|
|
#1 (permalink) |
|
renk kaybı
trace bitmap'ın geçtiği bir soru üzerine, biraz uygulama yapayım dedim. ancak renk kayıplarıyla karşılaştım. şöyle ki; bir resmi, flash'a import edip trace bitmap uyguladığımda ilk resmi elde ettim. daha sonra illustrator formatında export edip corel'den çağırdığımda 2. resim oluştu. bunu da yine (.ai) formatında export edip, Photoshop'tan çağırdığımda ise 3. resim. hatta flashtan export edip, corel safhasını atlayıp, photoshopta açınca dahi 3. resim elde ediliyor. ve yine corelde herhangi bir vektörel çizimi yine .ai olarak export edip photoshopta açtığımda aynı renk kayıpları ortaya çıkıyor. (resmin boyu biraz uzun olduğu için link vermeyi tercih ettim.) buradan resimlere bakabilirsiniz bunun nedenini merak ettim. Adobe illustrator olarak export etmek mi renk kayıplarına yol açıyor, yoksa bir kaç ayarı ile oynamak mı gerekiyor. nedir bunun hikmeti ¿ |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
evet, sanırım ondan kaynaklanıyor. zaten şu denememde de belirgin bir şekilde görülüyor.
karşılaştırma burada 2. resim corelde normal bir şekilde import edildi. (printScreen ile resmi aldım) 3. resim Photoshop cmyk yapıldıktan sonra aktarıldı. 4. resim photoshopun varsayılanı yani rgb ile gerçekleşti. burada cmyk'nın resimler üzerindeki etkisi açık belli oluyor. orjinalinden bile daha iyi bir kalite gösterdi. rgb ile place yaptığımda ise orjinaliyle hemen hemen bir fark yok. ancak önceki örnekte Photoshop rgb iken çok deformasyona uğramıştı. bunda ise gayet iyi. bunu da ya önceki resmin vektörel olmasına ya da resmin içerdiği renklere bağlayabiliriz sanırım. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!