Zoque.Forum
»
Grafik, örnekler ve bir forum...
|
| Kişisel/Portfolyo Siteler Blog tasarımlarınızı, kişisel portfolyolarınızı bu bölümde sergileyebilirsiniz. Ayrıntılar için bölüm duyurusuna bakınız. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
Gönderen
DigiMan
on
25.06.2002
|
|
Firmerdesigns'ı hep takdir etmişimdir. Üstteki çalışmalar yine çok iyi durmuş ama forum konularında zoque'tan bayağı etkilenme görüyorum.
Bi de; bence artık her konudan yapalım herkes gelsin tipi forumlar yapmanın anlamı kalmadı. web tasarımıyla birazcık ilgilenen herkes bi forum açabilir zaten. Konularında uzman olan sitelerin, bu konular üzerine forumlar açması daha verimli olur diye düşünüyorum. |
|
Gönderen
fragment
on
28.06.2002
|
|
forum açmak marifet değil haklısın..
uzmanlık olayınada katılıyorum haklısın yine.. ancak bence bu tip sitelerde olmalı.. hemde olayın cılkınıda çıkarmalı.. yani her kesimden er meslekten her tür insan bişiler bulabilmeli sorabilmeli.. belki biraz MS gibi düşünüyo olabilirim.. forum gibi bir olay için bece geçerli olan bi kural bu ama.. herşey bi sitede olsun bitsin.. ne gereği varki bi adam gibi bol üyeli bi forum sitesi bulabilmek için telef olmaya.. şahsen bu olay benim projelerimin arasında yatıyo hemde forumu kendim yazıcam taş gibi olcek![]() |
|
Gönderen
Frenky
on
19.09.2002
|
|
Selamlar,
FirMer Designs web sitesinin 2 yapımcısından biriyim. Öncelikle belirtmek isterim ki firmerdesigns.com sadece bir forum sitesi değildir. Zamanının Türiye'deki ilk tasarımlarından birini bünyesinde taşımakta, 81 adet flash, Photoshop, Corel Draw ve Java ders notlarını sunmakta, zaman zaman Türkiye'de web tasarımının geliştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır. (flash - Photoshop haftası bunlardan bir tanesi...) Sitemiz Haziran 2000'den beri açık olmasına rağmen, forum sadece 3 aydır hizmet vermektedir. forum zoque'ye rakip olmak veya siz değerli zoque forum üyelerini alıştıkları mekanlarından uzaklaştırmak değildir. Her gün tarafımıza ulaşan onlarca (ve sayıları binleri bulan) soruya e-mail aracılığıyla ve tekrar tekrar cevap vermekten yorulduğumuz için, ayrıca bu konuda çok fazla talep olduğu için (evet düşündüğünüzün aksine bir çok insan bizden forum açmamızı istedi!), daha fazla para ödeyip ASP destekli bir host'a taşındık ve forum açtık. Böylece site ziyaretçilerimiz sorularına daha hızlı ve kolay bir şekilde cevap bulabiliyorlar. forum konularına gelince, forum'un başlıklarının zoque'ye benzemesi ilginç değil mi? Sakın zoque'de de web tasarımı ile ilgili bir site olmasın? Ve web tasarımı için gerekli programlar, Photoshop, flash vs. olmasın? Bir ürünü kullanıp kullanmamak insanın özgürlüğü ise bir ürünü ortaya koyup koymamakta aynı özgürlük içindedir. Çeşitliliği reddeden, forumlarda ukalalık yapmaktan başka bir işle uğraşmayan bir çok insandan yeterince bunaldığım için tavruım biraz sert oldu, belki siz onlardan biri değilsinizdir ve lafım da size değidlir. Türkiye'de web tasarımını geliştirmek uğruna çalışmaktan bıkmadan usanmadan yolumuza devam ediyoruz... Size iyi SOHBETler... |
|
Mesaj Frenky tarafından 20.09.2002 (11:15) yeniden düzenlendi..
