|
Gönderen pixage
18.09.2007 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
ssonmez
on
18.09.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: Dr.light
Pixage öncelikle genel konseptin firma profiline uyumunu beğendiğimi belirtmeliyim. Girişte akan ışıklar bir an bir meteor yağmuru havası veriyor sonra bu efektin download edilebilir alanda olduğunu görmek hoş oluyor.
Ben siteyi gezerken istatistiki olarak en çok ratlanan ortam olan IE ve 1024*768 çözünürlüğü ve ortalama kullanıcı alışkanlıklarını kullandım. ![]() Aşağıda gördüğüm eksiklik, güzellik ve öneriler var. Eline sağlık tek kişilik harika bir şov gibi olmuş ![]() * XML, ASP ve flash ortaklığı çok başarılı olmuş. Sanırım ürün tanımlarının girişi için arka plandar CMS tarzı bir şeyler yapmışsındır. * Menü başlıkları İngilizce içerik Türkçe. Dil seçimi halen yapım aşamasında olduğu için mi bilmiyorum ama birinden birine karar vermeli. * Müzik kapatma düğmesi alt başlıklar açılınca bayağı aşağı kayıp gidiyor. Loop döngüye girdiğinde kullanıcı ne yapacağını bilemeyip kaçabilir. ![]() * Menülerden geçerken arka plandaki ambiansla birlikte arkaplan görselinin değişimi çok şık. * 1024 çözünürlükte ilk açılışta dikey scrollbar aşağı uzanıyor ve ekrana sığmıyor site. Çalışırken açılan product menüsü açılıp diğer menüleri aşağı itiyor. Üzerine tıklanınca tekrar geri kapanmıyor. * flash içerikte açılan aydınlatma ürünlerinin teknik bilgileri seçilip kopyalanamıyor. Belki alternatifler arasında karar vermek isteyen kişi bunu bir Word dosyasına atmak isteyebilir. Aslında daha ergonomik olanı bir alış veriş sepet uygulaması gibi seçmesi ve bunlar hakkında adetli teklif veya bilgilendirme istemesi. Broşür düğmesinin bu işi tam üstlendiğine emin değilim. Pdf formatı bence halen yeterince yaygın değil. Bir de broşür düğmesine basılınca bence yeni bir window açılmalı. Ziyaretçi siteden çıkıp gitmiş oluyor ve sağ tıklayıp "broşürü indir" denemiyor. * Human Resources bölümüne genel bir insan kaynakları politikası yazmak şık olur. Yani firmanın olaya bakışı ve ortamı hakkında. Sitelerde genelde bunun sonrasında eleman ihtiyacı yer alıyor. * Bu ufak tefek şeylerin dışında amaca çok uygun ve anlaşılır bir site olduğunu belirtmek istiyorum. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
pixage
on
18.09.2007
|
|
@ranuna, görüşün için teşekkür ederim.
@ssonmez; detaylı incelemen için çok teşekkür ederim. Aslında arka planda hazır bir CMS sistemi kullanmadım, veritabanı tasarımı ve entegrasyon programlamasını ASP ile kendim yazdım. İçerik ise tamamen ingilizce olacaktı,ancak sadece "about us" metninde hem ingilizce hem türkçe içerik olmasına kara vermiştik.. fakat o bölümün ingilizce metninde bir problem olduğundan şimdilik böyle bir gariplik var, en kısa sürede düzelmesini ümit ediyorum.. Müzik kapatma düğmesi ve scroll problemini ise, verdiğin "aynı buton ile bölümü kapatma" çözümünü kullanarak çözebilirim. süpersin.. ![]() Ürün spesifikasyonları seçilebilir ve kopyalanabilir olmalı haklısın.. hatta bir sonraki versiyonda favorilist ve karşılaştırma özelliği eklenebilir.. (gerçi altyapı bu noktada yeterli sayılmaz ama olsun..) ayrıca pdf download'ındaki yeni pencere durumunu atlamışım (tühh..) Human resources fikride mantıklı geliyor bana, içerik sağlayabilirlerse süper olacak gibi.. Detaylı analizin ve muhteşem önerilerin için çok teşekkür ederim. |
|
Gönderen
Haydar
on
19.09.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Çok güzel olmuş. Özellikle girişteki şu rengarenk meteorlar. Daha ilk bakışta ziyaretçiyi etkileyen muhteşem bir başlangıç. Tasarım, uygulama, yüklenme hızı konusunda söylenecek şey yok gibi. Tek sırıtan kısım ürünlerin teknik özelliklerinin göründüğü beyaz sayfalar olmuş. Oradaki kötü çizimler sayfaya yakışmamış ama bunları da firmanın sağladığını düşünüyorum. Eğer tasarım vasat olsa orası da sırıtmazdı, o da işin başka bir yönü
1280x1024 çözünürlükte hiç scroll yapmadan inceleyince bence sayfanın asıl zevki ortaya çıkıyor. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
modela
on
20.09.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
çalışmanızdan çok etkilendim. Tebrik ederim. Ben kurum hakkında tanıtım yapan sayfada daha çok fotoğraf görmek isterdim. Kafamda bu işleri hayaletler yapıyormuş gibi bir his uyandı. He bu daha etkili diyorsanız bilemem
![]() |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
maniacboxer
on
02.11.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
herşey mükemmmel bir uyum içinde , beğendim. Tek sorun sanki müzik reload ederken bir takılma yapıyor bunu tekrarlamasındansa tek bir müzik devam etse daha iyi olur.
|
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
laptopetiket
on
13.02.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Kesinlikle çok güzel
mükemmel demek isterdim ama mükemmellik göreceli benim bilgim az olduğundan çok güzel diyebilirim ancak bu işi iyi bilen arkadaşlara kalsın mükammel yorumu ama benden +5 |
|||||||||||||||||||||
Zoque'a hoşgeldiniz!