|
|
|
|
Xhtmlmutfaği
Merhaba arkadaşlar. XHTMLMUTFAĞI adlı XHTML/CSS dönüştürme servisini açmış bulunmaktayız. Tasarım, işleyiş ve sistem adına sizlerden olumlu veya olumsuz her türlü eleştiri ve yorumlarınızı bekliyoruz. Zira bu projemize çok...
fatihturan | sinemalardan | twitter | friendfeed | flickr | lastfm | ma.gnolia | digg | linkedin Mesaj fatihturan tarafından 24.10.2007 (21:21) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
Gönderen
mow
on
25.10.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: Xhtmlmutfaği
Sitenin diline biraz daha özen göstermelisiniz, bazı yerlerde "sen" bazı yerlerde "siz" şeklinde hitap ediliyor, bazı yerlerde direk bizimle konuşuluyor bazı yerlerde ise üçünkü kişi anlatıyor. En azından müşteriye "toplam borcunuz" diye bir cümle göstermemelisiniz "sipariş tutarı" yeterli bir ifade
ticarette önemli şeyler bunlar.Kullandığınız "baslik" isimli class ın arkaplanı beyaz ve içindeki tüm yazılarda beyaz, dolayısı ile okunmuyor. (Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1.6) Gecko/20061201 Firefox/2.0.0.6 (Linux Mint)) Başarılar, bol bol paralar Evet reklam olmuş ama bence aramızdan birileri işimize yarayabilecek güzel servisler, siteler yapmış ise burada da bu kadarlık bir reklamı olmalı diye düşünüyorum, tabii ki bu olayın kontrol mekanizması gene bizleriz, konumuzla alakalı olmasaydı ben de farklı düşünür farklı yazardım, kolay gelsin ![]() |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
BYK
on
25.10.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
cgencer'in önerilerine katılıyorum ve ayrıca bu konudaki büyük eksikliği sizin görmeniz değil göstermeniz gerektiğini düşünüyorum
Çünkü insanlar(kendi çalıştığım yerdekilerin bir kısmı bile) W3C uyumluluklarını genelde göz ardı ediyorlar. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
hozkara
on
25.10.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Merhabalar
Genelde web firmaları tarafından da eksik olan bir sektöre el attığınız için tebrik ederim. Açıkçası web firmalarından da çok sayıda müşteriniz olacağını zannediyorum. Zira eski çalıştığım şirketlerden birine yurtdışından sadece xtml dönüşümün yapılması için sadece tasarımlar gönderiliyordu. Yurtdışı firmaları bu konuda daha hassas. Yaygın-yaygın olmayan browserlarda test edip en ufak bir pixel kaymasında geri dönüyor iş. Yurt dışı işlerin de geleceğini düşünürek fiyatlarınızı buna göre ayarlamanızı öneririm. En azından yurtdışlı işler için başka bir site açmalısınız. Girişiminizin haberini forumda okuduğumda cssmania'da 1-2 hafta önce gördüğüm bir site - http://cmsthemer.com/ - aklıma geldi ve çok ilginç bulmuştum. bu tür bir girişme girmenizden açkçası sevinç duydum. Anasayfa tasarımınız ne yaptığınızı açık ve net olarak ortaya koymuş. Fakat alt sayfalarda örneğin tarife gibi sayfalarda çok uzun yazılardan kaçınmalısınız. uzun yazıları site ziyareçisinin detayını tıklayıp göreceği hale getirmelisiniz. Uzun yazıyı maalesef okuyacak ziyaretçi kitlesi bulmak zor ve bu yazıyı okuyacak kişinin dikkatini toplaması hiç de kolay değil. Size iş verecek kişilerin avantajlarının v.s. nin neler olacağını görsel bir animasyonla anlatmanız zannedersem daha iyi anlaşılmanızı sağlayacaktır. Son olarak tasarım açısından küçük bir önerimi sunmak istiyorum. Alt sayfalarda site başlıklarınız için keşke sIFR kullanmasaymışsınız. Zira benim gibi adblock plus v.s. kullanan ziyaretçiler için tasarım hoş durmuyor. Zaten sitenizde kullandığınız başlık sayısı sınırlı sayıda. sIFR yerine CSS ile image replacement tekniği kullansanız daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Bu güzel girişiminizde size başarılar dilerim. Umarım herşey gönlünüzce olur. Sevgiler. Saygılar. |
|||||||||||||||||||||
|
Mesaj hozkara tarafından 25.10.2007 (12:16) yeniden düzenlendi..