|
|
Gönderen
ozg
on
19.09.2002
|
|
Aslinda boyle polemiklere hic girmemem lazim ama tutamadim kendimi,
bir seyler yazasim geldi. Her zaman soylerim internet ortaminda bu tur bilgilendirici siteleri yapan kisiler cennetlik diye, cok faydalandigim olmustur, firmer de bunlardan bir tanesi. Gecen gun firmer´da Corel Draw programinin derslerini gorunce cok heyecanlanmis hemen okumaya baslamistim, ancak ne goreyim, anlatim seviyesi corel draw ikonuna ilk kez tiklayanlara yonelikmis, ogretilen seyler, zaten benim ilk kez kurcalamam sirasinda kesfettigim seylerdi. Hayallerim suya dustu. Yani demem o dur ki eger bir seyler anlatilacaksa, biraz ele avuca gelen seyler olsun. Kapsamli bir anlatim olsun, yani sirf ders olsun diye degil. Bu ilk elestirimdi, umarim degerlendirirsiniz. Ikinci elestirim ise sizin forumunuz ile ilgili, yani kusura bakmayin ama oyle binlerce mail aldiginiz kisiler foruma pek istirak etmiyor sanirim. + istirak eden sahislarin zoque kullanicilarindan (Eger oyleyse) cok cok daha fazla ukala bir tavir icinde olduklarini dusunuyorum. Foruma uye oldum ve sorumu sordum. 3-4 saat kadar forumda online kaldim yani cevap veren olur mu diye bir heves iste, bekledim bekledim yok, iki gun sonra bir tanecik cevap geldi. (Ki forumun en iddiali gosterilen bolumune, Photoshop bolumune soru sormustum) O ne cevaptir oyle, nasil bir ukalalik ve nasil bir aciklama tarzidir hala cozemedim, sorduguma soracagima pisman oldum. 1 tane ileti gondermistim oyle kaldi iste daha sonra uramadim o foruma. Artik Zoque foruma takiliyorum ve mutluyum. Firmer design´a basarilar diler, elestirilerim degerlendirilirse sevinirim. http://forum.firmerdesigns.com/topic.asp?TOPIC_ID=160 |
|
Mesaj ozg tarafından 19.09.2002 (21:12) yeniden düzenlendi..
|
|
Gönderen
Xcoder
on
19.09.2002
|
|
Ya Beni ilgilendirmemekle birlikte yinede bir seyler yazayim
tarziniz hic hosuma gitmedi. Sebeb ise surasi (Çeşitliliği reddeden, forumlarda ukalalık yapmaktan başka bir işle uğraşmayan bir çok insandan yeterince bunaldığım için tavruım biraz sert oldu, belki siz onlardan biri değilsinizdir ve lafım da size değidlir.) Maden bu laflari söyledinniz benimde yorum yapma özgürlügüm olsun bari 2 tane dikkat ceken konu var ilki birinci mesaji yazanda 13 mesaj sayisi var vede slogan seklinde yazmis 2 sizin yazinizda ayni sekilde bir de tafra var Vallahi örnek sizi vermis olmus gibi olmayimda benim de tahmulk edemedigim seyler var mesela hem reklam yap hemde elestiri bölümüne yaz hemde forumda zati burdaki insanlarin istedigni karsilicak bir seyler olmasin birde tafra mi ? saol ben almayim. Forumdaki ukaliklardan bahsetmisinizde yada yazilardan su son arkadasin yazdigi örnegi simdi okudum ben yaziyorum o yollmis bile ordaki konuyu inceleyin sizin forumda burda öyle bir seye izin verilmiyor olsda uyari gerekirse siliniyor birde konu bu bölümü yazinca zati eslestirilcek bilerek yaziyorsunuz ? sonra neden kiziyorsunuz ki Bende bunlari anlamis deilim ilk yazilan mesaja bakin o kadar abartildigi kadar ne flash nede bir ps calismasi var 5 senedir netteyim webmaster forumu olarak baska forum yok varsa söyleyin o zaman konusalim. neyse sizin yazdiginiz gibi bende sözü baglayim belki sizde öyle deilsinizdir. ama yinede söyleyim dedim saygilar. |
Zoque'a hoşgeldiniz!