|
Gönderen MGoktas
24.06.2007 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
kindarmarti
on
24.06.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: Kısa ve Öz Olarak Bir Reklam Ajansının Anatomisi
Merhabalar..
Öncelikle Bir kurumsal site için fazla laubali olmus, sanırım esprili dil olayı biraz fazla abartılmış gibi göründü.. Ha şöyle cevaplayım isterseniz.. Ben sitenizi tavsiye değilde "Google da sanslı hissediyorum tıkladğımda çıksa site, pek şanslı olacağımı sanmazdım" =) + olarak pazarlama mantığı olarak düşünürsek de.. 1- Güven 2- Biz sizi kazıklamaya değil işinizi sizin kurumsal mantelitenize uygun iş çıkarmak için buradayız, mantığını sunmalısınız.. çünkü on numara iş de çıkartsanız musteri ben bunu istemiyorum diyebilir, demiştir ve demeye devam edecektir.. Umarım şevkinizi kıracak bir yorum olmamışıtr. Saygılarımı sunuyorum .Onur |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
MGoktas
on
24.06.2007
|
|
Yok yok, şevkimiz kırılmaz, biz 8 yıldır mücadele ediyoruz.
Laubali olarak gördüğünüz yazılar yaşanmış olaylar ve sözlerdir... Ve buzdağının görünen kısmıdır. Müşteriye 10 numara iş yapsak da beğenmeme hakkını görüyoruz elbette. Ama bedelini de 10 numara olarak ödüyor ise... 1 verip 10 istiyorsa kusura bakmasın, matematik kuralları müsade etmiyor buna. ...diyebilir, demiştir kısmı doğru ama "demeye devam edecektir" kısmı maalesef artık bizi ilgilendirmiyor. Herkese iş yapmak niyetinde değiliz. Hatta herkese iş yapmamak niyetindeyiz. Bu tarihten sonra eğer şirket olarak bir reklamverenle anlaştık ve iş yapıyorsak ya biz çok şanslıyız ya da reklamveren. Saygılar. ![]() |
|
Gönderen
T.M.R
on
25.06.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Genel izlenimim olumsuz yönde..
Ancak aradaki olumlu yanları, mesela anafikiri çok beğendimi söylemeliyim. Şimdi siteyi bir reklam filmi gibi düşünürsek eğer, toplam 5 sahneden oluşan, giriş - gelişme - sonuc bölümlerini içeren, aktif ve agresif bir sunum var ortada. Açılış sahnesi yani ilk sahne gercekten ilgi çekici, merak uyandıran, şaşırtan bir durum gösteriyor. Buraya kadar herşey güzel.. Ama sahneler ilerledikçe bu durum yerini sıkıntıya bırakıyor. İçeriğe hakim olan laubali üslup, işin esprisini bozuyor. Final sahneside, ilk sahnede oluşan beklentilere cevap veremiyor. Senaryo güzel ama filmin çekimlerinde ve kurgusunda sorunlar var, diye düşünüyorum.. Hiç değilse finalde, beklentileri karşılayacak bir performans gösterseniz daha iyi olurdu. Mesela savunduğunuz o kaliteli, çamur olmayan işleri gösterebilirsiniz. Biz işimizi öyle değil, böyle yapıyoruz diyebilirsiniz.. Veya daha başka şeyler düşünüp hedefi tam ortadan vurabilirsiniz, bilemiyorum.. Yani kısacası insan o kadar konuştuktan sonra, bi icraat görmek istiyor ![]() |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
isiklayazan
on
25.06.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Çok eğlenceli olmuş..Ancak müşterimizi biz seçiyoruz demeye gelse de tüm içerik,secebilmek için a b c d seçeneklerini oluşturmalı...bende eleştirilere kısmen katılıyorum.. Finalde "action" olsa biraz..gövde gösterisi kıvamında..espriyle beraber daha da iyi olurdu sanki..Herşey biryana çok sevdim..
|
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
ToysunStory
on
25.06.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
MGoktas
on
25.06.2007
|
|
|
Alıntı:
Final konusundaki eleştirileri haklı buldum, bu konuda düzenleme yapacağım yeniden. Laubali üslup için biraz farklı düşünüyorum. Biz işimizde kendimizden eminiz, referanslarımız karşılıklı görüşmelerimizde tatmin edici. Esprili ve hicivli bu yaklaşımın çok zarar vermediğini düşünüyorum. Elbette bu kadar gürültüye bir icraat görmek isteyecek müşteri Eğer gerçekten merak ediyorsa, ve öncelikle bizim meramımızı anladıysa, bize ulaşacaktır![]() Tercih edilme sebebimiz referanslarımız olmasın, onlar sonraki aşama olsun. Öncelikle anlaşıp çalışabilecek miyiz, sitede vurguladığımız noktalarda aynı düşünüyor muyuz, o bölümü netleştirelim. Gerisi kolay ![]() Selamlar. |
|
|
Gönderen
MGoktas
on
25.06.2007
|
|
|
Alıntı:
Yarım kalmış izlenim konusunda haklısınız kesinlikle. Ama bilinçli bir tercih bu. kurumsal bir tarz konusunda farklı düşünüyorum. Biz, birçok müşteriye iş yapma değil, bizimle aynı düşünen, keyifle iş yapabileceğimiz, karşılıklı anlaşabileceğimiz, emeğimize ve bilgimize 1 ton kağıttan daha fazla değer veren bir ya da bir kaç müşteriyle çalışma gayreti içindeyiz. Bu riskli bir karar olabilir bizim konumumuzdaki bir şirket için. Bu kararlardan sonra ciddi bir müşteri kaybı (kayıp olarak değerlendirilirse) yaşadık. Yeni görüştüğümüz müşteriler şartlarımızı beğenmediler. Daha önce iş yaptığımız müşteriler şirket politikalarına uymadığını, fiyatları yüksek bulduklarını ve benzeri nedenleri öne sürerek (kaliteden şikayet eden yoktu) vazgeçtiler ve başka yerlerle çalıştılar. Takip ettiğimizde sonuçlandırdıkları işler için 'elbette sizin yaptığınız gibi olmadı ama, bize bu kadar yeterli' gibi cevaplar aldık. Müşteri kaybına rağmen biz tarza devam etmeyi düşünüyoruz. Ne kadar başarılı olabiliriz zamanla görürüz artık. Eleştiri için teşekkürler. Saygılar. |
|
|
Gönderen
nurkan
on
25.06.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
siteyi açar açmaz aklıma doksandokuz geldi.
başarılar. |
|||||||||||||||||||||
Zoque'a hoşgeldiniz!