|
||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
fatihturan
on
25.10.2007
|
||||||
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
||||||
|
Gönderen
nurkan
on
26.10.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Elinize sağlık proje çok güzel.
site üzerinden sormadım ama kafama takılan nokta Wordpress ve xtcommerce temaları neden bu kadar pahalı? standart çeviri olan 249 usd kaç sayfa için alınıyor? benim yazdırdığım basit bir sipariş sistemi var bunun ücretlendirmesi sayfa saysınıa göre mi yapılıyor? teşekkürler |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
muhammetsevim
on
26.10.2007
|
|||||||||||||||||||||||
|
Alıntı:
Kısacası fiyatın yüksek görünmesinin nedeni bu. İnanın bana iş sonunda müşteri de verilen emeği anlıyor. Zira basit, klasik görünümlü shop sistemleri bile yüzlerce dolara satılırken, biz müşteriye onun zevkine göre giydirilmiş, dünyanın en çok kullanılan shop sistemlerinden birini teslim ediyoruz. Kaldı ki xt:commerce'i kullanmak isteyen her kişi yanında 1 yıllık destek satın almalıdır ve bu da 98 euro yani 140 dolar. Yani herşeyin yanında müşteriyi bundan da kurtamış oluyoruz... 249 dolar sayfa başı ücreti, zira aksi taktirde müşteri 10 sayfa da sunabilir. Fakat bunun yanında sonraki sayfalar 75 dolar gibi bir fiyata düşüyor. Müşteri ilk veya ilk iki sayfayı yaptırıp kendi çabalarıyla devamını da getirebiliyor... Fazla sayfa sayısı varsa özel tarife de sunulabiliyor. Fiyatlar üzerine çok çok tartıştık. Normal fiyatlarımızın kesinlikle üzerine çıkmadık, aksine indirmeye çalıştık. Zaten bu fiyatların iyi ve kaliteli web sitesi isteyenler, işi anlayanlar ve özellikle ajanslar için çok fazla olmadığına inanıyorum... Yorumunuz için teşekkürler. |
||||||||||||||||||||||
|
Mesaj muhammetsevim tarafından 26.10.2007 (13:47) yeniden düzenlendi..
|
|||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
Miolnir
on
26.10.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Akıllıca bir iş tebrik ediyorum.
Benzerlerinin olmasına karşın bu işte bende varım diyerek pazara girmeniz; yaptığınız işlerin kalitesinden az-çok tanıdığım kadarıyla bu işi profesyonelce yaptığınızı biliyorum. Kollektif çalışarak inovasyonu arttırmak ve kaliteyi yükseltmek zor bir iştir... Fiyatlama sistemi mantıklı, hedef kitlesi için de ideal karşılanacak düzeyde. Bol şanslar. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
ergin53
on
31.10.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
Türkiyede bu işte teksiniz. başarılar diliyorum 3 aşcıyada. bol kazançlar.
Fiyatı tL bazında yazmak bence daha mantıklı. $ nedu |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
alico
on
17.11.2007
|
||||||||||||||||||||||
|
@fatihturan
Ne Rekabeti Bu işlere hiç bir değer vermeyip neden bu kadar pahalı olsunki diyip yaptığımız işe kurumlardan tutun bakkal hamdi beye kadar bu işlere basitce bakıp bir işcilik değeri vermeme adına yerlerde sürünüyoruz zaten. Bence dahada pahalatın! Hatta piyasada yaptığımız belli başlı işlerin sadece tek bir kolunun dahi profesyonelce destek alınacak kurumlardan ücret standartlarının ortalama başlangıç fiyatlarının kafalarda belli bir yere oturtulması açısından bu tür net fiyatlar belirlenmesini doğru buluyorum. Belkimde fırıncılar vs cemiyetler gibi iş standartlarının ücretlerinin alt limiti belirlenmiş olacak şekilde örgütlenmeliyiz. Üç, beş milyarlık projeleri 300 400 liraya yaptırırız diye ısrar edenleri piyasada dahada ucuza yapacak öğrenci bulursunuz diye ben çok geri çevirdim. Kısa vadede iki liraya bir sürü iş alır yaparız sonra projemizi geliştirir kazanırız diye aldıkları her işin aslında iş yükü çok ama karşılığını bulamayıp zararına tükendiği işlerin içinde bir süre sonra boğuşup durduğunu ve kendisini bırakmadığını görüp silinip gidenle de çok. |
|||||||||||||||||||||
![]() |
| Etiketler |
|
css , web , web standartlari , web tasarim , wordpress , xhtml , xhtml mutfagi , xhtmlmutfagi |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo |