Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Kurumsal Siteler » www.filizcelik.com

Kurumsal Siteler Profesyonel reklam ajansları ya da freelance hizmet verenler tasarımlarını bu bölümde yayınlayabilirler. Reklam ya da basın açıklamaları kabul edilmemektedir.

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->www.filizcelik.com<!-- google_ad_section_end -->
www.filizcelik.com
Gönderen bymak
15.05.2008
Değerlendirme
Tasarım
84%84%84%
4.2
Içerik
72%72%72%
3.6
Kullanışlılık
52%52%52%
2.6
Navigasyon
52%52%52%
2.6
Yüklenme Hızı
40%40%40%
2.0
5 users rated 60% average

www.filizcelik.com

Kuaför malzemeleri üreten bir firma kuaför koltukları masaları vs..aynı zamanda kuaför salonu dizaynı yapıyorlar...site yapımında Maya,Photoshop ve tabiki flash kullanılmıştır..

Not:firmanın logosunun kötü olduğunu biliyorum..ama ne dediysem değiştirmediler logoyu...

www.filizcelik.com

değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

hayırlı günler...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!

Gönderen onurkaya on 15.05.2008
Değerlendirme
Tasarım
100%100%100%
5
Içerik
100%100%100%
5
Kullanışlılık
60%60%60%
3
Navigasyon
80%80%80%
4
Yüklenme Hızı
80%80%80%
4
Ortalama 84%
re: www.filizcelik.com

merhaba,

çalışman son derece başarılı, emeğine sağlık. yalnız benim gördüğüm bir eksi yön var. o da ses kontrolü. sesi kapatmak istedim ama bulamadım bir türlü. eğer varsa da ben mi bulamadım.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
  #1 (permalink)  
Gönderen taylani on 15.05.2008
Değerlendirme
Tasarım
100%100%100%
5
Içerik
60%60%60%
3
Kullanışlılık
40%40%40%
2
Navigasyon
40%40%40%
2
Yüklenme Hızı
20%20%20%
1
Ortalama 52%
re: www.filizcelik.com

Gerçekten hoş olmuş eline sağlık ayrıca ses kontrolünüde flash yüklendikten sonra en sağdaki müzik setine benzer birşey var onunla yapıyorsun müzüği değiştirebiliyorsun.
  #2 (permalink)  
Gönderen bymak on 16.05.2008
Re: www.filizcelik.com

saolun arkadaşlar değerli yorumlarınız için evt.müzik kontrolünde müziği susturma yok..sadece sesini kısabilirsiniz...Ve evt açıkcası yaparken onu hiç hesaba katmamıştım...tekrar teşekkürler..
  #3 (permalink)  
Gönderen berk gedik on 23.05.2008
Değerlendirme
Tasarım
60%60%60%
3
Içerik
40%40%40%
2
Kullanışlılık
60%60%60%
3
Navigasyon
40%40%40%
2
Yüklenme Hızı
20%20%20%
1
Ortalama 44%

Selamlar,

Öncelikle ellerine sağlık.

Sayfanın açılışındaki bekleme süresi kesinlikle çok fazla uzun. Çok çok fazla uzun. O beklemenin sayfaya ait değil, introya ait olduğunu görmek dahada kötü. Sonrasında gene bir yuklemeyle daha karşı karşıya kalmak baya bir beklemeye neden oluyo.

Bence mutlaka birşeyleri optimize etmeli, azaltmalı mümkünse koymamalısın. Yada flashın içine dosyaları dışardan çekerek kullanmalısın.

Tasarım ile ilgili benim şahsi düşüncem ise, çok güzel olmadığı yönünde.

3D de oluşturduğun mekanın içerisinde hareket etmen güzel bir mantık olmuş. Belki biraz daha farklı kullanabilirdin.

Kolay gelsin
İyi Çalışmalar
  #4 (permalink)  
Gönderen bymak on 23.05.2008

slm berk gedik öncelikle değerli yorumun için teşekkürler.Bekleme mevzunda evt haklısın ama sitenin görsel açıdan bu denli zengin olduğunu düşünürsek aslında bekleme süresi gayet normal...Ama deidğin gibi dahada fazla optimize olabilir site...Firmanın yaptığı iş kuaför salonu dizaynı olduğu için kuaför salonu modellemeye karar verdim.kamera hareketleri bleki daha farklı olabilirdi...Bu site için yaptığınız yorumları bir sonraki yapacağım sitelerde dikkata alacağıma emin olabilirsiniz...teşekkürler tekrar değerli yorumun için...

kolay gelsin...
  #5 (permalink)  
Gönderen nurkan on 25.05.2008
Değerlendirme
Tasarım
80%80%80%
4
Içerik
80%80%80%
4
Kullanışlılık
40%40%40%
2
Navigasyon
40%40%40%
2
Yüklenme Hızı
20%20%20%
1
Ortalama 52%

Siteyi ilk açtığımızda introyu izlemek zorunda olmamız kötü. introyu geç butonunu introdan çıkmadan önce, bağımsız olarak koymanız sorunu çözecektir. Ana sayfa açıldığında bir pre loading olsa ziyaretçi nekadar bekleyeceğini bilecektir. müzik kontrolüne gelince bence her sayfadan ses kapatılabilmeli çünkü bir süre sonra müzik rahatsız edici olabilir. Onun dışında 3d uygulama size ait ise gayet başarılı.
iyi çalışmalar
  #6 (permalink)  
Gönderen bymak on 26.05.2008

sevgili nurkan yorum için teşekkürler..intro sayfası geldiği vakit introyu geç butonununu sağ altta göreceksinizdir.Anasayfa da ise zaten preloading mevcut.sanırım görememişsiniz..biraz zeminle aynı renge yakın olduğundan.müziği kapatma mevzusundada evt haklısını müziğin sadece sesini kısabiliyorsunuz müziği kapat diye bir seçenek koymamıştım sanırım koymalıyım...Evt 3d uygulamalar ve tüm site bana aittir..yorumun için tekrar teşekkürler...
  #7 (permalink)  
Gönderen heady on 26.05.2008
Değerlendirme
Tasarım
80%80%80%
4
Içerik
80%80%80%
4
Kullanışlılık
60%60%60%
3
Navigasyon
60%60%60%
3
Yüklenme Hızı
60%60%60%
3
Ortalama 68%

Alıntı:
bymak tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
sevgili nurkan yorum için teşekkürler..intro sayfası geldiği vakit introyu geç butonununu sağ altta göreceksinizdir.Anasayfa da ise zaten preloading mevcut.sanırım görememişsiniz..biraz zeminle aynı renge yakın olduğundan.
Intro yüklenirken bir sorun yok zaten. Sadece intro yüklenmeden önce ziyaretçiye introyu geçme seçeneği verilmemiş. Introyu geç linkini ya yükleme ekranına ya da flash dışına HTML içine koymak ziyaretçi açısından daha rahatlatıcı çünkü şu durumda ziyaretçi intro yüklenmeden introyu geçemiyor. Introyu geçin linkinin mantığı intronun yüklenmesini beklemek istemeyenler için olmalı zaten normalde.

Bir de müziği toptan durdurmak mümkün değil galiba çünkü kapatma düğmesini bulamadığım için sesi komple kıstım ama bu yazıyı yazarken diğer parçaya geçince direkt müzik başladı tekrar.

Belki bu projeyi revize etmek mümkün olmayabilir artık ama bundan sonraki projelerde bu iki noktayı göze almak iyi bir fikir olabilir çünkü ziyaretçilerin çoğu introyu ikinci seferde (hatta bir kısım introyla hiç ilgilenmez) introyu görmek istemez. Ve müziğin varsayılan sesi kendi bilgisayarının ayarlarında makul olabilir ama her bilgisayarın ses ayarları farklıdır. Ve maalesef kontrolsüz ses gerçekten rahatsız edici olabiliyor.

3D fikrini güzel buluyorum ama sitede kullanılan renkler ve site yüksekliğinin dar olması gözüme battı. Özellikle gri üzerine sıcak renkler iyi bir fikir değil bana göre çünkü patlıyorlar. Ziyaretçinin gözü astigmatsa, zaten normalde de zor okunan o yazıyı okumakta zorluk çekecektir. 3D arka plan üzerine 2D zeminlerin kullanılmasının, farklılıklarında dolayı, daha göze çarptığını düşünüyorum. (bu arada müzikten dolayı şimdi siteyi kapatmak zorunda kaldım).. Yani içeriğin yerleştiği zeminlere verilen aşırı gölgeler rahatsız edici olmuş bence.

Güzel fikirlerin olduğu bir tasarım olmuş bence, eline sağlık
  #8 (permalink)  
Gönderen bymak on 26.05.2008

heady güzel faydalı yorumun için teşekkürler..Gereçkten siteyi baştan sona çok güzel eleştirmişsin. Önceki yazılarımda da müzik olayında bir kapatma düğmesi koymadığımı söylemiştim.Ve evt bunu unutmuştum..hala koyamammı sanırım müşteriden bir talep gelemdiği sürece koymayı düşünmüyorum. introyu geç mevzuna gelince evt orada da bir hata yapıldı eğer dikakt edersen introyu geç dedikten sonra yeni bir HTML açılmıyor var olan SWF üzerinden frame atlıyor.Ve atladığı framde bir SWF load ediyor.Ha bu düzeltilmezmi önümüzdeki maçlara bakıcaz diyicem.. ama çok faydalı yorumlarınız oldu tekrar teşekkürler...
Comment

Etiketler
filizcelik , flash , kuafor salonu , maya , photoshop , www.filizcelik.com

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi