Zoque.Forum
»
jpg boyutu hk.
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Beşiktaş
|
merhabalar,
konu biraz eski olmasina ragmen benimde bu konu hakkinda tuzum olsun diye, klavyeye sarilma geregi duydum. soyle baslayim. Photoshop 5'de save for web olayi yoktur, daha dogrusu image ready programi yoktur. dogal olarak antivitamin arkadasin kaydettigi dosyalar fazla kilolu oluyor (benim gibi).photoshopun 5.5 surunume gecmeden evvel bende balikadamin onerdigi jpegoptimizer programcigini kullaniyordum. gercekten cok iyi isimi goruyordu... Photoshop 5'i kullananlara siddtele tavsiye edilir...iyi calismalar.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
simdi bir soru daha geliyor.
gerci bunu sormadan once dusundum kur kendin ogren ne var diye ama,merak eden baska arkadaslar olabilir diye utanmadan soruyorum ![]() image ready nedir? bu programla neler yapilabilir? (yada en iyisi kurup kendim goreyim) zaman ayirdiginiz icin cok tesekkurler. ______ 8. cuce |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
image ready eskiden Adobe tarafindan ayri bir yazilim olarak satiliyordu. Photoshop 5.5'den sonra image ready programi tamamiyla ps'e dahil oldu. yani ayri satilmiyor...
image ready programi ile oncelikle, yaptigin webgrafiklerini optimize edebiliyorsun. boyutlarini dusurebiliyorsun, GIF, JPG ve PNG formatinda. ayrica psd (Photoshop dosyasi) ROLLOVER/MOUSEOVER efekteleri, animasyon ve resimleri bolme (SCLICE) gibi ozellikleri bulunuyor... image Ready 2 programindan goruntuler: Genel gorunum ![]() Resim boyutlarini ayarlama penceresi ![]() Resimleri bolme penceresi ![]()
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Lemi, bu konuda ben de sana birşey soracağım, ve bu sorduğum ilk soru olacak
![]() İmageReady'yi daha çok animgif yapmak için kullanıyorum. Her harekette sadece bir layer seçiliyken bile, eğer o layerda transparan bölge varsa, optimize edilen gifte altta kalan bölge görünüyor. Oysa yapılanı İmageReady'de kontrol ederken böyle bir sorun yok... Ben sorunu her layer'ın altına beyaz bir layer ekleyip birleştirerek çözdüm. Ama yine de bu kulağı tersten göstermek gibi görünüyor. bir şeyi atlıyor olmalıyım... Ne olabilir? |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
sevgili malina, sorunu simdilik cevapsiz birakacagim. gelecek animgifi image ready ile yapmayi deneyecegim ![]() iyi calismalar.
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
burayi http://www.zoque.com/vbulletin/showt...?threadid=1233 <- burayi cevaplarken farkettim iyimi? aciklamalar icin tesekkurler lemi abi.
sevgi ve saygilar ______ 8. cuce |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!