|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Basit ve genel birkaç soru...
merhabalar, bir amatör olarak merak ettiğim birkaç konu var. Elinize zahmet, bi’cevap yazarsanız çok makbule geçer. 1) Diyelim ki ; Photoshop, freehand vs. programlarını profesyoneller kadar iyi öğrenmek istiyorum. Ne tavsiye edersiniz ? Kitap almak beklentilerime tam cevap vermez, çünkü birkaç kitap baktım, “Help” dosyası gibi, sadece anlatıyor. Yani hep teori var, pratikle ilgili bilgi yok. Mesela, şu teknik şunun için kullanılır, logolar şöyle çizilir vs. gibi şeyler anlatılmıyor. Siz ne tavsiye edersiniz ? 2) Diyelim ki ; matbaada 50 adet A4 baskı yaptırmak istiyorum. Kimse bu kadar küçük bir işle ilgilenmez mi, yoksa bu tür işler yapan yerler biliyor musunuz ? (tabi ki İstanbul’da) 3) Diyelim ki ; Türkçe font’a ihtiyacım var, profesyonellerin bilgisayarlarında yüklü olan yüzlerce Türkçe font’un bende de olmasını istiyorum (Photoshop’ta kullanmak üzere). Bunun için bir kaynak var mıdır ? (sağdan soldan üçer beşer toplamama gerek kalmadan, toptan bi’kaynak). 4) Diyelim ki ; Photoshop’ta bir çalışma yaptım ve matbaa için renk ayrımı hazırlattım. Renk ayrımında bariz şekilde yazıların kırık olduğu belli oluyorsa, Yani, laser gibi net değilde, inkjet gibi pütür pütürse (belki de kötü bir örnek ama, inşallah tarife yardımcı olur), bunun sebebi ne olabilir ? haydi arkadaşlar, elinize kuvvet ! saolun semih |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Kitap başlangıç için iyi olabilir!!
Ancak PS gibi geniş ve kapsamlı bir programı bir kitaba sığdırmalarını beklemek yanlış olur! Kitaptan öğrendiklerin ile bir şeyler yapmaya başlarsın! Ancak en önemlisi üzerinde zaman geçirmen... Yanlış yap.... Çirkin yap..... Ama bırakma... Eğer bırakırsan bir daha dönmezsin! |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
selam mracibadem;
Bende senin gibi acemiyim .Acemilere gore bikac fikir verebilirim belki sana. Kitap ; sadece genel bilgiler veriyor haklisin.Kitap ile birlikte ozellikle bu forumu takip et derim.Buradaki arkadaslarin yaptigi ornekler falan var ki bunlarin bazilari aciklamali ornekler.Cok faydasi olabilir.Arti burada bircok konu hakkinda cozumler ve cevaplar bulabilirsin.arama da istedigin konuyu yazarsan mutlaka yardimi olur. Bu forumu mutlaka takip etmeni oneririm. Linkler; yine burada ps linklerini al bu linklerde cok fazla faydali ogretici site var. Benden bir kac link; http://www.webdersleri.com/sayfa.asp?id=606 basit dersler http://www.graphic-design.com/Photoshop/ ingilizce http://www.good-tutorials.com/ ingilizce Ayrica www.webderleri.com adresinde foruma katilirsan burada odev veriyorlar sende yapiyorsun ama pek verimli degil.ama yine de bilgin olsun.. turkce font : http://www.webdersleri.com/sayfa.asp?id=53 yukaridaki adresteki tum fontlari windows\font klasorune at Diger sorularina benden cevap yok maalesef.Dedim ya acemiyim )
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Genel sorular
1- İyi bir kac farkli kitap ile baslanabilir. Kitaplar baslangic icin iyi bir örnek. kitaplarla birlikte yerli yabanci sitelerin birlikte incelenmesi. Sitelerdeki türkçe yada ingilizce anlatimlar, uygulamalar takip edilebilir, kitaptan gittigin konuya uygun sitelerden bilgi edinerek bu sistem ve kitabin icerigine uygun gidersen saglam bir alt yapi olusturabilirsin. Tercihe göre bazi egitim kuruluslarina gidebilir ihtiyacın olani almaya calisirsin. ve bol bol pratik. Hani cig köfte, köfeyi yoguranin teriyle tadlanir ve olgunlasirmis yaa.... senin de gözlerin agiriyip, basin catladigi noktadan sonra, gözlerinin önündeki perde aralanırsa o andan itibaren önemli bir kademe atlamiş olursun.
2- dijital baskı... Artık bu konular ve butür isler arttı. Cok ucuza dijital baski servislerinden tam hizmet alirsan. Fotokopi servisinden bahsetmiyorum ona göre. dijital bası evleri bulunmakta, acikcasi suan benim bildiklerimden Baskı Dünyası, Presto, Print Center... Print Center 4. Levent metrosunun cıkısında bulunmakta. 3- Ne yazikki yasal olmasada Sagdan soldan, korsancilardan diyebilirim. bu arada fazla font kullanma, ATM gibi yazılımlarla font yönetimini yap. 4- Düşük çözünürlükte işini hazırlamışsın. Images size'a bakarsan orada görürsün. Muhtemel çalışmanı 72. 100. 150 ppi'de hazırlayarak baskıya göndermişsin. Ofset baskı teknolojisinde minumum 60'lık trama denk gelen çözünürlük 300 piksel/inc tir. Daha yüksek baskı kalitesi istersen 70 - 350 ppi - 80 lik 400 ppi çözünürlügünde isini hazırlaman gerekli. dijital baskilarda 72 ppi yeterlidir. kolay gelsin
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!