Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Kurumsal Siteler » Yatay Proje

Kurumsal Siteler Profesyonel reklam ajansları ya da freelance hizmet verenler tasarımlarını bu bölümde yayınlayabilirler. Reklam ya da basın açıklamaları kabul edilmemektedir.

Comment

LinkBack Review Tools
Old 23.01.2007  
Dd_LynCh

Dd_LynCh's Avatar

Yer: İstanbul - Ortaköy
Yatay Proje

Şirketimizin web sitesi... 2 ay sonunda nihayet bitirebildim. Gerçi araya çok şey girdi, 2 ay boyunca uğraşmadım ama çok şey öğrendim bu projeyi yaparken. OOP konusunda özellikle. Çok eksikleri olduğunu biliyorum fakat genişleyebilir bir yapısı var, o yüzden değişiklik yapmak zor olmayacak.
...

Mesaj Dd_LynCh tarafından 23.01.2007 (16:09) yeniden düzenlendi..
Dd_LynCh şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen Dd_LynCh on 23.01.2007
Re: Yatay Proje

Resimlerin yüklenmesi konusundaki problemi en kısa sürede halledeceğim. Resimler güzel bir açılış efektiyle gelsin diye hareketli bir gölge verdim, bu sorun yaratıyor.

Açılan resimlere "kapat tuşu" eklenmesi, ve soldaki tuşların "artı"larına tıklanabilmesi meselelerini de halledeceğim.

Giriş tuşuna bastıktan sonraki hareketi sitenin tamamına yayma fikri aslında ben o ilk hareketi oluştururken de vardı. Çıkış noktam oydu hatta. Ama zaman darlığı nedeniyle ve araya giren işlerin sürekli bu işin akışını baltalaması nedeniyle bir an önce bitirme ihtiyacı duydum ve o çizgisel hareketleri -şimdilik- atlama kararı aldım. Müsait bir zaman da onları da eklemeyi düşünüyorum.

Sitenin flash olması meselesine gelince, bizim en önemli hedef kitlemiz büyük mimarlık ofisleri. Bu tip firmaların web sitelerinin tamamına yakını flash. Yani hedef kitlemiz web sitemizi görüntülemekte sorun yaşamayacaktır. Arama motorları vasıtasıyla sitemize ulaşabilmeleri içinse Google Adwords'ten faydalanıyoruz.

Eleştiri ve önerileriniz için çok teşekkürler. - Konuyu kapatmış gibi olmayayım, devamını bekliyorum
Gönderen modela on 23.01.2007
Değerlendirme
Tasarım
80%80%80%
4
Içerik
80%80%80%
4
Kullanışlılık
100%100%100%
5
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
60%60%60%
3
Ortalama 80%

Google Adwords ya kapanırsa şaka bir yana zoque müdavimlerinin her tartışmasından öğrendiklerimi hep şirketimin sayfasında değerlendiriyorum. Çok meyvasını gördüm. Google Adwords kullanıyorum diyerek kenara atma derim bu işi
Gönderen cgencer on 23.01.2007

heady: yapılamadığını değil, yapılmamış olduğunu. bu site tasarlanırken SEO kriterleri göz önünde bulundurulmamış pek. yoksa çok güzel işleyerek, flash'ı büyük bir blok yerine ufak aprçalar halinde kullanarak, xhtml'inde tüm içeriği de göstererek gayet SEO-uyumlu flash'lar yapmak da mümkün...
Gönderen Miolnir on 24.01.2007
Değerlendirme
Tasarım
80%80%80%
4
Içerik
100%100%100%
5
Kullanışlılık
80%80%80%
4
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
100%100%100%
5
Ortalama 88%

Merhaba Dd_LynCh,
OOP çalışman güzel olmuş, birkaç ufak eksiklikleri var. Bunlardan önemli olanları şunlar:
- Maskeleme efektinde sorun var, bazen gözüküyor resimler, bazen de gözükmüyor
- scrollbar sadece mouse wheel ile çalışıyor, herkesin faresinde scroll topu bulunmayabilir.

NOT: test ortamı FF2, flash 8r24 ve flash 9r28

Sadeliği hoşuma gitti sitenin, bir kaç ses efektiyle renk katabilirsin.
Gönderen Dd_LynCh on 24.01.2007

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
xhtml'inde tüm içeriği de göstererek gayet SEO-uyumlu flash'lar yapmak da mümkün...
örnek verebileceğin birkaç site var mı?

@Miolnir: Teşekkürler yorumların için.
Şu günlerde maskeleme yapmadan bu işi nasıl çözerim'i araştırıyorum. Çünkü maske olayı dinamik olduğunda böyle cins cins problemler yaratıyor. Çok sorunsuz programlansa bile felaket bir şekilde işlemciyi zorluyor. Daha hafif bir çözüm vardır mutlaka. Şuanki problem için geçici bir çözüm buldum gibi.

Scroll wheel'i olmayan mouse kullanan kimse kalmamıştır herhalde. O yüzden hiç scroll'la hiç uğraşacağımı sanmıyorum şuan. "Sadece wheel'le çalışır" gibi bir ifade koyarsam yeterli olacaktır.
Comment

Etiketler

proje , yatay

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:37.