isim seçebilirdin. Ayrıca ismin yarattığı çağrışımlar sadece bir kişinin kendi yazılarını koyduğu blog tarzı bir site için uygun olmamış.
Yatay çubuk tam bir felaket. Hazır bir blog üzerinde değişiklik yapıp aynı sonuca ulaşabilirsin. Üstelik böyle hatalar da olmazdı. Görsel içerikler olması lazım. En azından yazılara eşlik eden birkaç çizim olabilir. Fotoğraf kullanmanı önermem. Tasarım olarak epeyce karizmatik bir havası var ancak Google reklamları bunu tamamen mahvediyor. site ya bu kadar karizmatik olmaya çalışmamalı ya da o reklamlar kaldırılmalı. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
frickmeimfamous
on
24.07.2008
|
|
reklamları kaldırdığımı gururla söylemeliyim (:
benim de fena halde gözüme batıyordu ancak demek ki başka birinden daha duymalıymışım... isim konusuna gelince, soluk sayacı ndan başka bir isim düşünemiyorum inan ki bu projem için. bu 5 senelik bir fikir ve o yazılardan daha çok var halihazırda yazılmış. daha da yazacağım. ve şimdiki yazılar şimdilik ısınma turları, daha neler neler gelecek oraya... ve de yatay çubukta düzeltmeler yapıyorum an itibariyle. teşekkürler dürüst yorumun için. |
|
Gönderen
ooruc
on
24.07.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
eee, nerde bu Google reklamları diyecektim ki javascripti kapalı olan browserla sitene girmişim ve siteyi reklamsız görmüşüm. Erdinç'e bu konuda tamamen katılıyorum. Hatta içerikle ilgili söylediklerimi geri bile alabilirim. Bu içerik ve Google reklamları çok çakışıyor gibi. Zaten düzgün bir reklam çıkması da çok zor olabilir. İkinci katıldığım nokta da çizim konusu. alistapart-com güzel bir örnek sayılabilir. O tarz basit çizimler siteye denge getirir bence de.
alistapart.com/articles/workfromhomesurvey |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
frickmeimfamous
on
24.07.2008
|
|
evet haklısınız, illüstrasyon yapabilirim.
kendim yaparım hatta, önce çizer, sonra tarar, sonra da vektörel hale getiririm, hem de günün birinde bir işe yarayacağı kesin. teşekkürler |
Zoque'a hoşgeldiniz!