Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Kişisel/Portfolyo Siteler » Grafik Çalışmalarım

Kişisel/Portfolyo Siteler Blog tasarımlarınızı, kişisel portfolyolarınızı bu bölümde sergileyebilirsiniz. Ayrıntılar için bölüm duyurusuna bakınız.

Comment

LinkBack Review Tools
Old 05.09.2002  
CesareT

CesareT's Avatar

Yer: istanbul
Grafik Çalışmalarım

3 senedir bilgisayar denilen merede bende alıştım artık 2 senedirde web tasarımı ile uğraıyorum ve en sonunda mesleğim olacağına inandığım şeye yani grafikerlik için ilk sergimi açtım.

www.calismalarim.cjb.net
...
CesareT şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
  #8 (permalink)  
Gönderen hizir on 30.09.2002
Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi 15 Eylül - 15 Kasım (bu ayki sayısı) sayısında bir iki eski Istanbul resmi ve o dönemden kalma basılı mecmua resimleri var, o eski Istanbul mecmualarında Istanbul "Constantinople" seklinde yazılmıs, bu durumda her ne kadar o dönemde latin harfleriyle basılan mecmuaların pek çok yazım hatası (latin alfabesine yeni geçisten kaynaklanan) içerdiği bilinse de bu sekilde yazım da doğru olmalı diye düsünüyorum
Mesaj hizir tarafından 30.09.2002 (16:44) yeniden düzenlendi..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
  #9 (permalink)  
Gönderen a.bingor on 30.09.2002
Az önce baktım resimlere ( bir tek resime )
Sol üst 1. kare ( Istanbul ) 3. kuşak fotoğrafçıyım genetik olarak.
Amatör ve profesyonel olarak da ilgilendim, eh fikrim geçerli olabilir bu durumda...
( Kıllık gecemde de olduğumu varsayarsak ) eleştirmeden duramayacağım.
1. grafik çalışmalarım ...Ne grafiği ? grafik nedir önce bunu öğrenmek lazım ... grafik asla bilgisayada bir programın ne yaptığını kurcalayarak ve bir sürü yerden gördüklerini birleştirmek değildir...
2.Fotoğrafçılık ise esas amaç bunuda iyi bilmek gerekir ki sadece deklanşöre basmak değildir.
Dayanamadım eleştri için malzeme bulurum amacı ile sol alt resime de bastım.
Kız kulesi neden ? sultanahmet de kartpostallarda hep bu resim var diye mi ? şimdi 4 resim başlığına da bastım... Yaa ne olur yapmayın,

işin tekniğini,
uslübunu,
saygısını bilmeden ortaya çıkmayın...
Kim verdi size grafikerlik ya da fotoğrafçılık ünvanını ?
Ya da siz hangi cesaretle aldınız yapıştırdınız kendinize bu ünvanı ... Sergi ? Kimsiniz ki siz sergi açıyorsunuz ?
Of ya of Kocaman bir OFF
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
  #10 (permalink)  
Gönderen CesareT on 03.10.2002
Ben kendime fotoğrafçıyım diye bir ibare koymadım.
Ayrıca Grafikerimde demedim.
Sadece grafik Çalışmalarım dedim ki ayrıca bunlar graif çalışmaları değiller.
Portfolyolar üzerinde herhangi bir efekt olmayan fotoğraflar bunlar.
grafik le uğraşıyorum dedim Ben Kimim.? e baktıysan.
Ayrıca. Amatör olarak ilgilendiğim bu fotoğraflarda Vapurda Bir Gün konulu bir amatör sergi açıcam okulumda.
Farkındaysan O kartpostallardaki kız kulesi değil o kız kulesi vapurdan kız kulesinin görünümü üstte okuduysan vapurdayım yazıyor.!
Amacım vapurda yaşanan o bir günü konu alarak kend çapımda bir çalışma sergilemek.
Hiç bir şekilde iddiamda yok sadece onların ne tür bir çalışma olduğunu bikmedğim için grafik çalışmalrım dedim.
Bu kadar.

Dostça..
  #11 (permalink)  
Gönderen ozg on 03.10.2002
Istanbul : Turkiye Cumhuriyeti sinirlari dahilinde, Avrupa ve Asya kitalarini birbirine baglayan bogazi ile unlu bir sehir.Dunyanin en eski sehirlerinden biridir ve dunyanin ilk metropoludur. Lygos, byzas, byzantion Nea Roma gibi adlari vardir. Konstantinopolis isminin hikayesi soyledir, dogumdan sonra 2. yy da Roma imparatorlugunun himayesine giren byzantion, bir sure degisik isimler ile anildiysa da bu isimler fazla omurlu olmadi ve byzantion ismi kullanildi. Daha sonra Roma Imparatoru Konstantin, hukumet merkezini Roma dan byzantion´a tasidi ve bu sehir yeni roma Nea roma olarak anildi. Daha sonra Roma imparatorlugunun bolunusu, ve Konstantinin olumuyle, Dogu roma imparatorlugunun kurucusu Konstantinin onuruna sehrin ismi Konstantinopolis olarak degistirildi. Ve uzun muddet konstantinopolis olarak kaldi.

Istanbul´u anlatan 6 ciltlik bi ansiklopedim var uzun uzun tarihini anlatir isimlerini vs, Constantinaoplice ismine rastlamadim, yetmedi Google da da arattim yok.

Heryerde gecen Orjinal adi Constantinople tir.(Bazi kaynaklarda Constantinopolis olarakta gecmektedir. Ikisi de dogrudur) Anlami Konstantinin sehridir. Ve bu Yunanca bir isimdir.

Latince ismi, stinpolis tir. Bu isim tanidiktir cunku bu zamanla stimbol, estanbul, esdanbul, Istambol (Osmanli) dur. Ayrica Osmanlilar ilk donem Konstantiniye derlerde bu sehrimize.

Bu arada fotograflarini gercekten cok begendim eline saglik, iyi c alismalar.
  #12 (permalink)  
Gönderen CesareT on 04.10.2002
Constanople diye değiştirdim.
Siteyi yenileceğim.
Resimdeki hatayı da ozaman düzeltirim.
Yardımlarınız için sağolun.
Comment

Etiketler
calismalarim , grafik

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:20.