Zoque.Forum
»
Flash'tan freehand'e dosya aktarmak, çözüm arıyorum
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
teşekkürler,
Aslında hem Freehand hem de AI pek aşina olduğum programlar değil, dediğim gibi flash elim ayağım.AI ile de en kısa sürede denemem lazım o halde. Wmf ve emf uzantıları da deneyeceğim. Ben de şöyle bir şey buldum.Şimdi, freehand 10'un SWF import özelliği yoktu ancak Freehand MX ile bir SWF dosyası import ettim, bu sefer de hiç sorunsuz, aktardı çizimi.Bu şekilde de kullanabilirim sanırım. Peki acaba SWF import edince direk cmyk'ya çevirmiş mi oluyor yoksa rgb olarak mı alıyor dosya içine, bu knouda fikir verebilir misiniz? Yine de bir de AI ile de denemek istiyorum. Çok teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
|
flash SWF import sırasında Freehand sadece link atıyor olmalı. Gerçek bir import değildi yanılmıyorsam. Seçip Object panelde bakarsan çizime, bunu görebilirsin. Tabi müşteri de Freehand MX 'e sahipse problem olmayacaktır.
Şimdi düşünüyorum da şu da bir çözüm bu durumda : FreehandMX'e flash swfyi import ettikten sonra TIFF olarak yüksek çözünürlükte kaydetmek. (vektör bilgisini koruduğu için istenilen çözünürlüğe convert edecektir mantıken) Edit > Preferences altında Export sekmesinde en altta Convert color to CMYK seçili ise her türlü exportta renkleri CMYKya çevirir. Freehand ile bu şekilde çözebilirsen, burada da belirtirsen sevinirim. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: istanbuıl
|
Re: Flash'tan freehand'e dosya aktarmak, çözüm arıyorum
bir üstteki mesajı okurken kim bu acemi dedim bi baktım benmişim
o şekilde olmuyor tabiki objenin kenarları tırtıklı cıkıyor. En iyi çözüm önce flash mx ten illustratore export ondan sonrada illustrator penceresinden mousela secim freehande copy paste yapmak. ama en basta flash ta butun calısmayı break apart yapmak gerekiyor. ben bu sekilde yaptım sorunsuz aktardı calısmayı. ama renk konusunda emin değilim. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!