Zoque.Forum
»
İmage Map
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Simdi sorun su. Ps de bir image map yaptim ve bunu note pad de kodlayamiyorum.
< area shape= rect coords="" ....> kod olarak bu sekilde simdi ben coors yerine ne yazacagim? hangi koordinatlari? paint shop proda bu koordinatlar sayfanin hemen altinda yaziyor ps de nerede yaziyor? Mesela image map deki link verecegim seceneklerden birisi linkler olsun bunu kor dinatlarini su sekildemi hesaplayacagim? *linkler_ * isareti olan yer bir koordinat _ isareti olan yerde baska bir koordinatmi? Hazir msj yazmisken ps de kendi tanimladigim renk kodlarinin numaralarini nerden ogrene bilirim?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
sanirim Photoshop 5.5 kullaniyosun image mapı photoshopta hazirladigina gore.bende yeni gectim 5.5'e.onun icin Photoshop olarak degilde ayri bir imagemap programi olarak yardimci olmaya calisacagim.adresi http://www.boutell.com/mapedit/
da renk kodlarini tam anlamadim.eger 5.5 kullaniyosan renk kodlarini o gosteriyor zaten. ![]() elimden bu kadar geldi,kusura bakma. ______ 8. cuce |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
PS 5,0 de yok!
ben 5.0 kullaniyorum ve bu surumde o kodu yazmiyor. Yani 5,5 deki gibi hemen renklerin altin da yok ve varsa nerede oldugunun ogrenmek isitoyorum.
Ve hala koordinat sorununu cozebilmis degilim?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Koordinat sorununu tabii ki çözemezsin...
Çünkü dün gece ICQ da konuşurken söylediğim şeyi yapmadın... sana bboz'un sitesine bakmanı söylemiştim. http://www.bboz.nom.tr/web_learn7.htm Neyse, sayfasını da yazıyorum, ama her konunun senin için özel ve tekrar anlatılmasını beklememelisin değil mi? |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!