Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Luna Grafik Forumu - 2D » Mini Tasarim Sozlugu

Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.01.2004   #31 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Re: Mini Tasarim Sozlugu

alınması gereken en son insanlar alınmışlar. gameover, ferruh; size demiyorum ki ben üretken kesimdensiniz, alınamazsınız o yüzden "ahkam kesip katılmayanlar" grubuna. lütfen ben asabi postlar attığım zaman "vakti zamanında iyi şeyler yaptım ben, gücenmemem gerek bu sözden" diye az da olsa düşünen varsa sitem gönderilerimi yoksaysınlar.

Ben genelleme yaptım, hep izleriz hiç bir girişimde bulunmayız diye. Bu durum graphartta düzenlediğim yarışma için de geçerliydi. hosting ödülünü cebimizden veriyoruz, beyefendiler ödülü beğenmedi diye katılım olmuyor. 2.5 haftadır yarışma yayında ve 1 çalışma var ortada henüz. Sanki hosting verelim bir şeyler dağıtalım diye yapıyoruz. Ama hitleri görseniz yarışma sayfası bilmemkaçyüz kere görüntülenmiş. Bundan sonraki yarışmada sponsor bulduk ki profesyonel dijital fotoğraf makinesi düşünülüyor; işte o zaman tasarım'dan bir gram dahi anlamayan 1000lerce çalışma göreceğiz iki günde.

Uykusuzluktan konuyu kaydırdım; içimde uhde kalmıştı. Bu mevzuyu ayrı bir topic olarak açacağım merak etmeyin

» Monofactor -Journal | Showcase | » DevArt Gallery
ScottJr şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 02.02.2004   #32 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

biz sözlüğün yazılımını yazmaya adam bulmaya çalışıp ortaya sözlük yapmaya çalışalım, millet sözlüğün tasarımını kopyalamaya çalışsın. işte bu yüzden boş işlerle uğraştığımı düşünüyorum

// Bu posttan sonra değiştirmiş sanırım. Screenshot alıp bağıra bağıra teşhir etmek de istemedim açıkçası. Durumun ne kadar içler acısı olduğunu görün yeter

Mesaj ScottJr tarafından 04.02.2004 (15:58) yeniden düzenlendi..
ScottJr şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 05.02.2004   #33 (permalink)
kalvinhobs

kalvinhobs's Avatar

Yer: Adana

Valla, taklidi çok fena olmuş da, sözlüğünkine bayıldım, özellikle de sallanmasına.Eline sağlık.
kalvinhobs şu an çevrimdışı  
Old 12.02.2004   #34 (permalink)
zoom

zoom's Avatar

Yer: izmir

Projeyi gönülden destekliyorum. Eksikliği çok belirgin.

Ukalalık yapmak istemiyorum yazılanlarda hatalar ve eksikler var.

ÖRNEK
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...monitörlerde genellikle 72dpi gösterilir, bu demektir ki her inçte 72 piksel bulunmaktadır. ne kadar çok dpi o kadar yüksek çözünürlük gibi bi eşitlik söz konusudur. ayrıca baskıya gidecek resimlerin 300dpi olması önerilir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------mesala yukaridaki bolumde bahsedilen dpi degil ppi dir. hatali olmasinin yaninda eksikdir. dpi baskiya, ppi ekrana yoneliktir. daha lpi, rpi vardir vs. her baski 300 degildir. 300 ppi icin baski icin 2400 dpi yani 150 lpi olmalidi. Detayina girmiyorum. Zaten bahsedilen aslinda 300 degil 304 küsürdür. Yuvarlak soyleniyor. Bunlarin formülleri vs si var. Yazilanlar biraz sokak agzi ile yalan yanlis olacaksa proje amacina ulasamaz dusuncesindeyim. uzmanliklar icin editorler, redaktorler gerekli.

Yazan arkadaslari gücendirmek istemiyorum. Lutfen kimsenin kalbi kirilmasin. Kaş yapalim derken yanlislari devam ettirmeyelim.

Masaüstü yayıncılık konusunda uzman biri olarak bu konuda destek verebilirim.
zoom şu an çevrimdışı  
Old 12.02.2004   #35 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

Ömer bey,

size zaten proje detayları konusunda editöryal destek olarak danışmak istediğim çok konu var, bunları ayrı bir email olarak göndereceğim bu hafta.

Forumda bu başlık altında yer alanlarsa, şimdilik doğruluğu veya netliği belirgin olmayan girişler olsa da, sözlüğün gerçek versiyonunda hangi sözcükler tavsiye ediliyor onları görebilmek açısından yardımcı olan herkesin açıklamasını yayınlıyorum bu sayfada.

Yani aslında mecburi referans noktası olması açısı yok forumdaki bu bölümün, amatör ruhla başladı, profesyonelleştirelim istiyoruz.

