»
Print de "size" ile ilgili bir soru
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Print de "size" ile ilgili bir soru
Merhaba, Photoshop da yaptıgım bir calısmayı nasıl istedigim boyutta basabilirim? Mesela A3 kağıta tam olarak basmak istiyorum. Ölçüleri 29 cm - 41 cm. Yeni dosya (file - new) açarken ölçüleri cm olarak istediğimi verirsem print ederkende tam olarak o ölçülerde mi basar? Çünkü resolution değerini değiştirirsek 1 cm 25 pixel'e denk iken birden 50 pixel'e denk olabiliyor. Bu kağıt (baskı) üzerindeki ölçüsünü de değiştirirmi? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Ctrl + N ile yeni bir sayfa aç, ölçüleri cm olarak ayarla ve 29*40 olarak ayarla. Hemen altında resoulation'u 305 pixel/inch yap. Mode olarak da CMYK yı seçip okey demen yeterli.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
CM ölçüsü geçerlidir
Print out işlemlerin hepsinde cm brim ölçüsü geçerlidir.
21x29.7 cm ölçülerinde bir iş 72 ppi'de de olur, 304 ppi'dede... baskıdaki ölçüsünü genişlik ve yükseklik değeri belirler. Bunuda en rahat Canvas Size'dan görebilir, ImagesSize'dan çözünürlük değerlerine bağlı olarak büyütme ve küçültme yapabilirsin. PrintOptions penceresinde kontroller biraz daha fazladır. Yeni bir belge açarken girdiğin CM değerleri ve buna bağlı olarak işin kalitesini etkileyen çözünürlük değerleri en önemli aşamadır.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
malina :
ben matbaaya gideceğini düşünerek CMYK dedim
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!