Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Kurumsal Siteler » Kısa ve Öz Olarak Bir Reklam Ajansının Anatomisi

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->Kısa ve Öz Olarak Bir Reklam Ajansının Anatomisi<!-- google_ad_section_end -->
Kısa ve Öz Olarak Bir Reklam Ajansının Anatomisi
Gönderen MGoktas
24.06.2007
Değerlendirme
Tasarım
44.4%44.4%44.4%
2.22
Içerik
57.8%57.8%57.8%
2.89
Kullanışlılık
46.6%46.6%46.6%
2.33
Navigasyon
53.4%53.4%53.4%
2.67
Yüklenme Hızı
75.6%75.6%75.6%
3.78
9 users rated 56% average

www.medyagen.com.tr

Aslında bu konuyu kurumsal bir site eleştirisi bölümüne mi koymak gerekiyor bilmiyorum ama kuraldışı bir durum varsa silinebilir mesaj.
Fazla detaylı bir programlama dili, tasarım ya da ayrıntıya yer vermedik.
Kısaca izah etmek istedik şirketin politikasını.
Saygılar.
Gönderen kindarmarti on 24.06.2007
Değerlendirme
Tasarım
40%40%40%
2
Içerik
40%40%40%
2
Kullanışlılık
40%40%40%
2
Navigasyon
40%40%40%
2
Yüklenme Hızı
60%60%60%
3
Ortalama 44%
Re: Kısa ve Öz Olarak Bir Reklam Ajansının Anatomisi

Merhabalar..
Öncelikle Bir kurumsal site için fazla laubali olmus, sanırım esprili dil olayı biraz fazla abartılmış gibi göründü..
Ha şöyle cevaplayım isterseniz..
Ben sitenizi tavsiye değilde "Google da sanslı hissediyorum tıkladğımda çıksa site, pek şanslı olacağımı sanmazdım" =)
+ olarak pazarlama mantığı olarak düşünürsek de..
1- Güven
2- Biz sizi kazıklamaya değil işinizi sizin kurumsal mantelitenize uygun iş çıkarmak için buradayız, mantığını sunmalısınız..
çünkü on numara iş de çıkartsanız musteri ben bunu istemiyorum diyebilir, demiştir ve demeye devam edecektir..
Umarım şevkinizi kıracak bir yorum olmamışıtr.
Saygılarımı sunuyorum
.Onur
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen MGoktas on 24.06.2007

Yok yok, şevkimiz kırılmaz, biz 8 yıldır mücadele ediyoruz.
Laubali olarak gördüğünüz yazılar yaşanmış olaylar ve sözlerdir...
Ve buzdağının görünen kısmıdır.
Müşteriye 10 numara iş yapsak da beğenmeme hakkını görüyoruz elbette.
Ama bedelini de 10 numara olarak ödüyor ise... 1 verip 10 istiyorsa kusura bakmasın, matematik kuralları müsade etmiyor buna.
...diyebilir, demiştir kısmı doğru ama "demeye devam edecektir" kısmı maalesef artık bizi ilgilendirmiyor.
Herkese iş yapmak niyetinde değiliz. Hatta herkese iş yapmamak niyetindeyiz.
Bu tarihten sonra eğer şirket olarak bir reklamverenle anlaştık ve iş yapıyorsak ya biz çok şanslıyız ya da reklamveren.
Saygılar.
Gönderen T.M.R on 25.06.2007
Değerlendirme
Tasarım
40%40%40%
2
Içerik
60%60%60%
3
Kullanışlılık
60%60%60%
3
Navigasyon
60%60%60%
3
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 60%

Genel izlenimim olumsuz yönde..
Ancak aradaki olumlu yanları, mesela anafikiri çok beğendimi söylemeliyim. Şimdi siteyi bir reklam filmi gibi düşünürsek eğer, toplam 5 sahneden oluşan, giriş - gelişme - sonuc bölümlerini içeren, aktif ve agresif bir sunum var ortada. Açılış sahnesi yani ilk sahne gercekten ilgi çekici, merak uyandıran, şaşırtan bir durum gösteriyor. Buraya kadar herşey güzel.. Ama sahneler ilerledikçe bu durum yerini sıkıntıya bırakıyor. İçeriğe hakim olan laubali üslup, işin esprisini bozuyor. Final sahneside, ilk sahnede oluşan beklentilere cevap veremiyor.

Senaryo güzel ama filmin çekimlerinde ve kurgusunda sorunlar var, diye düşünüyorum..

Hiç değilse finalde, beklentileri karşılayacak bir performans gösterseniz daha iyi olurdu. Mesela savunduğunuz o kaliteli, çamur olmayan işleri gösterebilirsiniz. Biz işimizi öyle değil, böyle yapıyoruz diyebilirsiniz.. Veya daha başka şeyler düşünüp hedefi tam ortadan vurabilirsiniz, bilemiyorum.. Yani kısacası insan o kadar konuştuktan sonra, bi icraat görmek istiyor
Gönderen Gökdeniz on 25.06.2007
Değerlendirme
Tasarım
60%60%60%
3
Içerik
100%100%100%
5
Kullanışlılık
40%40%40%
2
Navigasyon
20%20%20%
1
Yüklenme Hızı
100%100%100%
5
Ortalama 64%

çok anlamlı bi site olmuş

Gönderen isiklayazan on 25.06.2007
Değerlendirme
Tasarım
80%80%80%
4
Içerik
60%60%60%
3
Kullanışlılık
80%80%80%
4
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 76%

