Zoque.Forum
»
müzik ve sanat online dergi
|
| Kurumsal Siteler Profesyonel reklam ajansları ya da freelance hizmet verenler tasarımlarını bu bölümde yayınlayabilirler. Reklam ya da basın açıklamaları kabul edilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Review Tools |
|
Gönderen soo_oo
01.02.2008 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
oxigen
on
02.02.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: müzik ve sanat online dergi
uyurken bile müzik dinlediğim için bu tür yayınlarıda (kaliteli olanlarını) severek takip ediyorum.
ufak birkaç şey söylemek istiyorum (haddim olmadan eleştirme yapmayacağım )- flash olduğu için maalesef IE 'de tıklamadan aktif olmuyor, çeşitli kodlar var bunları kullanırsanız sanırım daha iyi olur, - Underground linkleri bölümünde, Myspace sayfasının linki http://www.myspace.com/undergroundistanbul, verilmiş "," olduğu için sayfa açılmıyor, - içerikde scrollbar yok (yada ben göremedim ), fakat yazıların üzerinde aşağı-yukarı mouse hareketi ile içerik scroll oluyor, kullanım açısından scroll olsa daha iyi olabilir, ayrıca yazıların scrollu çok hızlı gibi geldi bana,yayın için tekrar teşekkür ederim ![]() |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
apiko
on
02.02.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Cevrimici dergiler dilimizde olduca az, bu alanda da nadir calismalar var. Bu tür olusumlarin varolusu, kalitesi ve sürekliligi herzaman icin önemli.
Kendi görüsüm ile gözüme carpan belirgin sey, bazi yazilar icinde belirgin dilbilgisi hatalari görünüyor. Belirli bir durus, ciddiyet icin saniyorum bunlara dikkat etmek lazim. site´nin bir cok yerinde Türkilizce kelimeler kullanilmis. Mesela Linkler, mail adresiniz gibi. site ismi ( logo) altindaki ibare Türkce bir site icin garip olmus. "online Istanbul underground music & art magazin" Böyle yazinca daha iyi gözüküyor, biz farkliyiz gibi gönderme yapmak istiyorsaniz, yanildiginizi söylemek isterim. Evet site´nin Ingilizce bölümünde böyle bir ibare olmasi dogal olurdu, ancak Türkce icerige sahip bir yerde bu dil karmasasi hos durmamaktadir. site ismi icin birsey diyemiyorum sonucta özel bir isim olarak düsünülmüs. Ancak dergi bölüme giriste sesli olarak "undergroundistanbul dat com" seklindeki bir konusma Türkce icerikli bir yer icin yine garip kacmistir. Iki dil arasinda bir sikisma gözüküyor. site´de gezinme sirasinda hafif bir agirlik gözüküyor. Iyi calismalar |
|||||||||||||||||||||
|
Mesaj apiko tarafından 02.02.2008 (21:13) yeniden düzenlendi..
|
||||||||||||||||||||||
|
Gönderen
soo_oo
on
02.02.2008
|
|
Merhaba arkadaşlar,
Gözden kaçırdığımız (özellikle myspace linki) konuları bize hatırlattığınız için çok teşekkür ederiz Oxigen. internet Explorer'daki tıklama problemini bahsettiğiniz gibi önümüzdeki sayıda çözmüş olacağız umarız... Özellikle Türkçe içerikli bir sitede kullanmamamız gereken İngilizce kelimelerin farkındaydık aslında. Fakat Apiko sizin değerlendirmenizden sonra, dergimizdeki İngilizce kelimelerin tamamen Türkçeleştirilmesine karar verdik, bu nedenle de size çok teşekkür ederiz. Bazı yazarlarımızın yazılarında Türkçe'nin yanlış ya da sokak ağzıyla kullanımı söz konusu evet. Bu yazarın özellikle tercih ettiği bir seçim. Biraz eleştiri içeriyor aslında dolaylı olarak. Fakat bu durumu da dergi içerik ve amacıyla çelişen bir seçim olarak görmüyor değiliz. Sanırım önümüzdeki sayılarda bu konuda da bazı gelişmeler olacak. Güzel değerlendirmeleriniz ve yapıcı eleştirileriniz için undergroundistanbul adına çok teşekkür ederim. Sevgiler |
Zoque'a hoşgeldiniz!