Teşekkür ederim, sizin desteğiniz ve önerileriniz değerli.

ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 15.02.2004   #36 (permalink)
faydalinotlar

faydalinotlar's Avatar

Yer: istanbul

Sözlük konusunda arkadaslarımın yaptıgı çalışma çok güzel. Yalnız şunu belirtmek isterim ki bu konuda var olan sözlükler söz konusu.

Reklamcılık ile ilgili iki sözlük biliyorum. Sözlükleri açıp inceledigimde hem grafik tasarım hem de reklam sektörünün terimleri kısa tanımlı olarak açıklanmıştı.

Tabi burada eksi sözlük babında bir çalışma yapılmak istenmiyorsa.

Konuyu yoruma açık detaylı yapılırsa yayımlanmaya değer olursa ki ilk yazılanlar böyle küçük bir reklamanı yapmış oluruz.
faydalinotlar şu an çevrimdışı  
Old 23.02.2004   #37 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

hatları belirginleştireyim:

Sözlüğün konsepti ekşisözlük gibi public yoruma açık bir ortamdan çok, akademik bir kaynak olma endişesi taşıyor. bu yüzden sözlüğün içeriğini yönetecek uzman bir kurul sözkonusu.

O ekip henüz ortada yok, ortaya çıktığında sözlüğün de ilk dalları uzamaya başlamış olur diye tahmin ediyorum.

ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 09.04.2004   #38 (permalink)
faydalinotlar

faydalinotlar's Avatar

Olusturmaya Gerek Yok, Zaten Var

http://www.markam.biz/?strAction=Content&strWhatdo=Show&strLanguage=Tr&u niId={E6EBE789-936F-4DF6-BDC9-E5DF6DA49E3F}&strLetter=C

ACCOUNT reklam ajans?n?n bir mü?terisi (ki?i veya kurulu?)

ACCOUNT CONFLICT Do?rudan rekabet eden iki ürüne ayn? reklam ajans? taraf?ndan hizmet verilmesi durumu; Mü?teri Çat??mas?. Ajans birle?mesi, ?irket sat?n almalar veya çokuluslu ?irketlerin ald??? global kararlar sonucu kar??la??lan bir durumdur. Her ne kadar ajanslar iki rakip ürüne hizmet verebilecek kadar profesyonel olduklar?n? savunsalar da dü?üm genelde ajans?n küçük mü?teriden vazgeçmesiyle çözülür. Çok s?k bu durumla kar??la?an büyük ajanslar?n bir karde? ajans kurmalar? yad?rganmaz.

ACCOUNT EXECUTIVE Ajans (veya herhangi bir hizmet kurulu?unda) mü?teri ile ili?ki ve ileti?imden sorumlu Mü?teri Temsilcisi. Bir üst kademe, ACCOUNT DIRECTOR.

ACTIVITY GRID Markanin medya plani, promosyon plani, yeni ürünler ve diger önemli projelerini bir sayfada gösteren özet yillik plan.

ADCEPT BOARD Konsept testlerinde kullan?lan, üzerinde TV reklam?n? temsil eden bir resim ve markan?n temel mesaj?n?n yer ald??? bas?l? malzeme. Genelde bu tür testlerde kullan?lan basit ?concept board?dan fark?, reklam? hat?rlatan görsel unsurlarla süslenmi? olmas?d?r.

ADDRESS HYGIENE Adres listesindeki bilgilerin dogrulu?u. Adreslerin toplanma yöntemine ve güncelle?tirilme s?kl???na ba?l? olarak degi?ir. Tüketicilerin kendi iradeleriyle ve postayla kat?ld?klar? kampanyalarda en yüksek do?ruluk oran?na eri?ilir.

ADVERTISING CONTRACT Reklamveren ile medya kurulu?u aras?nda yap?lan reklam sözle?mesi. Baz? durumlarda reklamveren ad?na reklam ajans? taraf?ndan yap?l?r. ?deali reklamveren ve ajans?n birlikte çal??arak sözle?me yapmas?d?r.

ADVERTORIAL Advertisement ve editorial kelimelerinden türetilmi?tir. reklam?n sanki o yay?n organ?n?n normal sayfalar?ndan biri gibi sunulmas?d?r. Baz? ülkelerde yasalar, ço?u zaman da ilgili bas?n kurulu?u o yay?n?n reklam oldu?unu bir ?ekilde belirtmeyi zorunlu k?lar. Çünkü haber ?eklinde verilen reklam o yay?n kurulu?unun itibar?n? payla?may? hedeflemektedir.

AIDA Attention-Interest-Desire-Action kelimelerinin ba? harflerinden olu?an ve basarili bir ileti?imin a?amalar?n? anlatan eski bir terim. Pazarlaman?n 4P?si gibi, yeni nesil ileti?imcilerin pek ra?bet etmedi?i bir ifade olmakla birlikte, bilmemek de ay?p say?l?r.