Çok eğlenceli olmuş..Ancak müşterimizi biz seçiyoruz demeye gelse de tüm içerik,secebilmek için a b c d seçeneklerini oluşturmalı...bende eleştirilere kısmen katılıyorum.. Finalde "action" olsa biraz..gövde gösterisi kıvamında..espriyle beraber daha da iyi olurdu sanki..Herşey biryana çok sevdim..
Gönderen ToysunStory on 25.06.2007
Değerlendirme
Tasarım
40%40%40%
2
Içerik
40%40%40%
2
Kullanışlılık
40%40%40%
2
Navigasyon
40%40%40%
2
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 48%

Bana fazlasıyla yarım kalmış bir site izlenimi verdi. Eğer potansiyel müşteri olarak sitenize girseydim, bütün bunları sonuna kadar okur ve "aaa introdan sonrasını yapmamışlar" der giderdim. Kesinlikle kurumsal bir sitenin yaklaşım tarzı bu olmamalı diye düşünüyorum.
Gönderen MGoktas on 25.06.2007

Alıntı:
T.M.R tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Genel izlenimim olumsuz yönde..
Ancak aradaki olumlu yanları, mesela anafikiri çok beğendimi söylemeliyim. Şimdi siteyi bir reklam filmi gibi düşünürsek eğer, toplam 5 sahneden oluşan, giriş - gelişme - sonuc bölümlerini içeren, aktif ve agresif bir sunum var ortada. Açılış sahnesi yani ilk sahne gercekten ilgi çekici, merak uyandıran, şaşırtan bir durum gösteriyor. Buraya kadar herşey güzel.. Ama sahneler ilerledikçe bu durum yerini sıkıntıya bırakıyor. İçeriğe hakim olan laubali üslup, işin esprisini bozuyor. Final sahneside, ilk sahnede oluşan beklentilere cevap veremiyor.

Senaryo güzel ama filmin çekimlerinde ve kurgusunda sorunlar var, diye düşünüyorum..

Hiç değilse finalde, beklentileri karşılayacak bir performans gösterseniz daha iyi olurdu. Mesela savunduğunuz o kaliteli, çamur olmayan işleri gösterebilirsiniz. Biz işimizi öyle değil, böyle yapıyoruz diyebilirsiniz.. Veya daha başka şeyler düşünüp hedefi tam ortadan vurabilirsiniz, bilemiyorum.. Yani kısacası insan o kadar konuştuktan sonra, bi icraat görmek istiyor
Güzel bir eleştiri, teşekkür ederim öncelikle.
Final konusundaki eleştirileri haklı buldum, bu konuda düzenleme yapacağım yeniden.
Laubali üslup için biraz farklı düşünüyorum.
Biz işimizde kendimizden eminiz, referanslarımız karşılıklı görüşmelerimizde tatmin edici.
Esprili ve hicivli bu yaklaşımın çok zarar vermediğini düşünüyorum.
Elbette bu kadar gürültüye bir icraat görmek isteyecek müşteri Eğer gerçekten merak ediyorsa, ve öncelikle bizim meramımızı anladıysa, bize ulaşacaktır
Tercih edilme sebebimiz referanslarımız olmasın, onlar sonraki aşama olsun.
Öncelikle anlaşıp çalışabilecek miyiz, sitede vurguladığımız noktalarda aynı düşünüyor muyuz, o bölümü netleştirelim. Gerisi kolay
Selamlar.
Gönderen MGoktas on 25.06.2007

Alıntı:
ToysunStory tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bana fazlasıyla yarım kalmış bir site izlenimi verdi. Eğer potansiyel müşteri olarak sitenize girseydim, bütün bunları sonuna kadar okur ve "aaa introdan sonrasını yapmamışlar" der giderdim. Kesinlikle kurumsal bir sitenin yaklaşım tarzı bu olmamalı diye düşünüyorum.
Merhaba
Yarım kalmış izlenim konusunda haklısınız kesinlikle. Ama bilinçli bir tercih bu.
kurumsal bir tarz konusunda farklı düşünüyorum.
Biz, birçok müşteriye iş yapma değil, bizimle aynı düşünen, keyifle iş yapabileceğimiz, karşılıklı anlaşabileceğimiz, emeğimize ve bilgimize 1 ton kağıttan daha fazla değer veren bir ya da bir kaç müşteriyle çalışma gayreti içindeyiz.
Bu riskli bir karar olabilir bizim konumumuzdaki bir şirket için.
Bu kararlardan sonra ciddi bir müşteri kaybı (kayıp olarak değerlendirilirse) yaşadık.
Yeni görüştüğümüz müşteriler şartlarımızı beğenmediler.
Daha önce iş yaptığımız müşteriler şirket politikalarına uymadığını, fiyatları yüksek bulduklarını ve benzeri nedenleri öne sürerek (kaliteden şikayet eden yoktu) vazgeçtiler ve başka yerlerle çalıştılar. Takip ettiğimizde sonuçlandırdıkları işler için 'elbette sizin yaptığınız gibi olmadı ama, bize bu kadar yeterli' gibi cevaplar aldık.
Müşteri kaybına rağmen biz tarza devam etmeyi düşünüyoruz.
Ne kadar başarılı olabiliriz zamanla görürüz artık.
Eleştiri için teşekkürler.
Saygılar.
Gönderen nurkan on 25.06.2007
Değerlendirme
Tasarım
20%20%20%
1
Içerik
20%20%20%
1
Kullanışlılık
20%20%20%
1
Navigasyon
20%20%20%
1
Yüklenme Hızı
20%20%20%
1
Ortalama 20%

siteyi açar açmaz aklıma doksandokuz geldi.
başarılar.
Comment

Etiketler

kisa , reklam , ajansinin , anatomisi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 07:06.