»
Bilgisayar dergilerindeki Photoshop köşeleri...
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Bilgisayar dergilerindeki Photoshop köşeleri...
Dergilerde, internet kaynaklarında bir çok yazılımla ilgili kaynak bulmak çok daha mümkün.
Yalnız bu kaynakların büyük farklılıkları var. Çoğu ezerberci bir ögrenim diliyle aktarmıslar. Okuyucu o ornegi yapıyor ama neden ve nicini bilmeden. Yazar da bunu bilmediginden mantıgını anlatamıyor. Simdi bu Photoshop veya bir baska programın ogretilmesi degil. Ogrenim sonucu kisi olaya yorum katma yetisine sahip olacak, düsünecek, fikir yürütecek bir noktaya gelmeli, hedef bu olmalı. Herseyden önce nitelikli bir kaynak, nitelikli yazım, sayfa doldurma amacından uzakta bir seyler verme, ögretme güdüsü. Bu cok basit bir orenkte olabilir. Bazen basit en zordur. Bir süredir bazı kurumlara özel egitim notları, müfredatları ve egitim CD leri olusturmakla mesgulum. Bu mesguliyet sırasında farklı kaynaklar tarafından yapılan yerli yabancı egitim CD lerini inceledim. Özellikle Photoshop. Hem yurt ici hem de yurt disindaki arkadaslar resmen cinayet islemisler. Ben 800 MB iki CD doldurdum. iki CD de full... neredeyse 1-3 MB kaldı kalmadı. Yetmedi, yetmez. Kime anlatıyorsun, bilene, bilmeyene, ögrenmek isteyene... Herkese ayni sekilde hitap etmek çok zor. Türkiye de adet olmus, kitabını yazmayınca bir sey olmuyor, biz de bu adeti bir sekilde yerine getirecegiz insallah, basimizi kasimaya vakit bulursak. Birilerinden beklemekten se kendi adımıza bir seyler yaparak, insiyatif kullanarak ortaya cikalim.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!