|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
BAKIN BAKALIM
Çalışmayı iki yöntemle yaptım, ikisininde örneği ekte. biri Alpha kanalları yardımıyla. Kontrastı en yogun kanalı alıp Levels araç paletiyla oynayarak istediğim oluşturduğum sonucu Load selection ile çağırdım. yer yer Lasso aracıyla düzeltmeler yaptım. Diğer yöntede KnockOut ile. iyi çalışmalar
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: molde
|
hande dekupe
1. rahat oldugun bir secim araciyla resmi sec ama ama saclari hassas secme yani 10 veya 15 pixel icerinden sec ve secimini sakla daha sonra lazim olacak.
2. kanallara gec oradan green kanalini dub. et cunku en cok kontrasti o olusturuyor arka planla simdi calismamizin buyuk bir bolumunu bu dub.green kanal uzerinden yapacagiz . 3. daha once yapmis oldugun secimi aktif hale getir bu secimi siyah renk ile doldur ama dikkat hala kopy green kanaldayiz!! . 4.simdi yukari image menusunden Apply image tikla acilan pencereden source: attachment.PHP layer: background channel: green copy blending: multiply opacity:100 mask imini tikla yani aktif olsun attac.PHP layer: backgr channel. green copy invert imi tikla yani aktif bu islem saclarin secili olmayan bolumlerinide siyah yapiyor yani secime ekliyor bu islemi bir kac defa tekrarla . 5.simdi green copy kanalinin ustune elin command tusuna basiliyken tikla bu resmi secime donusturecek simdi layer paletine gel duruma gore cok hafif bir feather ver simdi secimi inverse yap ve delete veya back space tusuna basip resmin arka planini sil evet simdi elinde dekupe edilmis bir resim var ama is burada bitmiyor biraz daha ince iscilik yapman gerekiyor benden bu kadar boyle isler gercekten zaman aliyor ve tam mukkemel sonucta genelde alinmiyor baska Ceyhun arkadasimizin kullandigi plug-in cok iyi birde mask pro diye bir plug-in var procreate.com dan gerci ben kullanmadim ama neyse size basarilar ekte yaptigim dekupeyi gonderiyorum ama pek begenmedim cozunurluk cok dusuk onun icin pek iyi olmadi ama burtada kullanilan teknik onemli varsa daha iyi teknigi olan arkadaslar lutfen palassin bizimle... |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
DEMO ICIN
Türkiye Distribitörü ETİ BİLGİSAYAR
Tel 0212 212 98 02 / 5 www.eti.com.tr Hatice CESUR size bu konuda yardımcı olabilir.
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
secerken kesinlikle kizi düsünmedim. ama Photoshop bilgimizi ilerletmekti. bu kizin 400 küsür resmi vardi, inanin bakmadan sectim
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
Bence Zemin'in tek renk olması daha avantajlı bi hale sokuyo.. Ama yinede gönderilen editlemeler okadar iyi değil.
Eğer önemli bi işsede, yüksek çözünürlü bi resim üzerinde ve Lasso & Magic ikilisiyle biraz uğraşarak temizlemek en doğrusu derim.. |
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!