AIDED RECALL Yard?mla hat?rlama. Ara?t?rmada deneklerin bir marka ad?n? veya reklam? kendili?inden de?il, ancak ?duyduklar?nda? hat?rlamalar?.

ALLOWANCE Üretici firman?n brüt sat?? fiyat?ndan arac? veya perakendecilere yapt??? indirimler. Genellikle belli bir performans kar??l??? (miktar, pe?in ödeme, te?hir) yap?lan indirimlere denir.

ANIMATIC Foto?raf veya çizimlerle haz?rlanan, basit bir dublaj ile bitmi? haline yakla?t?r?lmaya çal?s?lan reklam filmi benzetimi, sesli storyboard. Nispeten pahal? bir sunum ?ekli oldu?undan genelde test amaçl? kullan?l?rlar.

ANIMATION Canland?rma, animasyon. Statik objelere hareket verilerek canl?ym?? gibi bir izlenimin yarat?ld??? film çekim yöntemi.
APPEAL Çekicilik. reklam?n tüketicinin ilgisini çekmek için kulland??? sat?? mesaj?.

ART DIRECTOR Sanat yönetmeni. reklam?n görsel aç?dan nas?l olaca??na karar veren ki?i.

ARTWORK reklam veya ambalaj bask?s? için gerekli tüm malzemelerin (çizim, ilüstrasyon, resim vb) toplam?; orijinal. Bas?mdan bir önceki a?ama. Ya da ART. CD ç?kt?, tarih oldu.

ASP Average Selling Price. Bir döneme ait (ay, y?l) birim ba??na net sat?? has?lat?.

ATTITUDES Tav?r, tutum. Tüketicilerin de?erlendirilen ??ey? hakk?ndaki dü?ünceleri, duygular? ve ald?klar? pozisyon. Bu ?ey; ürünler, hizmetler, kurumlar veya fikirler olabilir. Ancak en yayg?n kullan?m ?ekli, bir kategoriye kar?? olan tav?rlard?r.

ATTRIBUTE Bir ürünün-kategorinin tüketici için önemli olan özellikleri, karakteristikleri. Örne?in; besleyicilik, lezzet, hijyen, pratik ambalaj, fiyat?s?ralamas? bir g?da ürününün muhtemel özellikleridir. Bunlar? önem s?ras?na göre dizdi?imizde ?ideal ürün profili?ne ula??r?z.

AUDIENCE (GROSS) Her türlü medya arac?l???yla bir reklam? izlemi? olabilecek toplam ki?i say?s?. Bu rakam gerçekten izleyip izlemedi?inin cevab?n? vermez, yani televizyonun o kanalda aç?k olmas? yeterlidir. Bu rakam?n % ifadesi GRP, ki?i say? olarak ifadesi IMPRESSION.

AUDIO Radyo veya TV reklam?n?n ?duyulan? bölümü. Yani konu?malar, müzik, ses efektleri?

AWARENESS Tüketicinin bir marka veya reklam? bilme durumu veya oran?. Do?ru bilme veya detaylar?n? hat?rlayabilme önemli de?ildir. Haberdar, fark?nda olmak.

ABOVE THE LINE Pazarlama bütçesinin medyada yayinlanan reklamlara ait kismidir. Buradan anlasilacagi üzere, satis promosyonu, dogrudan pazarlama, POP malzemeleri gibi harcamalar ?below-the-line? olarak adlandirilir. Entegre pazarlama iletisimiyle birlikte ?crossing the line? terimi de giderek yayginlasmakta, çizginin alti ile üstünü ayirmak zorlasmakta ve aslina bakarsaniz anlamsizlasmaktadir.
Old 09.04.2004   #39 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

Re: Olusturmaya Gerek Yok, Zaten Var

teknik terimleri barindiran bir sey yapmak istiyoruz, sektorel kavramlari degil. istemiyorsaniz yapmayiz

ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 09.04.2004   #40 (permalink)
faydalinotlar

faydalinotlar's Avatar

Relax

Teknik terimler konusundada ve diger calismalarda da....
Teknik ve teknolojik sözlük ve diger konularda yapilan calismalar var.

Yapi Kredi Yayinlarindan cikan bir multimedia, bilisim sölügü olmasi gerekiyor.

Masaüstü Yayincilik konusunda buna benzer örnekler var.

1- Kaynaklarin tespiti
2- Zaman planlaması ve emegin bosa harcanmamasi
3- Plan ve program.

istemiyorsam'mi...

bu tur üsluplari kullanmayalim.

Benim soylemlerime dikkat ederseniz bir calismanın onunu kesmektense, kullanilan enerjinin daha dogru bir sekilde geri dondurulmesine yonelik bir girisim ve sozdu.

daha fazla aciklamaya gerek yok....
Yanıt

Etiketler
sozlugu , tasarim , mini

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql